Terassin uusi järjestys (+blogipohdintaa)

Käsi ylös, kuka pystyy tekemään suursiivousta ilman, että edes pikkuisen muuttaa järjestystä?

Nyt tulee terassi- ja pihajuttuja oikein olan takaa, mutta blogi mukailee elämää ja kukapa näillä keleillä sisustaisi sisällä? Tätäkin postausta naputtelen kahvikupposen kanssa terassinsohvan nurkassa. Kevätsiivouksen jäljiltä innostuin vaihtamaan kalusteiden järjestystä ja vaihtelu kyllä virkistää kummasti.

Kovin montaa vaihtoehtoa kalusteiden sijoitteluun ei ole, käytännössä vain pyöräytin sohvan ja ruokapöydän päikseen. Sohvaryhmä sai vähän rauhallisemman ympäristön ikkunan alta ja positiivista verrattuna vanhaan järjestykseeen on se, että nyt sohvalta saa katsella maiseman suuntaan.

Parolan Rottingin keinu jäi toki omalle paikalleen. Kattokoukkuja ei viitsi liikaa porailla ja toisaalta, juuri tuossa on mukava keinua. Perheen pienintä saa tosin muistutella, että keinu on rentoutumista varten, eikä mikään huvipuistolaite.

Lumonin kiinteät terassiverhot ovat näillä helteillä kovassa käytössä. Varsinkin ruokapöydän paikalle porottaa aurinko oikein kunnolla, joten on mukava laittaa läpiveto lasituksiin sekä vetää verhoa kirkkaimpien säteiden eteen.

Kokon puutarhalta ostamani moderni kesäkukkaistutus piti siirtää sisäänkäynnille akuutin nuupahtamisvaaran vuoksi. Lasitettu tila lämpenee kuin ruotsalainen sauna, jos kukaan ei raota lasituksia päiväksi. Olen kyllä superonnellinen näistä kuuman kesän ”haasteista”, viime kesänä  kun joutui eniten pohtimaan sitä, miksi lämmittimen teho ei riitä koko tilaan.

Henkisesti keräilen voimavaroja eli sisua tarttua joku päivä toimeen terassilasien pesuun. Tämä on yksi niitä hommia, joissa vaikeinta on ehdottomasti aloittaminen. Toisaalta koko kesän metrin korkeudella tulee olemaan pieniä likaisia kädenjälkiä, niin kannattaako tuosta nyt edes stressata!


Sohva: Cello, K-Rauta
Sohvapöytä: kirppari 
Pöytä: Asko Amigo (70-luvulta)
Sohva: Cello, K-Rauta (blogiyhteistyö 2017, saatu)
Tuolit: Panton
Keinu: Parolan rottinki 
Matto: Hobby Hall
Ruukku: Kodin1

Blogiin liittyen olen pyöritellyt viime aikoina paljonkin ajatuksia. Säännöllisesti tulee olo, että kaipaa uudistumista ja huomaa, että oma ajattelu jää herkästä pyörimään kehää. Tasapainoilen  yksityisyyden ja sellaisen vähän päiväkirjamaisemman otteen välillä, olisi ilo kirjoittaa enemmän menoista ja touhuista, mutta usein joku sisäinen rajoitin pukkaa päälle.

Mielessäni pyörii aiheita, jotka eivät välttämättä liity kotiin tai sisustamiseen:

* elämäni suuren perheen esikoisena
* päivä (tai jopa viikko) kanssani – blogikliseiden klassikko
* kylppärin parhaat purtilot
* mitä geenini kertovat – miksi geenitestin tuloksiin meinasi palaa käämit?
* Kesä-Jyväskylän ihanimmat – minne veisin vieraat kotikaupungissani?
* Miten siedän epäonnistumisia?
* Kaikille kiva vai kynnysmatto  – miksi yritän lisätä asenteeseeni ripauksen ”prkl-mentaliteettia”?
* Kesän ihanimmat asut (ja miksi on kiusallista esiintyä blogikuvissa?)
* Suunnittelemani bisnesjuhlien somistus – kun minimalistinen linja lähti vähän lapasesta

Nämä ideat syntyivät hetkessä ja lonkalta, miltä ne sinusta kuulostaisi?  Mitä sinä haluaisit lukea blogistani, kerro ihmeessä!

Yritän availla vähän näitä kevään mittaan syntyneitä lukkoja ja samalla pikkuisen enemmän myös sydäntäni – vaikka kadun valoisammalta puolelta näitäkin aiheita tarkastellen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*