Syksyn kaava

Jokaisessä syksyssä on oma kaavansa, joka menee kutakuinkin näin:

Alkusyksyllä toteat, että onpa ollut ihana kesä ja nyt olen valmis syksyyn. Onneksi on vielä lämpimät päivät ja ihanasti hämärtyvät illat.

Innostut syyspukeutumisesta ja kaivat kaapista farkut ja sukkahousut. Miksi ne kiristävät näin? Eikö koko syksyä voisi kulkea vain väljissä hellemekoissa?

Onneksi tänä(kin) syksynä on A-linjainen muoti.

Muistutat itsellesi, että kyllä arki on ihmisen parasta aikaa ja näitä rutiineja on ollut ikävä. Ajat autoa kuskauksesta toiseen kuin taksikuski, joka ei saa laittaa taksamittaria päälle.

Ilman viilenevät ja kaik-ki lasten vaatteet ovat pieniä. Päivität syksygoretexit ja talvitopat ja mietit, että minne se tili oikein hävisi. Itsellesi onneksi juuri ja juuri mahtuu se kymmenen vuotta sitten ostettu tuulipuku, sillä nyt ei todellakaan raaski ostaa enää uutta.

Aloitat  espanjan opiskelun ja päätät käydä kahdesti viikossa latinozumbikissä ja peppuhetkutuksessa. On aika panostaa myös omaan henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen!

Kahden viikon päästä havahdut sohvannurkasta Fazerin sinisen kanssa samaan aikaan, kun hetkutustunti alkaa siellä jossain. Ehkä ensi viikolla taas. Päätät opiskella espanjaa lähiopetuksessa marraskuussa, vaikka ilmastoraportin luettuasi harkitset matkan taittamista laivalla.

Bongaat päiväkodin ovesta lapun, joka kertoo talossa olevan täyssuora:  kihomato- täi ja syyhypunkkivaroitus annettu. Alat tarkkailemaan hysteerisesti oireita. Ei kai ketään kutita mistään?!

Eka flunssa saapuu taloon. Muistat itsellesi, että se on pienempi paha kuin kihomadot.

Ihastelet upeaa ruskaa ja kiität Suomen luontoa vuodenajoista. Katselet somesta kuvia revontulista, sillä kuka hullu jaksaa yöllä nousta tuonne koleuteen niitä katselemaan?

Sataa. Sataa taas vähän lisää.

Piha pitäisi haravoida, mutta kannattaako sitä aloittaa, kun keväällä joutuu kuitenkin? Onneksi ensilumi armahtaa ja oma piha näyttää yhtä siistiltä kun naapurilla.

Lapsesi luokka keksii, kuinka what´s app-ryhmiä perustetaan. Ja miten ryhmästä poistetaan kaveri. Ja kuinka jokainen

asia

lähetetään

eri

viestissä.

Hyggeilet kun viimeistä päivää. Tänne takkatuli, kynttilät, villasukat ja lasillinen punaviiniä.  Et ehdi lähteä tapaamaan ystävää työpäivän päätteeksi, koska on niin kiire tunnelmoida (ei vaan jaksa!).

Kuulet naapurin Sirpalta, että hän on jo ostanut kaikki joululahjat ja askarrellut lasten tee se itse-joulukalenterinkin valmiiksi.    Otsusuonesi alkaa vähän tykyttämään.

Päätät, että tänä jouluna meillä ei sitten stressata yhtään.

Ja kuitenkin, kun illalla raahaudut rättiväsyneenä sänkyyn mietit, että hyvin tässä vedetään. Paitsi, että huomenna kyllä vähennän herkuttelua.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*