Suuri mökkipettymys – unelmat menivät uusiksi

En edes tiedä, miten tämän aloittaisin. Maanantaina piti alkaa mökin rakennus tontilla, tai oikeastaan sen piti alkaa jo viikkoja sitten. Maatyöt on tehty ja  kaikki on viimeisen päälle valmista. Viime viikolla sain viestin, että juhannus katkaisisi ikävästi pystytystä, joten aloitetaan hommat maanantaina.

Sunnuntai-iltana tiedustelin Ykköspuun toimitusjohtajalta tekstiviestillä, mihin aikaan rekat ovat huomenna tontilla. Tuli puhelu. Siinä kerrottiin, että hirsiä ei olekaan ja yritys on maksuvaikeuksissa.

Ei mökkiä.

Tämä on surullinen juttu. Se on sitä meille, jotka olemme odottaneet mökkiä, tunteneet ilon kuplivan kun rakasta kesäpaikkaa on suunniteltu ja valmisteltu. Tämä on valitettava tositarina myös siitä, kuinka raskasta yrittäjyys voi olla ja mitä tapahtuu kun yrittäjä väsyy. Sen sijaan, että pyydettäisiin apua, vaietaan. Se on tragedia monella tasolla.  Vaikka suututtaa, toivon yritykselle jatkossa pelkkää hyvää.

Sopimus on nyt purettu.

Olemme taas alkupisteessä, paitsi että meillä on luvat, piirustukset ja hirmuisen hieno kivijalka valmiina odottamassa rakennusta. Milloin se tulee? En tiedä.  Alan nyt perumaan tai siirtämään sovittuja toimituksia ja kaikkea sitä, minkä piti tämän kesän aikana valmistua.

Olo on surullinen ja pettynyt. Mökkiprojekti on ollut meille ison unelman toteutuminen, olemme yrittäneet suunnitella kaiken huolella ja harkiten, jotta kokonaisuudesta tulisi järkevä niin toiminnallisesti kuin taloudellisesti. Tunnen itseni tyhmäksi, koska en ole osannut alkaa selvittämään asioita aikaisemmin tai ymmärtänyt, että heikko viestintä on aina merkki jostain.

Vedämme henkeä ja alamme etsimään uutta hirsitoimittajaa. Sellaista,  jonka kanssa löytyy luottamus ja yhteinen ilo siitä, että tässä toteutetaan yhden perheen unelmaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*