Kympin heinä – Pampa hurmaa ja huvittaa

 

Tienvarret ovat heiniä pullollaan ja juuri ostin omani kukkakaupasta lähes kympin kappale!

Paketti pampaheiniä kainalossa kotiutuessani yhtä aikaa huvitti ja hurmasi. Koko kesän kestänyt sosiaalisen median ”aivopesu” sai minutkin testaamaan heiniä sisustuksessa. Mielestäni tässä on yksi oikein oppikirjaesimerkki trendistä, joka  on oikeastaan tämän vuoden aikana tullut blogeihin, sisustuslehtiin ja Habitareen, jossa useampi osasto oli stailattu rennoilla heinillä.

Trendi-sanalla on vähän paha kaiku. Se on asia, joka tulee ja menee,  henkii kertakäyttökulttuuria sekä muuttuvaa mieltä. Entä jos homman kääntäisikin toisinpäin? Trendi voi olla se pieni asia, jolla sisustustaan piristää, ilman  suuria kustannuksia. (Niin, heiniä tosiaan saa sieltä ojanpenkaltakin.)  Jokaiseen trendiin ei todellakaan tarvitse lähteä mukaan, eikä niitä varsinkaan tarvitse ottaa aina kovin vakavasti.

Siellä ne nyt nököttävät makuuhuoneen nurkassa, kolme heinää korkeassa maljakossa. Ne näyttävät aika hauskoilta ja tuntuvat palaselta poutapilveä. Sängyllä loikoilee blogin kautta saatu kotimaisen Mum´s Koala-tyyny* ja sain lahjaksi myös samaan sarjan supersuloisen designryijyn. Yritin saada sen seinälle taulun paikalle (jotenkin nuo pampaheinät ja Koala olisivat sopineet niin hyvin yhteen), mutta kiinnityshaasteiden vuoksi se jäi seuraavaan kertaan.

Kotimaiset pampaheinät ovat ekologinen ostos ja jos mahdollista,  ne kannattaa hankkia yrittäjävetoisesta kukkakaupasta. Maljakossa kuivuvat heinät säilyvät todella pitkään ja kun kyllästyttää, ne voi pätkäistä lyhemmäksi ja antaa niille jatkoaikaa. Jos ei halua antaa kuivuneita heiniä vaikkapa vasta trendiin heräävälle ystävälle, loppusijoituspaikkana biojäteastia palauttaa heinät sinne mistä ne ovat tulleetkin; mullaksi maahan.

Minä luulen, että keskelle kämmentä kasvanut viherpeukaloni rakastaa tätä helppoa heinätrendiä vielä ensi kesänäkin. Ehkäpä ruukkuun ja ulos!

Mitä mieltä sinä olet heinätrendistä? 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*