• Minnea

  Hyötyliikunnalla!!! Pyöräilen pojan päiväkotiin ja siitä hurautan vielä töihin, ja sama takaisinpäin. Talvisin kävelen, ja poika on rattaissa. Lisäksi otan yhden päivän viikossa, jolloin menen suoraa töistä uimaan, ja mies hakee pojan. Silloin kotona odottaa joku valmis tai helppo ruoka, että nälkäiset pojat (ja äiti) saa nopeasti ruokaa.

  Ja tietenkin viikonloppuisin yritän liikkua, huom. yritän :D

  • Iina / MouMou

   Jes, joku muukin! Ja hei, toi uintipäivä on kyllä nerokas idea. Taidan miettiä jotakin vastaavaa, jonka saisi aina kerran viikossa fiksattua. <3

 • Katja

  Ruuhkavuosiin ei ole vinkkiä, mutta iso peukku työmatkaliikunnalle! Itse pyöräilen ympäri vuoden (matkaa kertyy päivässä hitusen vajaa 30 km) ja eron kyllä huomaa niinä päivinä, kun meneekin bussilla eikä saa heti aamusta liikuntaa ja raitista ilmaa!

  Luulen, että jos ja kun saamme joskus lapsia, jatkan tätä. Itselläni on vuorotyö ja aamuvuoro alkaa jo klo 7.15, niinä aamuina varmaan päiväkotivuoro on miehellä (jonka työaika on joustavampi) ja itse varmaan hoidan hakemisen, kun toisaalta pääsen aamuvuoroista aiemmin kotiin. Kovasti katselen jo pyörän perään kiinnitettäviä peräkärryjä sillä silmällä, että tuollaisen haluan :D

  Sinullakaan tämä ei vielä ole ajankohtaista, mutta muistan omasta nuoruudestani, kuinka veljeni jalkapallotreenin aikana äiti (joka yleensä hoiti kuskaamisen, iskäkin välillä) otti koiran mukaan autoon ja käveli sen tunnin ajan sen sijaan, että seisoi katsomassa toimettomana :) Liikuntaa sekä ihmiselle, että koiralle ja samalla koiraa totutettiin uusiin ja välillä pelottaviinkin paikkoihin (kuten kauppakeskuksen automaattiovet).

  • Iina / MouMou

   Mä jut mietin, että muskarin ajaksi voisi keksiä kans jonkun liikuntajutun! Pakko olla luova. <3

 • Anne

  Ei se urheiluajan järjestäminen oikeesti mitään ydinfysiikkaa ole ;). Meillä molemmat vanhemmat käy vuoroiltoina sen tunnin salilla tai jumpassa ja hyvin jää aikaa myös olla lapsen kanssa yhdessä ja erikseen. Toki vaatii että kummatkin vanhemmat osallistuu ja sitoutuu tähän. Itsellä sen verran henkisesti vaativa työ että urheileminen on henkireikä että jaksaa pyörittää arkea.

  • Iina / MouMou

   Eihän se paperilla olekaan, mutta kun tietää itsensä, että on kello 18 jälkeen käyttökelvoton, menee juttu hankalaksi. Jos mulle sanoo illalla, et nyt ois aikaa lähteä urheileen, varmaan murhaisin tän ihmisen! :D

 • Piia

  Hyötyliikunnalla ja puolen tunnin treenispurtteina. Tuon lapset mukaan kuntosalin lastenhoitoon. Vuorotellaan miehen kans treenipäiviä. Kyllä saa luovuutta käyttää :D Kirjoittelen muuten samasta aihepiiristä blogia. Käy kurkkaa jos aihe kiinnostaa :)

 • Perhoneito

  Työmatkaoyöräily ? Poljetaan miehen kans molemmat työmatkat (mun 7,5km suuntaansa, miehen 6,5km). Mies vie lapset aamulla ja mä haen iltapäivällä. Näin ei lasten päivä veny mahdottoman pitkäks, tai aikuisen työpäivä jää liian lyhyeks. Kerran viikossa käyn työnantajan kustantamalla hikijumpalla heti töiden jälkeen (tällöin lapsille tulee vähän pidempi päivä, mutta se on vaan kerran viikossa).

  • Iina / MouMou

   Mua niin harmittaa, kun inhoan pyöräilyä! Se ois tosi hyvä just lapsenkin roudaamiseen. Miksei kaikille voi sopia kaikki lajit? :/

 • Hannanna

  Itse menen salille ennen töitä ja syön aamupalan työpaikalla, sillä oletuksella, että mies vie lapsen hoitoon. Jos itse vastuussa lapsen viemisestä, ei liikuntaa tule tehtyä.

  Olisiko sulla aikaa aamulla aikaa puolen tunnin kotijumpalle (circuit), ennen hoitoon viemistä?

  Meillä on kans miehen kanssa vuoropäivät, kun toinen pääsee illalla harrastukseen ja toinen katsoo lasta. Tietty jos on toisalla osapuolella epäsäännölliset työajat, se voi olla hankalaa.

  • Iina / MouMou

   Varmasti on, kun vaan heräisi. Kauhulla odotan, millainen herääjä pojasta tulee hoitopaikan. Jos kaikki menee pitkän kaavan mukaan, ei kyllä nappaa herätä ennen kuutta treenaamaan, mutta jos pojalla ois äitinsä aamuvirkku-geeni, se voisi hyvinkin onnistua! :)

 • Miuliu

  Kaikkein kiireisimpinä aikoina jumppasin ja jumppaan töissä: kyykkyjä, askelkyykkyjä ja punnerruksia työtasoa vasten voi ihan hyvin tehdä taukojumppana. Painavat kirjat tai pari juomapulloa toimivat käsipainoina => ylävartalo saa kyytiä. Vatsalihaksia voi treenata työtuolilla istuen esim. nostamalla polvia rintaan jne. :)

  Muuten komppaan työmatkaliikuntaa ja sitä, että yhtenä päivänä on vakkariliikuntavuoro. Ja onhan jo sulla kahvakuula?

  • Iina / MouMou

   Ei oo. Isältä olen lainannut välillä, mutta omaa ei tullut hankittua. VIELÄ! Kiitos ideasta. :)

 • liiska

  kahvakuulat! ja yogaista löytyy monipuolisesti myös kahvakuulatuntien lisäksi hiit-treenejä yms. :) ja lyhyt ja ytimekäs treeni vaikka joka päivä mikäli pidemmälle jumpalle ei arkena riitä aika. olen itsekin aamuihminen ja iltaliikunta on ihan mahdoton ajatus. käytän työnantajan suomaa viikkoliikuntaoikeutta (2h työajasta viikossa voi käyttää liikuntaan) aina aikataulujen salliessa tai vaikka ruokkiksen yhteydessä. ja viikonloppuaamuisin salille kun lapset vielä vanuvat ja venyvät peiton alla.

  • Iina / MouMou

   WOOT! Tuollaisesta oikeudesta en ole kuullutkaan! On se siis tietyillä aloilla vai työnantajan päätettävissä? <3

   Ja hei, jos hankin yhden kahvakuulan, mikä paino olisi yleispätevä? :)

   • liiska

    ainakin poliisilla ja puolustusvoimilla on, saattaa olla muillakin valtionaloilla.

    8-12 kg koska osa koko vartalon liikkeistä tehdään kummallakin kädellä ja, tällöin liian kevyestä kuulasta ei ole hyötyä. yhden käden liikkeitä voi tarvittaessa tehdä alkuun käsipainollakin mutta kuulaillessa kehittyy nopsaan ja 8kg on mielestäni kelpo paino aloittelijallekin ?

 • Katja

  Aamuliikunta on mun juttuni. Teen Kayla Itsinesin treenejä 2-3krt viikossa ja lenkillä käyn 2-3krt viikossa, joista yleensä yks kerta on pakko tehdä lapsi rattaissa. Mä en oo iltatreenaaja enkä iltaihminen muutenkaan, ja aamutreenaaminen edellyttää kyllä ajoissa nukkumaanmenoa mutta on sen arvoista.

  • Iina / MouMou

   Mun piti tutustua Kaylaan, mutta ne Instagramin mainosvideot aiheutti jo vastareaktion. Liian pirteää! :D

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee