Päivä Jaxin kanssa

Päivän yksi ehdoton kohokohta: Aamumuhistelut! Vietämme sängyssä ainakin vartin heräämisen jälkeen. En tiedä onko parempaa  tapaa herätä, kuin nähdä oman lapsen iloiset levänneet kasvot ja kuulla pientä kikatusta. Tunnin sisällä heräämisestä on aamiaisen vuoro: itse vedän inkiväärishotit, pakurikahvit ja jotain pientä purtavaa, Jax syö aamupuuron mustikoilla.

Joko minä, Jere tai Jaxin hoitaja (paras ystäväni, mummi tai mummo tai joku sisaruksistani) lähtee Jaxin kanssa ulos aamiaisen jälkeen riippuen siitä onko minulla töitä. Olen itse parhaimmillani heti herättyäni, jonka vuoksi pyrin hoitamaan työt aamupäivän aikana. Päivät rakentuvat täysin Jaxin rytmien mukaan. Se on minusta hölmöä sanoa, että lapsi tulee aikuisten elämään eikä sen pidä muuttaa mitään. Sehän muuttaa aivan kaiken ja hänen ehdoillaan on mentävä. Se on hienoa, että se on niin.

Kun lounas on syöty, on päiväunien aika. Olen tykännyt hirmuisesti yhtien päiväunien rytmistä. Siirryimme siihen kuukausi sitten. Tällä hetkellä Jax nukkuu n. 3 h. Jax nukkuu yleensä ulkona ja nyt kun asumme ihanasti metsän keskellä, on mielestäni unen laatu parantunut entisestään.

Välipalan jälkeen joko harrastetaan tai leikitään ystävien ja serkkujen kanssa. Käymme Jaxin kanssa muutaman kerran viikossa erilaisissa jumpissa (Kivelän Oonan Gymillä, Keravan naisvoimistelijoiden jumpassa tms.). Muskari on ollut tauolla, mutta sen haluaisin aloittaa taas, sillä Jax rakastaa tanssia ja soittaa musikkia. Instastoorista olettekin ehkä nähneet muutaman kerran eri tanssishown. Ne ovat aivan mahtavia! Serkkujen kanssa tulee myös peuhattua nykyään harvase ilta. On hienoa nähdä, miten lapset komminikoivat keskenään ja kuinka hyvin he ymmärtävät toisiaan!

Imetän edelleen. Siitä puhuttiinkin tällä viikolla Jenni Alexandrovan kanssa Radio Aallossa, enkä oikein ymmärrä siitä aiheutunutta keskustelua. Kannustan ihmisiä imettämään pitkään, sillä minusta ainakin parhaat hetket ovat vasta kun ns. ”pakollinen” aika loppuu. En kuitenkaan missään nimessä tuomitse niitä, joille imetys ei ole se juttu tai imetys ei onnistu. Voitte käydä katsomassa haastattelun halutessanne täältä.

Iltasin rauhoitutaan, tehdään iltapesut ja mennään nukkumaan. Joka ilta odotan taas innolla uutta tulevaa aamua, sitä aurinkoista hymyä tietäen, että tästä päivästä tulee jälleen hyvä täysin uusi päivä samoilla rutiineilla. It’s the little things in life.