Skeittipenkki ja automatto -pienen pojan sisustussuosikit

Tämän huoneen asukas on 2.5 -vuotias poika, joka rakastaa autoja, palloja, mailoja ja työkaluja. Meidän pikkuäijä, jolle ostettiin juuri koon 29 talvikengät eli kasvu on melkoista. ”Äiti, voitko leikkiä mun kanssa”, kuuluu usean kerran päivässä. Silloin mennään olohuoneen matolle tai omaan huoneeseen, jossa esille kaapeista kaivetaan yleensä autojen armeija. Huone ei ole kovin iso, vain 11 neliötä, joten yritämme pitää lelut säilytyskoreissa ja kaapeissa, jotta olisi tilaa siihen itse asiaan eli leikkimiseen.

Huone on saanut pari uutuutta. Skeittipenkkiin törmäsin ensimmäistä kertaa Hygge-tapahtuman Finnish Design Pop-upissa ja jo silloin sen hauska muotoilu kiinnitti huomioni. Muutama viikko sitten sain sähköpostia nuorelta jyväskyläiseltä suunnittelija-puuseppä Sanna Ruokolta, joka halusi esillä minulle suunnittelemansa ja valmistamansa kalusteen. Ilmassa oli jälleennäkemisen iloa, kun hoksasin kyseessä olevan juuri pop-upissa ihastelemani Skeittipenkki!

Penkki valmistetaan kierrätetyistä skeittilaudoista, joka on ihan huippuidea! Kalusteessa yhdistyy niin monta itselleni merkityksellistä teemaa: nuori suunnittelija, käsityö,  uusi design, kierrätys, paikallisuus ja ripaus huumoria. Penkki on mittasuhteiltaan loistava, sillä noin 30 senttimetrin korkeuteen on lapsen helppoa istua.

Käyttökokemukset kertovat myös hyvästä designista, sillä penkki on todella tukeva ja kestää hyvin aikuisenkin painoa. Eikä kyseessä ole pelkästään lastenistuin, vaan kaluste sopii sohvapöydäksi, rahiksi, jakkaraksi, yöpöydäksi, laskutasoksi tai vaikka kenkätelineeksi.

Ihastuin Hygge-tapahtumassa juuri tähän turkoosiin (mentoli taitaa olla sävyn nimi virallisesti) kanteen ja koivulakattuihin jalkoihin. Penkki on tilaustuote ja sitä saa monessa eri sävyssä. Jokainen penkki on yksilöllinen, sillä mitat riippuvat käytetyn dekin mitoista ja muodoista. Lisätietoja löytyy Ruoko Designin sivuilta ja Facebook-sivuilla voi katsella lyhyen videon, kuinka tuote tehdään.

Toinen huoneen uutuus on Heidi Valkolan automatto. Ostin meille kaupunki-teeman sen isommassa koossa eli 140 x 100 cm. Kuosissa on autotie, eläimiä ja paljon mielenkiintoisia yksityskohtia. Materiaali on erittäin ohutta vinyyliä eli varsinainen matto se ei ole, enemmänkin leikkialusta. Vaikka se ei olekaan pehmoinen, hyvä puoli on siinä, että sen voi halutessaan kääriä kaappiin rullalle leikin jälkeen.  Suosittelen alle jarrumattoa, niin alusta pysyy paikoillaan vauhdikkaimmissakin touhuissa.

Skeittipenkki ja automatto ovat pienen pojan sisustussuosikkeja, samoin kun tiipii-teltta jonne voi piiloutua kun äiti alkaa ehdottamaan esimerkki nukkumaan menemistä. Tällä hetkellä suosikkileikkeihin kuuluu myös ”kuulepas pikkuinen ukko!”- niminen hippa, jossa pikkuinen ukko siis juoksee kovaan ääneen nauraen karkuun jotain vanhemman ehdottomaan toimintoa kuten pukemista, hampaiden pesua tai ruokalua.

Mitäs pidätte näistä kotimaisista sisustustuotteista? 

Meillä on lapset olleet eilisen työiltani vuoksi yökylässä mummolassa ja sain tähän aamuun vähän kirjoitusaikaa. Seuraavaksi alan valmistelemaan yhteistyöpostausta, joka lämmittää Jyväskylää rakastavaa sydäntäni. Luvassa on nimittäin juttua upouudesta Vallilan myymälästä, joka avautui torstaina uuteen Seppä-kauppakeskukseen.

Mukavaa sunnuntaita!