Moderni sauna valmiina tontille – NEW SAUNA saapui

Kaupallinen yhteistyö: NEW SAUNA 

Mökkipäiväkirja, osa 3: Sauna saapuu 

Viime viikolla mökkitontille saapui rekka-auto kyydissään saunarakennus. Vettä ripsotteli pitkän kuivan kauden jälkeen, kun katselimme lasten kanssa, kuinka yksi taitava työmies alkaa nostamaan rakennusta liinojen avulla saunaa Leca-harkoista tehtyjen pilariperustusten päälle.

Niissä hetkissä, kun kaikki tuntuu vielä isolta työmaalta, tuntuu niin helpottavalta kun joku asia on kerralla valmis.

Meillä on sauna.  Ihana valmis moderni rantasauna! Elämme niitä hetkiä, kun saa pikkuisen nipistää itseään.

Pitkään pohdimme, että olemme tämän kesän ilman saunaa ja keskitämme rahat ja  ajan mökin valmiiksi saamiseen. Se oli ihan hyvä plan A, kunnes päämme käänsi muutama asia:

✗  Fiilis: mökki ilman saunaa on tuntuu todella vaillinaiselta
✗  Järki: sauna on se paikka, jossa mökkiolosuhteissa peseydytään. Jos ei ole saunaa ja jää vain järvi. Koska Suomen kesä voi olla mitä vain + 5 asteen ja helteen väliltä, on sauna lähes välttämätön.
✗ Käytäntö: Tarvitsemme paikan jossa olla, ennen kuin mökki valmistuu.

Päätimme jo arkkitehtisuunnitteluvaiheessa, että mökkiin ei tule saunaa. Tämä siksi, että sauna saattaa suotta lämmittää mökkiä lämpimillä keleillä. Myös lapsiperheessä ajatus erillisestä saunasta tuntui kivalta; siellä voi rauhassa istua iltaa tai saunoa vielä silloinkin kun lapset jo nukkuvat. Erilliset rakennukset luovat myös tunnelmallisella tavalla pihapiiriä. Alhaalla olevassa kuvassa lapset istuvat mökin terassin kivijalalla, matkaa mökilta saunalle on noin 30 metriä.

Kun kokonaisuus hahmottui sekä työmäärän että budjetin puitteissa, teimme päätöksiä. Sauna tulee,  mutta niin valmiina kuin mahdollista, jotta pääsemme jo tänä kesänä nauttimaan mökkeilystä. Vierastupa saunan yhteydessä mahdollistaa meille yöpymisen ennen kuin mökki valmistuu ja jatkossa voimme majoittaa siellä vieraita tai lapsia ystävineen.

Sitten olimmekin haastavan paikan edessä: mistä meille sopiva rakennus? Aina kun löytyi jotain, joka sopisi mökin tyyliin sekä meidän makuumme, hinta nousi esteeksi. Kunnes alkuvuodesta törmäsin netin syövereissä tähän kotimaiseen uutuussaunaan, NEW SAUNA-mallistoon.

NEW SAUNAssa ihastutti ensin sen ulkoasu, joka on juuri sopivan moderni. Kolmen saunan mallisto on simppeli ja sivuilla on selkeät hinnat 7, 16 ja 24 neliön saunoille. Meidän budjettiin ja tarpeisiin vastasi parhaillaan SAUNA16 eli rakennus, jossa on kuuden neliön sauna ja kymmenen neliön tupa. Kotimainen työ vahvalla kokemuksella vahvisti laatumielikuvaa ja parasta on, että sauna on tulleessaan ihan valmis.

Vakiotoimitukseen sisältyvät mm. lauteet, Harvian kiuas ja näyttävä kevyttakka, kaikki valmiiksi asennettuna!  Me jätimme pintakäsittelyt pois toimituksesta, jotta saamme samat sävyt kuin mökkiin. Mökki ja sauna saavat ylleen tumman sävyn.

Myös sisäseinät, lattia ja katto saavat oman käsittelynsä ja sen jälkeen pääsen sisustamaan. Tällä viikolla lomaileva mieheni onkin ollut maalaamassa, jotta juhannuksena eli ensi viikolla olisi ihan valmista.

Otetaan pikkuinen kurkistus vielä sisätiloihin, esittelen ne paremmin myöhemmin. Sauna saa myös oman terassinsa lähiaikoina. Katto maalataan valkoiseksi, mutta hirret saavat jäädä luonnolliselle sävylle. Meille vedettiin aurinkosähkövalmius myös saunalle eli sähkövedot saa oman toiveen mukaisesti.

Jos piha- tai rantasaunapohdinnat ovat ajankohtaisia, kannattaa käydä katsomassa NEW SAUNAn nettisivuja sekä tykkäämässä sekä Facebookissa että Instagramissa. Asiakaspalvelulle anna tässä vaiheessa täyden kympin, oli mukavaa kun viesteihin vastattiin samantien, aikataulut pitivät ja se tärkein, itse rakennus suorastaan ylitti odotukset. Olin nimittäin omassa mittakaavassa aika rohkea tyttö, sillä tilasimme saunan näkemättä sitä livenä. Nyt saunamallisto on muuten nähtävillä Marketanpuistossa Espoossa.

 

VAKIOTOIMITUSSISÄLTÖ SAUNA16

​Rakenne 88mm lamellihirsi, ulkopuolelta käsitelty
Kiuas Harvia 20ES pro lasiovella, vesisäiliö 20l
Suojaseinä kiukaan taakse
Harvia kiuaskivet
Eristetty savuhormi
Modernit kuusilankkulauteet
Kaksinkertaiset avattavat lämpöelementti-ikkunat
Kaksinkertaiset kiinteät ikkunat oleskelutilaan
Lukollinen lasiovi oleskelutilaan
Valmistakka Romotop Alpera E3
Valmistakan savuhormi
Eristetty yläpohja
Oleskelutilan lattia eristetty
Saunan katto paneloitu
Saunan ovi
Saunan lattia lämpökäsitelty mänty

Saunassa vesikouru pesuvesien viemäröintii
Huopakate ja reunapellit
Mallisaunan arkkitehtikuvat (pohjapiirustus, julkisivu)
Perustusten mittapiirros

Ovelta voi kurkistaa juuri tehdylle hiekkarannalle, joka odottelee laituria. Tuskin maltan odottaa ensilöylyjä omassa saunassa!

LUE MÖKKIPÄIVÄKIRJAA: 

Osa 1: Lähtötilanne
Osa 2: Perustukset

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*