Näitä asioita laulaja Saara Aalto ei aio enää pelätä

Kysyimme Seize the Song -videosarjassa mukana olleelta laulajalta ja lauluntekijältä Saara Aallolta seitsemän pelkoa, joista hän on oppinut pääsemään elämässään yli.

1. Se, ettei tule hyväksytyksi.

”Minua kiusattiin lapsena, ja siksi olen uusien ihmisten kanssa helposti varautunut. Tutkailen aluksi, hyväksyvätkö toiset minut. Olen itsevarma, sosiaalinen ja ulospäin suuntautunut persoona. Minun on silti vaikea olla tilanteissa, joissa aistin vähänkin, että toinen henkilö ei ehkä hyväksy minua.

Työstän tätä piirrettä tietoisesti, ja tyttöystäväni Meri on opettanut minua tästä pois. Jos jännitän jotain ihmistä, kerron siitä heti Merille. Meri on menevä ja hän opettanut minua menemään rohkeasti epämukavuusalueilleni, eikä vaan jäämään kotiin.”

2. Se, ettei minua haluta omana itsenäni.

”Suomi on haastava maa olla sellainen kuin oikeasti on. Olen luonteeltani todella iloinen ja pirteä. Talent Suomi -ohjelman ajoista muistan parhaiten palautteet, joissa ihmisiä ärsytti iloisuuteni. Olenkin joutunut välillä vähentämään iloisuuttani muiden takia. Haluan kuitenkin olla oma itseni ja olen pystynyt pitämään siitä kiinni. Välillä tulee silti olo, että muut eivät halua minua omana itsenäni. Siksi minun on helpompi tehdä töitä yksin kotona erakkomaisesti.

Tällä hetkellä ajattelen, että paikkani voisi ehkä olla paremmin ulkomailla. Olemukseni ja luonteeni sopivat ehkä jonnekin muualle, missä en joudu pienentämään itseäni.”

3. Yksin jääminen.

”Yksin jäämistä pelkää aina. Varsinkin, kun tällä hetkellä en ole varma, haluanko koskaan hankkia lapsia. Väillä mietin, että entä jos Meri kuolee, ja minulla ei ole lapsia seuranani. Kaikki menee kuitenkin niin kuin on tarkoitettu. Jokaiselle on elämäntehtävä, ja sitä kuuluu täyttää täydellä sydämellä. Tällöin asiat menevät oikein.

Tällä hetkellä minusta tuntuu ehkä siltä, että minun tehtäväni ei ole olla kotona lasten kanssa, vaan tehtäväni on auttaa muita. On joskus vaikeaa tehdä sellaisia päätöksiä, jotka eivät ole normien mukaisia, mutta täytyy uskaltaa vaan kuunnella sydämen ääntä.”

4. Lentäminen.

”Minulla on lentopelko, ja lensin ensimmäisen kerran vasta lukioikäisenä. Keikkailen ulkomailla, joten työn takia matkustelen paljon. Olenkin työstänyt lentopelkoani eteenpäin ja se on helpottanut.”

5. Fanien palaute.

”Kaapista ulos tulon jälkeen minua pelotti, riittääkö vanhempien fanieni suvaitsevaisuus. Palautteet olivat kuitenkin positiivisia, enkä enää mieti koko asiaa. Positiiviset palautteet antavat voimaa tehdä omaa juttuani.”

6. Reippaan tytön syndrooma.

”Olen oppinut olemaan armollisempi itseäni kohtaan ja hyväksynyt myös sen, että välillä voin tehdä muutakin kuin töitä. Minun ei tarvitse pelätä, etten olisi hyvä tyyppi, vaikka makaan hetken sohvalla. Meri on opettanut minua antamaan itselleni aikaa käsitellä myös pettymyksiä.”

7. Katkeroituminen.

”Olen aina ollut kunnianhimoinen. Olenkin pelännyt sitä, että entä jos en saavutakaan tavoitteitani. Epäonnistumista en ole kuitenkaan pelännyt. Enemmän pelkään sitä, että olisin vanhana katkera siitä, että jätin jotain tekemättä. Meidän jokaisen tarinamme ja polkumme ovat kuitenkin tällaisia mitä ovat, ja on turha olla katkera vaikkapa sellaisesta, että miksen koskaan ollut esimerkiksi MTV-listan ykkösenä. Täytyy vain ymmärtää, että kaikki eivät ole minun juttujani ja polkuni on erilainen kuin muilla. Yritän hyväksyä sen, että asiat menevät niin kuin niiden kuuluu mennä.

Myös unelmani ovat aina olleet suuria. Nyt kun elämässäni on oikeasti tapahtunut sellaisia asioita, joita en olisi koskaan uskaltanut toivoa tapahtuvan, uskallan unelmoida myös jatkossa suuria. Hulluistakin asioista saa unelmoida, sillä minulle on todistettu, että mitä vaan voi tapahtua.”

Saara Aalto on mukana Idealistan ja Anni Mattilan Seize the Song-videoblogisarjassa. Anni ja Saara tekivät yhdessä biisin ja videon.

 

Teksti
Kuva Timo Korhonen

Toimitus suosittelee