Lisää elämänmakua blogeihin?

On täällä kevennetty muutakin kuin ruokavaliota ja sydäntä, sillä myös olohuone on siirtynyt kevyeen talvisisustuksen vaiheeseen. Kiitos vielä kerran kaikista kannustavista kommenteista eri kanavissa liittyen hyvinvointiteemaan ja sen tavoitteisiin, tuli hyvä mieli palautteistanne!

Viime ajat on toivottu kovasti, että blogeihin tulisi lisää elämänmakua ja sitähän ei tule kun kertomalla myös elämästä. Kukkakimppujen ja kahvikuppien takana on arki kaikkine tunteineen. Hyvinvointi, balanssi ja positiivinen elämänasenne ovat olleet minulle tärkeitä teemoja ja koen, että ne solahtavat saumattomasti ”arjen pienet ilot”-kategoriaan, jota olen blogissani vuosien varrella käsitellyt eri näkökulmista.

Samalla kun moni lukija kaipaa blogeihin elämänmakua, se toivottavasti tuo myös bloggaajille lisää tekemisen iloa. Yksi syy tavoitteiden ääneen kertomiselle oli toki se, että toivon sen tsemppaavan joitakin lukijoistani, myös itseäni.

”Vanhojen hyvien aikojen” kaihoaminen on lähtökohtaisesti turhaa, sillä kehitys tuo tullessaan yleensä enemmän positiivisia asioita. Blogimaailmaa katsottaessa koen, että se mikä arkisuudessa tai samaistuttavuudessa on menetty, on laadussa voitettu. Nautitaan siis kauniista kuvista, vaikka niitä olisi stailattu tai käsitelty, normimenossa pienellä medialukutaidolla se kosketuspinta löytyy kyllä silloinkin.

Positiivinen kierre syntyy sekä omassa hyvinvoinnissa että bloggaamisessa samalla reseptillä.  Kun tekeminen on mukavaa, syntyy hyvää tulosta ja siitä saa yleensä kannustavaa palautetta. Kun ihminen saa positiivista palautetta, hän on hyvällä tuulella ja haluaa jakaa hyvää mieltä myös eteenpäin. Ja taas joku saa kipinän saada jotain aikaiseksi, synnyttää hyvää tulosta ja saa siitä kannustavaa palautetta…

Uskon vakaasti positiivisen kierteen merkitykseen. Blogissa elämänmakua voi tarjoilla monella tavalla, eikä missään nimessä ole oikeita tai vääriä tapoja tuottaa sisältöä. Yleensä sellaiset asiat, jotka inspiroivat, liikuttavat tai ihmetyttävät kirjoittajaa, toimivat myös lukijoille.

Tähän blogivuoteen lähden toiveikkaana ja hyvällä fiiliksellä. Siloiteltuun blogimaailmaan sijoitettuna kauneusvirheitä löytyy sekä kodista että kirjoittajasta, mutta teinikielellä kiteytettynä – iha sama. Aina voi parantaa, mutta aina ei kannata olla tyytymätön.

Positiivisen elämänasenteeni salaisuus on siinä, että kun tekee sillä hetkellä niillä tiedoilla, taidoilla ja voimavaroilla parhaansa, se riittää. Tai itse asiassa se on jo hemmetin hyvä.

Ihanaa viikonloppua ja kiitos, että olet siellä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*