Mukavuus ja helppous, kyllä kiitos!

Olen niin mukavuudenhaluinen ja laiska tietyissä asioissa. Vaikka rakastan sitä, että koti on  järjestyksessä, en ole aktiivinen kaappien järjestelijä. Itse asiassa tartun näihin hommiin vasta sen ensimmäisen pienen hermoromahduksen jälkeen, kun joku lempijuttu on hukassa ja etsiminen muuttuu tarpeeksi ärsyttäväksi. Usein juuri vuodenajan vaihtuminen lykkää minut hommiin, nytkin on pakko tehdä tilaa talvivaatteille. Sandaalit ja hellehatut sentään olen siirtänyt syrjään jo syyskuussa ;)

Ai elämä tätä pyykin määrää, kun kausi vaihtuu.

Minusta on tullut pahemman luokan pesulappukyttääjä, sillä materiaalit ja ennen kaikkea niiden helppohoitoisuus on tärkeää. Kauneinkin mekko jäisi kaappiin, jos sen käyttäminen vaatisi jatkuvaa silittämistä. Kuivaan ison osan pyykeistä hengarissa, jolloin ne kuivuvat kauniisti ja suoraan ja vältyn yhdeltä tympeältä välivaiheelta.

Instagram-seuraajat ovatkin nähneet lähes joka sunnuntai toistuvan rituaalin, jolloin vedän jonkun podcastin kuulokkeisiin  ja hyökkään puhtaan pyykkini kimppuun. Hengarit ovat helppo vielä kaappiin sellaisenaan, mutta kuivausrummun kokeneet vaatekappaleet vaativat viikkausta. Mutta nekin – ihan aina – nostan kuivurista suoriin pinoihin tasoille. Puhtaan pyykin myttykasat ovat ärsytysasteella aika korkealla!

Pestävyyttä ja helppohoitoisuutta arvostan myös sisustusmateriaaleissa. On ihan parasta, kun Pappelina-maton voi heittää 30 asteesssa pesukoneeseen ja laittaa taas parin tunnin päästä lattialle kuivana. ”Dry clean only” on lähes kirosana, vaikka toki arvostan pesuohjeita ja noudatan niitä. Mutta mitä vähemmillä pesulakäynneillä arjen aktiivisessa käytössä olevien tuotteiden kanssa selviää, sen parempi!

Saan aika usein kysymyksiä siitä, miten vaikkapa vaaleanharmaa sohva tai valkoinen matto toimivat lapsi- ja koiraperheessä. Eiväthän ne toimisikaan, jos niiden huoltaminen ei olisi helppoa ja järkevää. Tässä voisi olla aihetta ihan omalle postaukselle.

Kun muutimme tähän taloon, toteutin yhden sisustusunelman ja ostin meille upean harmaan silkkipäiväpeiton. Sen kanssa pärjäiltiin oikein hienosti, kunnes perheeseen tuli vauva. Hups hei, nyt siinä on puklua, maitotahraa ja herraties mitä! Käytin sen pesulassa ja seuraavalla viikolla silkki kuin imaisi itseensä seuraavan tahran. Siinä asiassa olen tarkka, että tahrat vain ärsyttävät minua, enkä jaksa niitä katsella.

Pakkasin päiväpeiton varastoon ja petasin sängyn vain näteillä pussilakanoilla ja torkkupeitoilla. Olimme lähes vuoden ilman päiväpeittoa. Pidin silmiäni koko ajan auki ja tutkailin vaihtoehtoja, mutta mikään ei tuntunut hyvältä. Tekokuidut ja kuviot olivat automattisesti pois laskuista, samoin koon piti olla 180 cm leveään sänkyyn riittävä.

Siinä se on, kahdessa ylläolevassa kuvassa täsmälleen sama päiväpeitto. Balmuirin pellavainen kaksipuoleinen 260×270 cm peitto*, jonka voi heittää huoletta 40 asteen konepesuun. Ei tarvitse silittää, eikä stressata. Toinen puoli on raikas valkoinen, toinen puoli pehmeä beige. En edes tiedä, kummasta tykkään enemmän.

Myös muut tekstiilit ovat samaa pese&pidä-sarjaa; Linumin pitkänmallinen pellavatyyny, Balmuirin kaksi beigeä tyynyliinaa ja H&M Homen hennon vaaleanpunaiset päälliset, joiden kanssa sopii mainiosti saman mallin vohvelikankainen torkkupeitto.

Päiväpeitto: *Balmuir (saatu)
Tyynyt: Linum, *Balmuir ja H&M Home
Torkkupeitto H&M Home
Maljakko: *Marimekko Ming (saatu)
Yövalot: Philips Ledino

Kattovalaisin: Louis Poulsen
Matto: Svanefors, Annival Interior

Miten teillä, onko muita laiskoja ja mukavuudenhaluisia näissä kotityöasioissa? Ovatko kaapit aina viimeisen päällä järjestyksessä? Entä millainen suhtautuminen on tekstiilien materiaaleihin, jaksatko tsekata pesulaput ennen ostamista ja vaikuttaako se ostopäätökseen?

Nyt toivotan iloista viikonloppua! Tässä ihan vakavasti mietin, että joko korkkaan glögikauden, kun ainakin meillä on lunta enemmän maassa juuri nyt, kun monena menneenä jouluna! Nautitaan <3