Näillä drinkeillä hurmaat juhlavieraat!

Onnistuneiden juhlien resepti on yksinkertainen: hyvää seuraa, maistuvaa ruokaa ja proseccosta loihditut drinkit.

Ystävien kanssa hauskan pitäminen ei katso aikaa tai paikkaa. Mikään ei kuitenkaan voita kunnon bileitä! Hyppää siis juhlamekkoon ja ripauta päälle pari annosta glitteriä. Nyt juhlitaan ystävien kesken!

prosecco2

Hyvien bileiden resepti

Ilottelu ei vaadi suuria erikoisjärjestelyjä vaan hyvien bileiden resepti on varsin yksinkertainen: hyvää seuraa, herkullista ruokaa ja virkistävää juomaa – eikä pieni ohjelmanumerokaan pahasta ole.

Raikas, juhlatunnelmaa nostava tervetulomalja on hyvä aloitus illalle. Malja voi olla jääkylmää kuohuviiniä, tai vaikkapa proseccosta loihdittu drinkki. Kuuluisia proseccopohjaisia drinkkejä ovat muun muassa aamiaiseltakin tuttu Mimosa, persikkainen Bellini sekä seljankukkamehua ja minttua sisältävä trendikäs Hugo.

Hugo drinkki

Hurmaava Hugo-drinkki

Hugo on matala-alkoholinen, kevätaurinkoisen raikas takuuhurmaaja.

Jääkuutioita
4 cl seljankukkamehutiivistettä (esim. Brunneby)
8cl Zonin Proseccoa
4 cl soodavettä
Tuoretta minttua

Täytä lasi jäillä, kaada päälle seljankukkamehutiiviste, prosecco ja soodavesi. Sekoita hyvin. Koristele tuoreilla mintunlehdillä.

Suunnittele etukäteen, ja nauti illasta!

Ruoka- ja juomatarjoilun huolellisella suunnittelulla juhlien emäntä tai isäntä voi varmistaa sen, ettei joudu roikkumaan koko iltaa kiinni jääkaapin oven kahvassa. Kun tupa on täysi, juoksemista riittää ilman kokkaamista ja passaamistakin.

Sormisyötävät ovat käteviä tarjottavia suuremmallekin porukalle.

Maittavien suupalojen tekemiseen saa kulumaan aikaa, mutta valmistelut voi onneksi tehdä hyvissä ajoin ennen juhlia. Osan tarjottavista voi valmistaa edellisenä iltana ja osan jopa pakastaa hyvissä ajoin ja ottaa sulamaan juhla-aamuna.

marinoidulla sipulilla höystetty juustoleipä

Nopeasti koottavat savulihalla päällystetyt bruschetat sekä sipulilla höystetyt juustoleivät sopivat mainiosti illanistujaisten pieniksi suupaloiksi.

Ohjelmanumerona drinkkikoulu

Mikäli et halua itse koko iltaa huolehtia vieraiden juomalasien täyttöasteista – järjestä drinkkikoulu! Drinkkikoulu pitää huolen siitä, että lasit ovat täysiä koko illan. Ja mikä parasta, vieraat eivät innostuksissaan edes huomaa, että juhlissa on itsepalvelu. Helppo ja ovela ohjelmanumero, jonka avulla pääset keskittymään tärkeimpään, eli vieraisiin.

Drinkkien pohjaksi sopii loistavasti kuiva ja hedelmäinen Prosecco Brut. Raikkaan kuohuviinin makua on helppo tuunata hedelmillä, tuoreilla marjoilla tai aromaattisilla yrteillä. Yksi suosituimmista prosecco-pohjaisista drinkeistä on pohjoisitalialainen klassikko, Aperol Spritz.

aperol Spritz

Spritz Veneziano – drinkki

Jääkuutioita
4cl Aperolia
12 cl Zonin Proseccoa
4cl soodavettä
Appelsiininsiivu

Täytä lasi jäillä, kaada päälle aperol, prosecco ja soodavesi. Sekoita hyvin ja koristele tuoreella appelsiininsiivulla.

Talvisia ideoita prosecco-pohjaisiin drinkkeihin löydät Char and the city -blogista.

 

Prosecco Brut 75cl (12,60 e) on tilattavissa Alkoista. Pienemmät Prosecco Brut 37,5cl -pullot (5,99 e) löytyvät myös Alkon myymälävalikoimasta. Ne ovat sopivan kokoisia juotavaksi joko yksin tai jaettavaksi kahdelle.

Hyviä juhlia!

 

Lisää vinkkejä kuohuviin juhlahetkiin löydät täältä:

Näillä vinkeillä loihdit italialaisen brunssin!

Tällä reseptillä luot helposti romanttisen illan kahdelle

@media only screen and (min-width: 719px) { .wp-image-925891, .wp-image-925914 { margin-right: 50px; }}

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest