Häähuumainen hotelliviikonloppu Helsingissä

Kaupallisessa yhteistyössä: Scandic

Olen saanut suuren kunniatehtävän, sillä toimin ystäväni kaasona. Omista häistä on aikaa jo kymmenen (!) vuotta, mutta muistan hyvin sen jännityksen ja innon, jolla tärkeää päiväämme järjestelin. Häät ovat ehdottomasti suosikkijuhliani, sillä mikä voikaan olla ihanampaa, kuin juhlia kahden ihmisen rakkautta.

Lähdimme tulevan morsiamen kanssa Helsinkiin viettämään tyttöjen viikonloppua, fiilistelemään kesää ja suunnittelemaan tulevia häitä. Reissu oli myös kesälomani lopettajainen ja oli niin kiva viettää se hyvän ystävän seurassa.

Saavuttuamme Helsinkiin kävin nauhoittamassa pari jaksoa Designtarinat-podcastia ja sen jälkeen kurvasin auton kohtia Hakaniemeä. Majoituimme Scandic Paasi-hotelliin ja sen ylimpään kerrokseen saunalliseen ja parvekkeelliseen huoneeseen. Skoolaukset minibaarin kuohuvalla ja tyttöjen viikonloppu sai alkaa!

Scandic Paasissa huoneiden sisustus on inspiroitunut historiasta, vaikka toki toteutus on kaikilla moderneilla mukavuuksilla.  Meillä oli superior extra -huone, jonka sisustus sydäntyynyineen sopi hauskasti viikonlopun häät&rakkaus-teemaan. Huoneen parveke oli rauhalliselle sisäpihalle päin ja merikin vähän pilkotti talojen välistä.

Viikonlopun tavoite oli selkeä; nauttia hotellielämästä, hyvästä ruuasta, kesäisestä Helsingistä, urheilla ja ulkoiluttaa vipattavia tanssijalkoja. Onnistuimme tavoitteessa hyvin, mutta emme täydellisesti, sillä lopulta lenkkarit ja urheilutrikoot jäivät matkalaukkuun, vaikka hotellissa on houkuttelevan näköinen kuntoiluhuone ja Tööolönrannan lenkkipolkukin ihan kivenheiton päässä. Kaikkea ei vaan kahdessa vuorokaudessa ehdi, mutta eivätkös kaupungilla juokseminen, tanssiminen ja korkokenkenkäkävely ole tavallaan urheilulajeja? ;)

Kesäinen Helsinki (jyväskyläläisittäin kesähesa) on vaan ihana. Se on ihana juuri siksi, että siellä saa käydä vähän harvemmin, en tiedä olisiko tunnelma sama, jos kaupungissa asuisi vakituisesti. Hakaniemestä on kävelymatka ydinkeskustan ihaniin putiikkeihin ja Tuomiokirkolle, jossa tietysti kävimme muiden turistien tapaan. Pihassa oli tyylikäs hääauto ja valkoisen kirkon sisällä oli juuri pari sanomassa toisilleen tahdon.

Inspiroivan kaupunkikierroksen jälkeen oli mukava palata hotelliin rentoutumaan. Napsautimme saunan päälle ja pötkähdimme hetkiseksi huilaamaan jalkoja. Ihastelimme häämuotia ja ideoimme kattausta ja pöytäkoristustuksia kaikessa rauhassa.

Kotona lasten kanssa saunominen on aika usein sitä, että yksi huutaa “ei saa heittää löylyä” ja toinen ramppaa edestakaisin suihkun ja saunan väliä unohtaen oven jokainen kerta raolleen. Siksi oli erityisen ihanaa nauttia rentouttavista löylyistä, virkistävät kasvonaamioista ja huoneen varusteluun kuuluvista Face Stockholmin tuotteista ilman kiirettä ja häiriötekijöitä. Välillä vilvoittelimme huonevarustukseen kuuluvissa kylpytakeissa ja -tossuissa parvekkeella ja kuuntelimme Kaisaniemestä kantautuvaa Red Hot Chili Peppersin livemusiikkia.

Siinä jos jossain pääsi kohoamaan mukavasti arjen yläpuolelle. Emme toki malttaneet jäädä sisälle koko illaksi, vaan laittauduimme iltaa varten. Suunnittelimme samppanjalasilllisia aulabaarissa, mutta upea kesäilta houkutteli meidät cocktaileille hotellin omalle terassille. Siitä korkokengät kopsuen suuntasimme illallliselle ja vielä hetkiseksi tanssimaan.

 

Tiedättekö, mikä on hotellilomilla parasta? Nukkuminen ja aamiainen!

Valmis, ravitseva ja monipuolinen aamiainen antaa parhaan mahdollisen startin päivälle. Scandicin uudistunut aamiainen huomioi erilaisia ruokavaliota noudattavat (kuten keliaakikot ja vegaanit), joten jokainen saa takuuvarmasti vatsansa täyteen. Sunnuntaiaamuksi tilasimme aamupalan huoneeseen ja pääsimme nauttimaan herkuista rennosti ja rauhassa.

Suosittelen rentoutumislomalla tilaamaan huonepalvelusta illallista tai välipalaa huoneeseen sekä ehdottomasti nauttimaan aamiaisen valkeissa lakanoissa. Nämä ovat asioita, jotka toimivat parhaiten silloin, kun matkalle pääsee ilman lapsia. Mikä ihana kiireettömyys!

Reissaan jonkin verran Helsingissä myös töiden merkeissä ja ensi kerralla lupaan, että lenkkarit eivät jää kassin pohjalle, vaan aamu aloitetaan hotellin gymillä. Sen lähempänä kuntosalia kun ei voi enää herätä. Treenin jälkeen on mukava hipsiä valmiille aamiaiselle ja aloittaa työpäivä energisenä.

Meidän oli aika pakata kassit ja suunnata kohti arkea. Pari päivän loma latasi akut, antoi kasakaupalla uusia kesämuistoja ja ennen kaikkea nosti hääkuumetta. Elämä maistuu täyteläiseltä ja kuplivalta, kun on taas ihania juttuja, joita saa suunnitella ja odottaa.

ARVONTA

Eikä kesä ole vielä ohi, vaikka elokuu jo alkoikin. Hotellilomia kannattaa katsella Scandicin omilta sivuilta, sieltä kun saa aina parhaat edut ja hinnan. Kurkkaa kesän kohdevinkit ja tarjoukset ja kerro kommenttilaatikossa, mitä varten sinä tarvitsit hotellilomaa Scandicissa.

Saan arpoa majoituslahjakortin, joka sisältää yhden yön kahdelle hengelle vapaa-valintaisessa Scandic-hotellissa arvo (n. 120 eur). Hotellimajoitukseen sisältyy runsas aamiainen, maksuton internetyhteys ja hotellin kuntohuoneen käyttöoikeus. Aikaa osallistua on 11.8. saakka, muistathan jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään (ei näy julkisesti), jotta saan voittajaan yhteyden.