Kannattiko hankkia pyöreä ruokapöytä?

Pohdin pitkään, miltä pyöreä pöytä tuntuu keittiössä? Miltä se näyttää ja kuinka se toimii? Kuinka paljon pyöreä pöytä vaatii tilaa ympärilleen? Näin muutaman kuukauden käyttökokemusten jälkeen on hyvä hetki avata ajatuksia myös täällä blogissa.

Ruokapöytä on niin paljon enemmän kuin huonekalu,  jonka ympärillä ruokaillaan. Sen on usein koko kodin sydän, paikka jonka ääressä parannetaan maailmaa, ollaan yhdessä, tehdään töitä ja nautitaan elämästä.

Minne sopii pyöreä pöytä? 

Kaikki alkaa ruokailijoiden määrästä. Meidän perhekoko on neljä ja toki on tarpeen saada saman pöydän ääreen myös ystäviä tai sukulaisia, joten päädyimme kahdeksan hengen pöytään.

Perusohje on, että jokaiselle istujalle pitäisi varata vähintään 60 senttimetriä pöytätilaa. Meillä on Yhdessä-pöytä, jonka halkaisija on 150 cm ja siihen mahtuu hyvin kahdeksan.  Pyöreä pöytä vaatii tilaa ympärilleen, tässä suositus on noin 70 cm tyhjää tilaa. Meillä tämän verran tulee juuri ahtaimmassa kohdassa eli ruokapäydän ja saarekkeen välissä.

Pyöreän pöydän plussat

– Pyöreän pöydän etu on se, että sen äärellä ollaan mukavan lähellä muita istujia. Jos pöydän jalka on keskellä, voi tuolit asetella juuri mielensä mukaan, eikä kenenkään tarvitse istua kiinni pöydänjalassa.

– Pyöreä pöytä näyttää usein kauniilta ja tasoittaa kodin kulmikkaita muotoja.

– Yhdessä-pöydän etu on pyörivä tarjotinosa, joka mahdollistaa sen, että kenenkään ei tarvitse kurotella. Kattaustilaa jää 32 senttiä, joka riittää hyvin.


Pyöreän pöydän miinukset

– Vaatii tilaa ympärilleen.

– Pöytäliinoja voi olla vaikeaa löytää tai liina ei laskeudu kauniisti, varsinkin pyörivän tarjottimen kanssa haastava.

Pyöreä pöytä toimii ainakin meidän perheessämme mainiosti. Tila tuntuu tasapainoiselta ja yhdessä on mukavaa viettää aikaa keittiössä. Valkoinen ruokailuryhmä sai lisää lämpöä ja ryhtiä Y-tuolista. Vielä kun saisi tuon reistailevan liesituulettimen vaihdettua johonkin vähäeleisempään, olisi keittiörintamalla kaikki hyvin.

 

Kotimaisen Yhdessä-pöydän tiedot ja tilausohjeet löytyvät osoitteesta formarin.fi. Pöytä on saatavilla 140 cm ja 150 cm halkaisijoilla.

Sain pöydästä blogialen, mutta tämä
ei ole sovittu kaupallinen kampanja. 

Seuraa blogiani: Bloglovin / Facebook / Instagram Twitter / Pinterest