• Katja

  Mä ymmärrän jos lomaa vietetään erikseen sen lisäksi että sitä on vietetty yhdessä. Jos lomat ollaan erikseen, mitä yhteistä perheellä silloin on. Koen, että yhdessä koetut uudet asiat ovat tärkeitä, ei vain minä-ajattelu.

  • Iina / MouMou

   Veikkaanpa, että arki vaikuttaa paljon. Jos vanhemmat tekevät vaikka töitä niin, että kotona otetaan läpsystä vaihto, yhteinen loma saattaa tulla tarpeeseen. Jos taas arkena nyhjätään kaikki illat ja viikonloput yhdessä, on varmasti kiva päästä tuulettumaan muussa seurassa.

   Tai mistäpä minä tiedän, ihmiset ovat erilaisia. Musta oman loman pitäminen ei ole itsekästä. :)

 • JJ

  Ehkä erikseen vietetty loma on juuri sitä parasta. Voi olla tietyllä tavalla lomalla myös “parisuhdeminästään” ja itsestään ja haistella lomaansa ihan eri kulmasta.

  Kassi on tosi kiva. Heräsi vaan kysymys että värjääkö esim. kosteana?

  • Iina / MouMou

   Olipa hyvin sanottu! Mulla on lisäksi vielä loma äiti-minästä eli se luksus, että saa esim. syödä pitkän kaavan mukaan. <3

   Enpä ole testannut vielä! Oletan tietysti, että nuo käytetyt farkut on niin miljoona kertaa pesty, että eivät värjää, mutta voisin raportoida tästä myöhemmin. :)

 • Kati / Lähinnä Kauempana

  Meillä on kaksi pientä lasta ja matkustetaankin paljon perheenä. Siitä huolimatta – tai ehkä juuri siksi – arvostamme suuresti myös aikuisten kesken tehtyjä lomamatkoja. Käymme kerran vuodessa kahdestaan ja sen lisäksi kavereiden kanssa omilla reissuilla. Tänä keväänä innostuin ekaa kertaa elämässäni myös yksinmatkailusta. On ihanaa, kun voi matkustaa monella eri tavalla. Sillä tavalla reissuista myös saa paljon irti!

  Ihanaa, ettette ole antaneet yleisen mielipiteen vaikuttaa, vaan teette kuten teistä tuntuu hyvältä.

  Erittäin antoista matkaa mun lempikaupunkiin Berliiniin!

  • Iina / MouMou

   Mä epäilen, että juuri siksi. Tai ainakin omalla kohdalla se on suuri syy.

   Yksin tekisi munkin mieli joskus vielä matkustaa! <3

 • Nunu

  Omat lomat on todellakin hyvä keksintö eivätkä liity parisuhdetyytyväisyyteen mitenkään, tai ehkä siten, että oman loman jälkeen jaksaa olla parempi äiti ja puoliso.

  • Iina / MouMou

   Siltä mustakin usein tuntuu. Mutta ei kai sitä saa sanoa ääneen. :)

 • Kaisa

  Meillä ei ole lapsia mutta ollaan lomailtu paljon omien kavereiden kanssa, toki myös yhdessä. Pari kertaa olen lomaillut ihan yksinkin reissun loppupäässä kun mies jatkoi lomaansa toisaalla ja minä toisaalla. Ja se oli muuten aika nastaa! Tällä hetkellä vietämme samaan aikaan 4 viikon kesälomaa, mies lähti viikoksi mökille toisen kissan kanssa, minä jäin toisen kissan kanssa kotiin. Parisuhde voi oikein hyvin.

  • Iina / MouMou

   Miksihän se usein koetaan merkiksi parisuhteen huonosta tilasta, jos tahtoo viettää aikaa itsekseen? Tai kissan kanssa! <3

 • Rakkaudella, Hannele

  Oi ihanaa! Oma loma kuulostaisi täydelliseltä. Tosin kaipaan kyllä niitä perhelomiakin, mutta jos voi saada molemmat, niin molempi parempi :).

  Onneksi tässä maailmassa saa jokainen lomailla tyylillään <3.

  • Iina / MouMou

   Musta kans se tasapaino syntyy nimenomaan, kun ollaan sekä yhdessä että erillään. :)

 • Hanna

  Ah, mä ymmärrän tän postauksen pointin täysin! Itse vietin reilun viikon loman alkukesästä ulkomailla ilman perhettä. Oli ihana kaivata heitä, viettää aikaa itsekseen ja ystävien kanssa ja olla lomalla just siitä äiti-minästä. Suosittelen todellakin. Voi olla, ettei tuollainen kaikille sovi. Meille se kuitenkin sopii.

  • Iina / MouMou

   Voihan se ollut, että joku kokee ajatuksen jopa pelottavana. Musta se on ihana idea ladata akkuja! :)

 • Minnea

  Ihan samaa mieltä Nunun kanssa, oma loma tekee hyvää, ja sitten jaksaa taas olla hyvä äiti ja puoliso. Mutta ymmärrän sekin, että ihmiset on erilaisia, kaikki ei nauti “perheettömästä” ajasta.

  • Iina / MouMou

   Niinpä. Mua hämmentää eniten se, että joku voi ihan pokalla päin naamaa miettiä, miten outoja meidän perheen tavat on! :D

   • Nunu

    Sehän se ihmetyttääkin! Että sitten heti sanotaan, että “teillä on huono suhde”. Voisin sanoa ihan samaa niille, jotka eivät pysty olemaan erossa toisistaan, mutta enpä sano, kun ajattelen, että jokainen taplaa tyylillään…

    http://www.menaiset.fi/blogit/nunu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee