Budjettilöytöjä ja olohuoneen talvi-ilmettä

Vinkki talvitunnelmointiin omaan kotiin, tuliaisiksi tai vaikka (pikku)joululahjaksi!

Kynttilöitä pitää polttaa tasaisella ja palamattomalla alustalla. Kivialusta on turvallinen, sillä se on taatusti syttymätön, eikä edes lämpene.  Piipahdin kauppakeskus Sepän uudessa Flying Tiger Copenhagen-myymälässä halloweenin aikaan ja löysin sieltä kauniin mustan marmoalustan, jota ei ollut hinnalla pilattu (kymppi!).

Alusta käy kattauksiin, tarjoiluun tai juuri kynttilöiden alustana. Nämä harmaat kynttilät ovat myös varsinainen budjettilöytö, Pirkan rustiikki-sarjaa ja alle kolme euroa kipale. Näin koko asetelman hinnaksi tulee viitisentoista euroa. Mukavaa jakaa näitä edullisia sisustusvinkkejä ja laitetaan vielä samaan sarjaan nuo kukkasetkin!

Krysanteemit ovat lähimarketista ja vaikka muu kimppu on nuukahtanut jo aikaa sitten, sinnittelevät nämä valkoiset kaunottaret yhä. On muuten todella turhauttavaa ostaa kukkia, jotka pudottavat seuraavana päivänä kukintonsa. Onneksi kukkakauppiaat osaavat vinkata kestävistä lajikkeista, sehän on kuin rahaa laittaisi pankkiin, kun kukka kestää pitkään ;)

Tänään meillä hyggeillään oikein kunnolla, perheen pienin on kuumeessa ja itselläkin armottoman väsymyksen takaa paljastui flunssa. Parempi niin oikeastaan, sillä ihmettelin jo, miten voinkaan olla näin poikki. Nyt vaan lepoa pikkuinen kainalossa, paljon vitamiineja ja jospa jostain löytäsin vielä sen kirkasvalolampunkin, niin eiköhän tässä kohta olla taas takaisin kuosissa.

Olohuoneen talvi-ilme on seesteisen rauhallinen.  Värimaailma liikkuu mustan, valkoisen ja harmaan maastossa, ripauksella viininpunaista. Sitä on tulossa lisääkin, sillä ostin Marulta muutaman tyynynpäällisen, jotka saavat sinetöidä meidän talvisisustuksen. Kunnes kohta pääsee virittelemään tähtiä ja lisää kynttilöitä…!