Uutta kotimaista designia: Yhdessä-pöytä

Jalkoja jo painoi vähän. Käsivarrella roikkui kamera ja käsilaukku, kainalossa nippu esitteitä. Ohitan osastoja, nappaan kulhosta konvehdin ja vaihdan pari sanaa tuttavan kanssa. Sisustusmessut ovat runsaudensarvi, jossa voi kokea designähkyä; kauniiden esineiden yliannostusta.

Eräältä osastolta kuului lasten naurua ja puhetta. Hiljennän askelia ja katson, kuinka pyöreän pöydän ympärillä on elämää. Lapset hihkuvat, kun pöydän keskiosa pyörähtää ja suloisen värinen juomatölkki osuu kohdalle. ”Saako ottaa”, kysyy katse. Tottakai.

Kauneinkin designesine herää eloon vasta, kun sitä käyttää. Ulkomuoto ei riitä, jos huonekalu ei toimi käytännössä. Tunnistan osaston ja hoksaan, että kuuluu aikanaan suosikkeihini kuuluvan Ainutlaatuinen-blogia kirjoittaneen  Johannan uudelle Formarin-brändille.

Muistan kun törmäsin Johannaan ensi kerran livenä, se tapahtui viime keväänä Tukholman huonekalumessuilla. Halasimme kuin vanhat tutut, sellaista se on kun seuraillaan aikansa puolin ja toisin somessa.  Puhua pulputimme hetkisen ja hän kertoi, että nyt on suunnitteilla jotain uutta ja mielenkiintoista. Mielenkiintoni heräsi, sillä olin oppinut jo tuntemaan Johannan sisustussilmän ja pettämättömän tyylitajun.

Se joku juttu oli Yhdessä-pöytä. Keveä, moderni ja ajaton pyöreä pöytä kahdessa koossa, jonka keskellä on pyörivä osa. Kaikki ylettävät, jokainen saa haluamansa kurottelematta. Sen äärellä ollaan yhdessä ja lähellä toisia, keskusteluyhteydellä isommallakin porukalla.

Onnea Johanna, ei ole ihan pikkujuttu tuoda markkinoille suomalaista mallisuojattua designhuonekalua! Lähellä-pöytää saa 140 cm ja 150 cm halkaisijalla ja yllätyin Habitaressa, miten suuri tuo pienempikin koko on.   Sen äärelle mahtuu helposti kuusi ihmistä, jopa kahdeksan. Tilaus hoituu näppärästi juuri avatusta verkkokaupasta.

Sitä vain mietin, voiko tällä pöydällä pitää pöytäliinaa? Ehkäpä voi, kunhan muistaa olla pyörittämättä keskiosaa. Yleensäkin pöydän mittasuhteet toimivat kauniisti ja kattaukset mahtuvat hyvin. Aineista tulevaisuuden klassikoksi, ehkä!

Alin kuva: Formarin