Liesituuletin sanoi sopimuksensa irti

Eihän se ole silmää hivellyt, mutta nyt se ei enää toimikaan. Meidän kuusi vuotta vanha liesituuletinpömpeli sanoi sopimuksensa kokonaan irti. Luonnollisesti se tapahtui iltamyöhällä sellaisella tilttauksella, että liesituuletin jumiutui täysille, eikä enää suostunut menemään pois päältä.

Tekniset ongelmat tulevat toki silloin, kun paikalla on vain yksi aikuinen ja lapset pitäisi saada nukkumaan. Poika nukahtikin pian tasaiseen hurinaan (heh, ehkä tätä kikkaa olisi voinut kokeilla joskus muulloinkin). Koska laitteen näppäimistö ei ottanut käskyjä vastaan, suuntasin tekniseen tilaan. Siellä yöpaidassani pyöriessä tajuan, että en yltä koko sähkötauluun ja palaan sisälle etsimään jakkaraa.

Painan yksi kerrallaan nappeja, jotta löytäisin sen sulakkeeen, jossa juuri tämä laite on kiinni. Kaikki muut talon hilavitkuttimet oli nimettyinä eri napeissa, mutta ei tämä. Jotta tiedän, onko jokin nappi juuri se oikea, joudun jokaisen napin painalluksen jälkeen siirtymään sisälle kuuntelemaan, vieläkö humisee.

Vihdon ja viimein talon valtasi autuas hiljaisuus. Tuo kuusi vuotta vanha Savo on siis tiensä päässä – tai voihan olla että täytyy selvittää sen korjaaminen vaihtoehtona. Tässä on yksi kodinkone, jossa tekniset harppaukset ovat olleet valtavia siitä päivästä lähtien, kun taloomme muutettiin. Tuollaisia näkyvyyden peittäviä huristelijoita tuskin enää kovin moni valitsee, kun vaihtoehtoina on siroja katto – ja pöytämalleja. Meillä on alaslasku, joka saattaisi mahdollistaa kattomallisen meillekin, pitää alkaa kartoittamaan vaihtoehtoja. Kaikki ideat ja kokemukset erilaisista – sisustajan silmää enemmän miellyttävistä – malleista otan innolla vastaan.

Huomenna lauantaina 21.4. on ainakin Kodin Terrassa aikaa katsella vaihtoehtoja, sillä olen Jyväskylän liikkeen avajaishumussa mukana klo 10-14. Innolla odotan paitsi liesituuletinvaihtoehtoja, myös uudistunutta sisustusosastoa. Terra lupaa olla jatkossa myös sisustajan liike eli odotukset ovat korkealla. Avajaisia vietetään ympäri Suomea Kodin Terroissa, käykää kurkkaamassa miten uudistus on onnistunut!