Louis Poulsen keittiössä

Valot päälle ja uuteen päivään!

Vielä saamme odotella hetkisen, ennen kuin pitenevä päivä näkyy kunnolla. Aamulla on pimeää, illalla on pimeää, siinä välissä useammin hämärää. Ylen uutinen todistaa, että aurinko ei paistanut joulukuussa Jyväskylässä kertaakaan. Itse asiassa koko loppuvuosi on tilastojen valossa pimeämpi kuin pitkään aikaan.

Tähän näyttää olevan kaksi täsmälääkettä; valoshow-nimelläkin kutsuttu lamppuleikki, jossa siirretäään kodin valaisimia uusille paikoille. Tämän seurauksena meillä on keittiössä nyt makuuhuoneessa ollut Louis Poulsenin PH5 -vintagevalaisin.

Vaikka tykkään keittössä olleesta Secto Designin Octosta edelleen superpaljon, oli siinä nimenomaan tähän pimeään vuodenaikaan yksi haaste. Puurimoitus aiheuttaa keittiönpöydälle pienet varjot. Ja ne varjot häiritsevät minua paitsi visuaalisesti, myös esimerkiksi lukiessani sanomalehteä.

PH5 on Louis Poulsenin elegantti klassikko, joka on suunniteltu jo vuonna 1958.  Sen erikoisuus on rakenteessa, jossa kerrostetut varjostimet estävät häikäisyn kaikista kulmista ja luovat huoneeseen miellyttävän ja tasaisen valaistuksen. Täydellinen valaistus pimeään aikaan vuodesta!

Vaihtelun vuoksi tykkään kovasti myös Poulsenin eleettömästä ulkonäöstä, joka sopii yhteen Yhdessä-pöydän ja Seiska-tuolien kanssa. Seiskat ja PH5 ovat tanskalaista klassikkodesignia ja Yhdessä-pöytä taas suomalainen uutuus, hyvin ne näyttävät porukassa pärjäävän.

Se toinen täsmälääke elämän pimeän puolen karistamiseen voisi olla kynttilät, mutta otin myös tehokkaamat keinot käyttöön. Kesälomamatka on varattu Kroatiaan ja katselen iltaisin kuvia paratiisirannoista ja uima-altaista. Jotenkin lämmittää mieltä ja sielua.

Vaikka on sisustushullu valaisinrakastaja, on paras ja kaunein valo taivaalla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*