• tonttu.

  Oman perheen kesken ehdottomasti! Meillä oli muutama vuosi sitten sama tilanne ja pelkäsin ihan hirveästi että joulusta tulee kolkko ja ikävä mutta ei suinkaan. Se oli paras joulu aikuisiällä :) saa ihan rauhassa maata yöpuvussa sohvalla ja lukea lahjakirjaa ja veistää kinkkua jääkaapista. Oman perheen kesken joulu on rauhallinen ja rentouttava, jos on joulun muualla kuin kotona niin ei sitä kuitenkaan voi olla niinkuin kotonaan :D eli siis suosittelen ja joulupäivä samaan syssyyn kotona hipsutellessa. Varoitan kuitenkin että rentoilujouluun jää koukkuun!
  Uusi vuosi on meille sitten enemmän semmoinen että sillon ollaan isommalla porukalla.

 • Milde

  Hei! Olemme viettäneet yhden joulun ilman muuta lähisukua. Oli se ihan Ok, lapset oli pieniä ja touhua riitti. Tykkään kumminkin enemmän sukujoulusta. Olemme nyt tilanteessa, jossa joka toinen joulu on miehen suvun joulu, sitten taas minun lähisuvun vuoro. “Mun vuorolla” kotiimme on kokoontunut 2 siskoa perheineen, isäni ja isomummoni. Tänä jouluna on miehen suvun vuoro, meille tulee appiukko ja anoppi. Miehen sisko perheineen valitettavasti haluaa viettää joulun Etelä-Suomessa.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Hei, ymmärrän hyvin! Meillä on just nyt lähisukussa paljon pikkulapsia, joten meno yhdessä ei olisi välttämättä kovin rauhallinen <3 Onneksi ehditään nähdä muutenkin. Katsotaan, miltä tämä uusi joulukonsepti tuntuu käytännössä :)

 • Chandelierhome

  Kaunista. Se on tosiaan haikeaa kun ajat ja elämäntilanteet muuttuu. On aika itse tehdä omat perinteet. Kävin hiljattain itsekkin asiaa blogin puolella läpi kun tuntuu ettei niitä perinteitä oikein ehdi edes muodostua uusia kun töissä tulee oltua joulut usein. :)

 • Elisabeth

  Itse olen aikuinen orpo, ja nyt tuleva joulu tulee olemaan toinen joulu ilman vanhempiani. Näin ollen olemme juhlineet jouluaaton meidän kolmihenkisen perheen kesken, mutta sulhasen äiti ja veli ovat toki myös olleet tuolloin tervetulleita. Joulupäivän olemme viettäneet siskoni perheen kanssa (hänellä 3kk nuorempi tyttö kuin meidän taapero). Joulu ei tunnu samalta ilman joulurakkaita vanhempia, mutta pikkuhiljaa luomme uusia perinteitä. Kuten sanoit, tietyllä tavalla ovat kuitenkin mukana vaikkeivät fyysisesti ole enää mukana 💗 Ihania kuvia, ja ihanaa joulunajan odotusta!

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Voi miten haikeaa ja surullista, voimia sinne! Varmasti juuri joulu nostaa kaipauksen pintaan erityisesti. Onneksi sinulla on rakkaita ihmisiä ympärilläsi ja vanhempasi ovat läsnä, vaikka eivät olekaan paikalla <3

 • Tuuli

  Me ollaan vietetty joulua kans aina vuorovuosiperiaatteella mun ja miehen suvun luona. Tänä vuonna on eka joulu, jolloin meille tulee porukkaa (miehen puolelta), koska olemme muuttaneet omakotitaloon ja on tilaa isommallekin porukalle. Kivaa päästä laitteleen kotia joulunviettoon, vaikka nyyttärihengessä tuodaankin jouluruuat. Olemme miehen kanssa molemmat perheiden esikoisia ja vielä melko nuorina saaneet lapset, joten vielä ei ole kovin isoa lössiä, kun kaikilla sisaruksilla ei ole vielä puolisoa/lapsia. Saa nähdä, vietämmekö mekin joskus vielä ihan omaa joulua, jos porukka kasvaa vähitellen. Tähän asti on ollut kuitenkin ihan kohtuullinen määrä tätä lähiporukkaa joulunvietossa ja onhan siinä oma kutkuttava tunnelmansa! Ymmärrän kuitenkin myös tuon kaipuun omaan rauhalliseen jouluun:)

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kuulostaa tosi ihanalta! Tuohan se just onkin ihana haaste, että kun meitäkin on monta sisarusta ja pieniä lapsia alkaa olla paljon, niin ihan mahtuminen yhteen paikkaan, kaikkien rytmit, tavarat ja toiveet ovat mielenkiintoinen kombinaatio :D

 • Nekkutyttoe

  Meilläkin vietetään tämä esikoisemme ensimmäinen joulu kotosalla, tosin avoimet ovet -periaatteella, eli suku on tervetullutta koko pyhien ajan. Ruokaa siis varataan reilusti, ja myös vähemmän perinteistä koska vaikka tykkäämmekin laatikoista, riittää kun niitä saa aattona ja joulupäivänä. Meillä on todettu, että pyhinä kaipaa myös vähän raikkaampaa ja kasvispitoisempaa, siispä erilaisia talvisia salaatteja (esim. kurpitsasta, punajuuresta, vihreistä pavuista) on meidän pöydässämme, samoin kaloja runsaasti. Panostamme kylmään pöytään: salaattien ja marinoitujen kasvisten lisäksi erilaisia savu- ja graavikaloja, katkarapuja skågen, leikkeleitä (kuten kylmäsavuporoa), ankkarilletteä, maalaispateeta – ja tietenkin juustoja.

 • Roosa

  Itsellä menee tämä jouluaatto töissä koko illan mutta ehdin nauttia sukulaisista ja perheestä sitten joulupäivänä:) vähän erilainen aatto tiedossa kun yleensä oltu suvun ja perheen kesken koko aatto !

 • Meillä jouluun kuuluu ehdottomasti paljon sukulaisia! Viime jouluna joulupöydässä istui 24 aikuista ja kaksi vauvaa. Miehen perhe juhlii joulua keskenään, ja mulle se on aivan valtava kulttuurishokki! Kaipaan sitä iloista hälinää kun kaikki läheisimmät sukulaiset ovat yhdessä, syödään, saunotaan, pelataan lautapelejä ja katsotaan leffoja TV:stä. Ja nukutaan siskonpedissä, jopa 5 vierekkäin lattialla! Tiedän, että tällainen on tosi harvinaista, ja senkin puolesta haluan pitää siitä kiinni niin pitkään kuin mahdollista. Kokoonnumme isovanhempieni luo, enkä tiedä mitä perinteellemme käy kun heistä joskus aika jättää. Mutta siihen asti haluan nauttia siitä, että joulut ovat samanlaisia kuin lapsuudessanikin. Ja nyt myös oma lapseni pääsee kokemaan joulun kuten minäkin aikanaan. Se tuntuu ihanalta!

 • Sara

  Kuopuksemme on syntynyt ihan joulun alla, joten se joulu vietettiin kotosalla. Muutoin olemme olleet joulut aina sukulaisten luona, enimmäkseen toisella puolen Suomea asuvien isovanhempien luona ja pari kertaa meitä lähellä asuvan pari kertaa veljeni perheen luona.

  Nyt meillä on kaksi kissanpentua, ja mietimme, lähdemmekö niiden kanssa matkaan mummoloihin vai jäämmekö kotiin. Esikoinen ja mies haluaisivat olla joulun kotona, ja kyllähän sekin voisi olla kivaa. Toisaalta olisi kiva päästä mummoloihin jouluksi, sillä jossain vaiheessa tulee aika, kun ei ole niitä mummoloita. Mieheni vanhempien luo kokoontuu aina miehen kaikki sisarukset aikuisine lapsineen. On ihana nähdä kaikkia kerralla ja tiedän, että me olemme enemmän kuin tervetulleita sinne.

  Vastauksena kysymykseesi: joulu oman perheen kesken on jotain paratiisin ja painajaisen välillä. Olen siis todellakin kahden vaiheilla.

 • Tare

  Minkä valmistajan nuo kauniit kynttilänjalat ovat? Onko ne betonia tms?

 • Marika

  Olemme viettäneen mieheni kanssa kaikki joulut vanhempiemme luona ( Jyväskylässä ❤️ siitä lähtien, kun muutimme pois kotoa. Tänä vuonna meidän teinin toiveesta vietämme joulua ensimmäistä kertaa kotona. Ja hyvin pitkälti samoin perustein kuin tekin. On aika luoda omat jouluperinteet vielä, kun lapset asuvat kotona. Tokihan tämä riipaisee minun ja mieheni sydäntä mutta uskon, että nyt on juuri sopiva aika tälle. Minä ja mies kyllä syödään perinteistä jouluruokaa, kun sitä on tarjolla mutta emme myöskään kaipaa laatikoita. Tytöt ei pidä alkuunkaan jouluruuasta. Jonkun joulutvistin kuitenkin haluaisin aaton ja joulupäivän ruokiin. Onneksi reseptilaatikko ( ja netti) pursuaa mitä ihanimpia vaihtoehtoja perinteisille jouluruuille. Nyt vihdoin pääsen niitä testailemaan! Vaikka olenkin koristellut aina kotimme jouluasuun niin iloitsen siitä, saan nauttia tunnelmasta myös jouluna. Toivotaan, että saadaan lunta jouluksi myös tänne Vantaalle. Ei tule joulua ilman lunta!

 • Johanna

  Meillä samanlainen juttu, että ollaan kotona joulu. Ei mennä pohjoiseen. Ajateltiin tehdä moderni joulupöytä joka sisältää eri kaloja, erilailla laitettuna. Punajuurta ja vuohenjuustoa, mätiä, kaviaaria, jotain hyydykettä yms. Laatikot veks ja kinkut. Rosollista puhumattakaan. Ruoka ohjeita olen alkanut keräämään… 😊 Ihana joulu ja omannäköinen, eiks niin? Mukavaa joulunodotusta! Sen verran sanon että ennen joulua käydään Rukalla talvessa ja vietetään pikkujouluja siellä. ( biancan idea jota ei voitu ohittaa).

 • Kolmen äiti

  Me olemme tänä jouluna matkalla, koska lasten pisin loma koulusta ajoittuu joulukuuhun. Asumme ulkomailla, ja aiemmin olemme matkanneet Suomeen joulunviettoon, mutta tänä vuonna lähdemme pidemmälle kiertomatkalle. Oikein hyvää joulun odotusta teidän perheelle!

 • neito

  Me olemme jo useamman vuoden viettäneet jouluaaton oman perheen kanssa. Ei vaan jakseta lähteä muualle, niin paljon helpompaa lasten kanssa. Lisäksi lähipiirillä on eri käsityksiä joulun vieton suhteen, joten näin helpompaa. Mulla on myös aattona synttärit, ja jotenkin koen, että kun vietän joulun kotona, niin saan samalla myös päättää itse miten synttärini juhlistan. Niin monta vuotta on mennyt toisten päättämällä tavalla, ei enää sitä kiitos.

 • Paapu

  Kaunis tila ja valoisa tila! On tavallaan niin sisätilamainen laseineen kuvasta.. mutta onko TUNNE kuin olisi ulkosalla?

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Hei! Terassilla ei ole varsinaista lämmitystä (paitsi pieni terassilämmitin), joten lämpötila on sama kuin ulkona. Poislukien sade ja tuuli tietysti 😊 Eli ihan ulkofiilis on. Keväällä kun aurinko alkaa paistaa, saa ekat terassikahvit nauttia helmi-maaliskuussa ❤️

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee

>