Huono sisustusidea

Uskallan väittää, että lähes jokaiselle kertyy läjiä. Siis tavaroita, papereita tai vaatteita kasaantuu jonnekin, minne ei ole tarkoitus. Meillä läjiin liittyy yleensä aina joku pieni poikkeustila; vaatteet ovat puolipitoisia, eikä oikein tiedä laittaisiko ne kaappiin vai pyykkiin. Paperit ovat ajatuksella läpikäytäviä ja koska sitä ei ehdi heti tehdä, nippu kasvaa hyllyn reunalla tai keittiön tasolla. Tai sitten on vain olevinaan kiire tai väsymys.

Siisteyttä rakastavalle ihmiselle läjät ovat haastavia; niitä tulee ja joskus niistä pitää yrittää päästä pikaisesti eroon, kun niitä ei jaksakaan katsella tai tulee vaikka vieraita. Silloin läjän vain ”räjäyttää” kaappiin, kodinhoitohuoneeseen tai laatikkoon ja tämä aiheuttaa erästä sotkun inhokkimuotoa; piilosotkua. Koti siis näyttää siistiltä, mutta oventakana ta laatikossa vaanii pommi.

Piilosotku on myös asia, joka aiheuttaa asioiden katoamista sen sen myötä hermojen kiristelyä. Lempipaita löytyykin ryppykasasta, kun luulit sen roikkuvan siististi hengarisssa tai tärkeä lasku tai muistutus loistaa poissaolollaan.

Siirsin Wishbone-tuolin makuuhuoneeseen. Sille on täydellinen paikka huoneen nurkassa ja se näyttää kauniilta kun huoneeseen katsoo ovelta sisään. Sen päälle on hyvä heittää päiväpeitto yöksi.

Mutta mitä kummaa, tuoli kerää magneetin lailla vaatteita! Mutta onhan tuosta tuolilta vaatehuoneeseen ihan valtava matka, minkäs teet kun voimat loppuvat illalla juuri tuohon sängynkulmalle. Viikkasin vaatteet kaappiin ja kuskasin osan pyykkiin ja totesin, että yläkuvassa olevan ”vuoren” kasvattamiseen on osallistunut ihan koko perhe. Minun ja mieheni vaatteiden joukossa löytyi mm. juliste, Aku Ankka ja pikkuauto.

Totesin jo, että tuoli makuuhuoneessa on vain meillä huono sisustusidea. Mutta toisaalta, tuolin ansiosta vaatehuone pysyy siistimpänä, sillä läjien määrä arjessa taitaa olla aika vakio, paikat vain vaihtelevat. Annetaan vielä mahdollisuus.

Kertyykö teille läjiä vai oletko keksinyt viisastenkiven niiden välttämiseen? 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*