Arjen pelastaja, retken piristäjä

Kaupallisessa yhteistyössä: Taco Garcia

Jatketaan hyvinvointioivalluksia Arjen balanssi-postaussarjassa, jossa etsitään hyvää oloa sekä henkisesti että fyysisesti ja nautitaan arjen pienistä iloista. Olen elämässäni aika hyvällä kohtuullisuuden polulla, joka on uskoakseni yksi hyvinvointini ja onnellisuuteni perusta. On mahdotonta tehdä kaikkea aina täysillä ja täydellisesti. Some-aikakautena itsensä muihin vertaileminen on helpompaa kuin koskaan ja siksi entistä tärkeämpää on kuunnella omaa järkeä ja sydäntä.

Tänään haluaisin jutella ruuasta. Viime elokuussa, superkiireisen kevään ja leväperäisesti eletyn kesän jälkeen,  käänsin kurssia järkevämmille vesille liittyen ruokailuihin ja niiden säännöllisyyteen.

Liian usein kävi niin, että söin kotona pikaisen aamiaisen, skippasin lounaan vedoten työkiireisiin, join iltapäivällä kahvia ja söin jotain kokoustarjottavia. Kotimatkalla kurvasin kaupan kautta ja samalla kun ostan ruokaa perheelle, nappaan suklaapatukan kassalta ja syön sen nälkääni autossa. Perheen kanssa nautitun päivällisen jälkeen en kokenut oloani kylläiseksi, vaan päivän nälkävelka muistutteli olostaan sokerihimona iltaan saakka. Varsinkin lasten nukahdettua ”palkitsin” itseäni syömällä jotain herkkuja.

Kesän jälkeen olin aivan kyllästynyt verensokerin heittelyyn ja huonoon fiilikseen omassa kropassa. Kiloja tärkeämpää on viihtyä omissa nahoissaan ja tuntea olo energiseksi ja hyvinvoivaksi. Hyvinvointivalmentajan avulla palasin perusasioiden äärelle ja etsimme viiden aterian päivärytmin. Pikkuhiljaa turhat herkuttelut vähenivät ja päätin, että saan herkutella, mutta tavoite on se, että hetki on suunniteltu ja siitä pitää nauttia.

Elämäni on tosi liikkuvaa, vauhdikasta ja usein saan käyttää mielikuvistusta siihen, mitä ja milloin syö. On työpäiviä, kun lounasaika kuluu autossa tai nopeasti palaverista toiseen siirtyen. On iltapäiviä, kun ajan kiireellä kotiin ja lähden samalla ovenavauksella viemään tytärtä harrastukseen. Ja on hetkiä, jolloin ei ole yhtään mitään valmiina ja käsillä on niin sanottu kiljuva nälkä, joka usein perheen pienimmän kohdalla tarkoittaa sitä myös hyvin konkreettisesti.

Yhteistyön merkeissä pääsin testaamaan uutta nopeaa välipalaa eli Taco Garcia tortillakuppia, jonka voi joko lämmittää ja nauttia vaikkapa salaatin kanssa tai syödä kylmänä ihan sellaisenaan. Kuulosti juuri sellaiselta pikaruualta, jonka syödä sen suklaapatukan sijaan pikkunälkään silloin, kun eletään lennossa. Lapsiperhebonuksena tortillakupin täytteineen luvataan pysyvän koossa eli sen uskaltaa ilman sotkunpelkoa antaa vaikka takapenkkiläisille matkaevääksi.

Ulkoiluihin ja luontoretkiin kuuluu usein makkaranpaisto, mutta meidän hiihtolenkin varrella ei ollut nuotiopaikkaa. Niinpä päätimme nauttia tortillakuppeja ihan sellaisenaan antamaan energiaa talviulkoiluun.

Makuja on kolme, joista lapset ihastuivat eniten kinkku-ananakseen ja itse taas texmex-jauhelihaan. Kolmas vaihtoehto on currybroileri. Tuotteet myydään kahden tortillakupin edullisissa pakkauksissa. Silloin kun ei olla retkiolosuhteissa, kupposia on helppoa tuunata lisäämällä täytteitä. Testaamisen perusteella otan tortillakupit ilolla vastaan kiireiden arjen pelastajaksi ja retkien piristäjäksi.

Hyvä ruoka ja tasainen verensokeri auttavat pysymään ladulla ja estää suksien ristiinmenoa ja nyt en puhu pelkästään hiihtämisestä. Yksi arjen balanssin salaisuuksista on pieni ennakointi ruokailuissa, sillä viisi ruokailukertaa päivässä kaikille perheenjäsenille vaatii suunnitelmallisuutta, eikä pieni oikaisu silloin tällöin ole vaarallista.

MAISTIASARVONTA

Jos haluat päästä maistamaan näitä uutuuksia, jätä kommentti tähän postaukseen.  Arvon viikon kuluttua eli 14.3. vastaajien kesken tuotepaketin, jossa on kolme rasiaa kutakin makua. Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun paikkaan (ei näy julkisesti), niin saan voittajaan yhteyden.

Lue myös Arjen balanssi-sarjan muut osat:
Palautuminen kiireisestä arjesta – ripaus sunnuntaita jokaiseen päivään 

Positiivinen liikkumisen kierre ja 4 tapaa pitää se yllä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*