• Vilja @ muotoseikka\

  Olipa kaunis kirjoitus! Täällä pääkaupunkiseudulla lapset tulevat takuulla kohtaamaan päiväkodissa ja koulussa ystäviä, jotka ovat tulleet Suomeen sotatila- tai konfliktivaltioista. Sillä tavalla he varmasti joskus joutuvat kohtaamaan myös ihan konkreettisesti sen, että sota on vieläkin osa maailmantilannetta. Toivottavasti se on heille enemmän silmiä avaavaa kuin ahdistavaa.
  Rutustuksia teidän pienille!

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Hei Vilja! Tuo on hyvä pointti. Lähinnä tarkoitin sitä, että nämä meidän lapset ovat ensimmäinen sukupolvi, jotka eivät tunne Suomen sotaveteraaneja, joten tämä henkilökohtainen tunneside maamme sotiin katkeaa.

   Maailmantilanne taas on sellainen, että silmiä ei voi sulkea ja maailman lasten hätä on meidän kaikkien yhteinen huoli. Meillä ei ole lasten koulussa tai päiväkodissa konfliktialueilta tulleita lapsia, mutta toki jo koululaisen kanssa puhutaan näistäkin teemoista. Esim. joulun aika on hyvä hetki muistaa niitä, joilla asiat eivät ole yhtä hyvin kuin meillä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee

>