Ajattele positiivisesti (ja pääset helpommalla)

Nyt se alkoi! Kesäloma.

Tällä viikolla olen saanut useita kommentteja niin tutuilta kuin tuntemattomiltakin yhdestä asiasta; positiivisuudesta. Ajattelin, että on vihdoin aika paljastaa totuus.

Positiivisuus on helpoin tapa suojella itseään. Kun ympäröi itsensä kannattelevilla, toiveikkailla ja kauniilla ajatuksilla, elämästä tulee vähän kannattelevampaa, toiveikkaampaa ja kauniimpaa. Se, että löytää lähes kaikesta jonkin pienen kultajyvän, auttaa jaksamaan sen ikävimmänkin päivän yli.

Positiivisuus myös ruokkii positiivisuutta. Kun opettaa itsensä ajattelemaan tilanteissa, mikä tässä on tai voisi olla joskus hyvää, alkavat ajatukset ohjautua siihen suuntaan automaattisesti.  Se ei tarkoita, etteikö joskus olisi tosi ookoo rypeä pohjamudisssa, sellaisetkin tunteet kuuluvat elämään. Riippuen toki aiheesta, mutta usein auttaa, että ”sopii” itsensä kanssa, että tänään ryvetään ja aamulla sitten tsempataan.

Minulla on aika hyvä stressinsietokyky ja se on sidoksissa positiiviseen ajatteluun. Ennen kun alan toimimaan, sanon usein ääneen tai itselleni:  kaikki järjestyy, kyllä tämä tästä, ei hätää!  

Positiivinen ajattelu ja hyvään uskominen ei saisi kuitenkaan sekoittua sinisilmäisyyteen. Meidän mökkiprojektissa halusin uskoa onnistumiseen ihan loppuun saakka, vaikka varmasti joku kyynisempi olisi osannut viheltää pelin poikki jo aikaisemmin. Siitä huolimatta haluan jatkossakin lähtökohtaisesti luottaa ihmisen sanaan. Positiivinen ajattelu ei kuitenkaan tarkoita epämukavien asioiden välttelyä, vaan se on omaa suhtautumista tilanteisiin, joita eteen tulee.

 

Aina voi valita, mistä tulee hyvä mieli. 

Positiivinen ajattelu auttaa myös näkemään kauneutta arjessa ja ympäristössään, nauttimaan arjen pienistä iloista ja keskittymään hyvään.

Yhteen asiaan on muuten superhelppoa suhtautua positiivisesti ja se on loma! Tästä heinäkuusta tulee erilainen kun olin suunnitellut, mutta ei välttämättä ollenkaan huonompi. Mökkiprojekti on iso unelma, mutta myös suuri työmaa. Nyt meillä on aikaa nauttia saunamökista sen ihanista löylyistä, matkustaa ja olla vain koko perhe.

Pessimistisemmänkin tyypin on pakko myöntää, että onhan se aika mahtavaa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*