Kesäloma edessä? Näillä vinkeillä pääset lomatunnelmaan

Ota kaikki irti kesälomasta! Muutama helppo muistisääntö varmistaa, etteivät työasiat pilaa lomamieltäsi.

Keskeneräiset työt painavat mieltä. Minimoi stressi ja muista, että kaikkia maailman asioita ei tarvitse saada valmiiksi ennen kesälomaa.

1. Tee välttämättömimmät työt valmiiksi ennen kesälomaa.

2. Listaa ne työt, jotka teet vasta kesäloman jälkeen. Jätä lista työpaikalle.

3. Delegoi (jos voit) tekemisiäsi sijaiselle tai muille paikallaolijoille

4. Vaihda työpuheluista muistuttava puhelimen soittoääni toiseen, niin sanottuun ”lomaääneen”. Muista, että puhelinta voi välillä pitää myös äänettömällä.

5. Älä avaa tietokonetta kesälomalla lainkaan. Jätä sähköpostin lukeminen ja puhelimen näprääminen vähäksi aikaa kokonaan.

6. Huolehdi unesta ja levosta. Kesäloman alussa väsymys saattaa painaa erityisen paljon. Ole armollinen itsellesi ja lepää väsymys ja stressi pois.

7. Kun olet virkeämpi, tee juuri itsellesi mielekkäitä asioita, esimerkiksi liiku luonnossa, lue, tapaa ystäviä ja valmista hyvää ruokaa.

8. Älä anna muiden ihmisten liikaa aikatauluttaa kesälomaasi. Täysin suunniteltu, aikataulutettu loma voi aiheuttaa stressiä ja väsyttää entisestään.

9. Nauti alkoholia maltilla. Alkoholi voi rentouttaa hetkellisesti, mutta liiallisesti ja jatkuvasti nautittuna se vetää mielen matalaksi.

10. Muista, että kaikki on elämässä tilapäistä: niin stressi kuin kesälomakin. Ole kiitollinen lomasta, mutta yhtä lailla myös työhön paluusta.

Lue myös: Apua stressinhallintaan?

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest