Mökkiläisen 5 kesävinkkiä – näin järjestät onnistuneet juhlat mökillä

Mökin iso venevaja seisoi kesät tyhjillään, joten mökkiläiset, Kristiina ja Timo, keksivät somistaa sen juhlien viettopaikaksi.

Venevajasta juhlatilaksi

Lammilla sijaitsevan kesämökin pihapiiriin rakennettiin vuonna 2015 28-neliöinen venevaja. Puusepänliike Rantanen teki sen omistajien suunnitelmien ja mittojen mukaan.

Vaja maalattiin ulkoa mustaksi Tikkurilan Vinha-ulkomaalilla, sävy 564X. Sisäpuolen mäntylaudoitus jätettiin puun väriseksi. Vajassa on betonilattia, ja ulkopuolelle tehtiin kaunis puulankkuliuska.

Vajasta tuli oivallinen juhlatila.

– Täällä voi viettää juhlia yömyöhään häiritsemättä esimerkiksi jo nukkumaan menneitä lapsia. Eikä siivoamisellakaan ole niin hoppu heti juhlien jälkeen, sulkee vain vajan ovet, Kristiina naurahtaa.

Lue myös: Näillä drinkeillä hurmaat juhlavieraat!

Kristiinan 5 vinkkiä kesäjuhlien järjestäjille

1. Tee kattauksesta yhtenäinen ja toimiva

Astioiden ei tarvitse olla samaa sarjaa. Jokin yhteinen tekijä, kuten väri tai tyyli, on hyvä olla, niin kattaus muodostaa kokonaisuuden. Anna vieraille lasimerkit, vältyt turhalta tiskiltä.

Kerros- ja kakkuvatien avulla saat näyttävän juhlapöydän ja tarjottavat eri korkeudelle. Kankaiset lautasliinat ovat ylelliset, mutta jos et halua pyykkiä, satsaa kauniisiin, paperisiin lautasliinoihin. Varaa paperisia lautasliinoja reilusti enemmän kuin vieraita.

Lue myös: Näin suomalaiset juovat juhannuksena

2. Hyödynnä liinat

Jos sinulla ei ole tarpeeksi isoa liinaa, asettele pöydälle limittäin erilaisia liinoja.

3. Valitse juoma-astiat fiksusti

Valitse isot juoma-astiat, niin säästyt jatkuvalta täydentämiseltä. Mausta juomavesi tarjottavan ja juhlan aiheeseen sopivasti. Juomavesi on osa tyyliä. Valitse rapujuhliin sitruunaa ja tilliä, syksyn juhliin puolukoita varpuineen. Marjat ovat kauniita, mustaviinimarjanlehdet antavat hyvää makua. Muista pestä hedelmät, yrtit ja marjat hyvin, ennen kuin upotat ne lasiseen vesikanisteriin.

Uushopeiset aterimet säilytetään sekä katetaan noutopöytään kannellisissa lasipurkeissa. Aterimet eivät tummu, kun niitä säilytetään purkissa. Lasipurkissa ne myös koristavat pöytää.

Lue myös: Kattausideoita juhliin

4. Suosi yksinkertaista kattausta

Juhlalliseen ilmeeseen riittävät pelkät kynttilät ja kasvit.

5. Korista kukkasilla ja tarjoa simppeliä ruokaa

Älä pelkää juhlien järjestämistä. On mukavaa järjestää juhlia ruoan ympärille. Tarjoa hyvää, yksinkertaista ruokaa. Tarjoa sitä, mitä osaat varmasti tehdä. Keitot ovat vaivatonta juhlaruokaa.

Muista kukat myös sisääntuloon!

Lue myös:

Kotoisa pieni saarimökki karistaa arkihuolet

Unelmien kesämökki – mutta millä hinnalla?

Vanha huvila sai uuden elämän

Teksti
Kuvat Mari Lahti

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest