Habitare 2018- sykähdyttävimmät osastot

Miltä näyttää Habitare 2018?

Tämän vuoden Habitaren yleisilme oli hyvin harmoninen ja esillä oli luonnonmateriaalien voittokulkua. Ilokseni totesin, että yritykset ovat panostaneet panostaneet osastoihinsa paljon ja tapahtuma tarjoaa inspiraatiota visuaalisuudennälkään.

Teemana on Roots – pintaa syvemmälle. Tarjolla on sekä uusia trendejä, että vanhojen klassikoiden klassikoiden paluuta. Mukana on levollista seesteyttä sekä värien loistoa, kaikki sulassa sovussa keskenään. Kiersin Habitaren sen avajaispäivänä ja poimin lemppariosastoja teidänkin iloksi, tervetuloa virtuaalikierrokselle!

Honkatalot ja Tapio Anttila Collection

Pari vuotta sitten vierailin huonekalumessuilla Tukholmassa, jossa messuosastot olivat viety uudelle tasolle. ”Messumatto ja karkkikulho”-tyyli oli unohdettu kokonaan ja mukana oli mm. kaksikerroksia osastoja, joissa tarjottiin hyvin kodinomaisia tunnelmia keskellä jättimäistä messuhallia. Nyt jotain samaa nähdään myös Suomessa.

Tapio Anttila Collection ja Honkatalot yhdistävät voimansa ja toivat Habitareen modernin, kaksikerroksisen hirsipaviljongin osastolle 6 h 50. Tunnelma osastolla on intiimi, sillä katto tekee kodikkuutta ja pienestä ”hirsitalosta” löytyy niin olohuone, keittiö ja ruokalutila. Tapio Anttila Collectionin huonekalut toimivat kauniisti tilassa ja Piia Kalliomäen stailaus viimeiseli kokonaisuuden.

Näkymät toisesta kerroksesta:

Marimekko

Marimekon osastolla vallitsee seesteinen tunnelma, eikä täällä vierailun jälkeen jää epäselväksi, mikä on syksyn trendikkäin värimaailma. Kun katsot kuvia osastolta, voi jokaisen sieltä löytyvän sävyn löytää luonnosta ja mikä parasta, jopa Suomen luonnosta. Kaipuumme luontoon, ekologisuuteen ja vapauteen näyttäytyy sekä seesteisyytenä, mutta myös kuosien raikkaana ja rohkeana yhdistämisenä.

 

Asun

Asun-lehden osastoa on pikkuisen vaikeaa kuvailla sanoin. Se on kompleksi, jonka eri puolilta löytyy eri brändien  (Nikari, Iiittala ja Skanno) omian nurkkauksia. Tämä osasto on jo valittu tapahtuman kiinnostavimien ilmioiden joukkoon. Puunkäyttö, mielenkiintoiset kontrastit, luonnon inspiroima värimaailma, yllättävyys ja kotoisuus samassa paketissa, Ulla Koskinen on taas tehnyt taikojaan.

Anno

Annon osasto on kuin sukellus pehmeään pumpuliin. Suuret, pehmeät matot on nostettu seinälle kuin pyyhkeet naulakkoon. Myös valtavat kaislat maljakossa leikkivät mittasuhteilla ja sinapinkeltaiset sohvat huokuvat menneiden vuosikymmenten tunnelmaa.

Interface

Suomalaisella Interfacella on pitkät, vuosikymmenten juuret käsityönä valmistettavien laatuhuonekalujen valmistamisessa. Tuotteissa yhdistyvät kotimaisuus, ajattomuus ja ekologisuus ja Laura Seppäsen luoman osaston värimaailma mukailee luonnonmukaista teemaa. Erityisen kiinnnostavia yksityiskohtia ovat Kristiina Haatajan hurmaavat ihmishahmoiset taideteokset, jotka tuovat osastolle lisää mielenkiintoa ja kerroksellisuutta.

Hakola 

Sisustustoimittajat ry valitsi Hakolan osaston Habitaren parhaaksi. Entistä suurempana ja kauniimpana esiintynyt Hakola on maininnan ansainnut, rohkeat värit, uudet tuotteet ja sydämelliset yrittäjät osastolla luovat vastustamattoman kokonaisuuden.  ”Inspiroiva ja näyttävä kokonaisuus, joka imaisee omaan maailmaansa. Osasto on huipputrendikäs, mutta samaan aikaan johdonmukaisesti linjassa yrityksen brändin ja tuotteiden kanssa”, perustelee Sisustustoimittajat ry valintaansa.

Cello-keittiö

Olen tosi ylpeä siitä, miten hienoja projekteja Valkoisen Harmajan Suvi  toteuttaa. Nyt hän on suunnittelut K-Raudan Cello-brändille oman keittiön ja se on esillä Habitaressa. Ajaton, mutta trendikäs -kuvailu osuu hyvin Suvin tyyliin ja sama toteutuu myös harmaaassa keittiössä nappivetimineen ja marmorikuvioidussa tasoissa.

Bo LVK

Bo:n osastolla pääsee stailaamaan seinällä olevan hyllyn ja mukaan saa uunituoreen, Peeta Peltolan päätoimittaman Bo living-lehden.

Matri 

Täydellinen sänky on kodin tärkein paikka, sanoo Matri ja osoittaa lauseen todeksi tekemällä huippuvuoteita. Matri tunnetaan myös kansainvälisesti nimellä Fennobed, tämä saattaa muuten joskus sekoittaa hieman. Susanna Vento on stailannut tänäkin vuonna osaston omalla taatulla tyylillään.

Palaan messuille vielä viikonloppuna, sillä sunnuntaina esiinnyn Arenalla klo 14.30-15 aiheenani sisustusbloggaajan työ. Jos olet paikan päällä, tule ihmeessä kuuntelemaan ja moikkaamaan. Lupaan mennä Habitaren teeman mukaisesti pintaa syvemmälle ja kertoa rehellisesti ajatuksistani työn hyvistä ja huonoista puolista.

Tässä kurkistus suosikkeihini ja ihan kaikki ihanat osastot eivät päätyneet blogiin saakka. Jää jotain ihanaa ja yllättävää sinne messuillekin! Meinaatko mennä käymään Habitaressa tänä vuonna? 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*