Ruokailutilan uusi ilme

Parisen viikkoa olemme nauttineet ruokailumme pyöreän pöydän ääreltä, eikä tästä taida olla enää paluuta. Ihanaa, kun kaikki ovat lähellä toisiaan ja keittiökin tuntuu avarammalta kuin aikaisemmin.

Uusi pöytä on kotimaisen Formarin Yhdessä-pöytä, joka esiteltiin tämän syksyn Habitaressa. Kiinnitin siihen heti huomiota, klassisen yksinkertainen muotoilu saa hauskan tvistin pyörivästä keskikohdasta. Juuri tämä tekee pöydästä niin toimivan, sillä kenenkään ei tarvitse kurotella, vaan tarjotinta eleettömästä pyöräyttämällä saat haluamasi.

Pöydän suunnittelija on Johanna Marin, joka kirjoitti aikanaan ihanaa Ainutlaatuinen-blogia. Jos silloin ihastelin hänen tyylitajuaan ja esteettisyyttään ja kommentoimme puolin ja toisin sisustusjuttuja. Viime keväänä törmäsimme ensikertaa ihan livenä Tukholman huonekalumessujen aulassa. Silloin hän vihjaili, että jotain on tulossa…!

Inspiraatio pöytään hänelle on syntynyt jo parikymmentä vuotta sitten anoppilassa, jossa oli pyöreä pöytä pyörivällä tarjottimella. Nyt kaluste on tuotu tyylikkäästi tähän päivään, yhdistäen kauneuden ja käytännöllisyyden.

Siinä missä edellinen puinen pöytämme oli ihan kolhuilla, kestää tämä kovaakin käyttöä (esim. taaperon satunnaisia lusikkaiskuja). Runko ja jalka ovat pulverimaalattua alumiinia ja terästä ja kansi valkoista umpilaminaattia, musta reuna tuo vähän särmää. Kuvat on otettu vähän alaviistosta, jolloin keskiosan rakenne hieman erottuu, mutta pöydän äärellä istuessa tai sen vierellä seistessä mekanismia ei huomaa.

Meillä kuvissa pienempi eli halkaisijaltaan 140 senttinen malli. Sen ympärille mahtuu helposti kuusi-seitsemän ihmistä. Koska tilaa on meillä reilusti, pohdin vielä vaihtoa 150 senttiseen pöytään, sen ympärille saa jo ison joukon väkeä ja kattaukset mahtuvat kauniisti.

 

Myin myös vanhat keittiön tuolit ja vaihdoin tilalle mattavalkoiset Seiskat. Pidän niin kovin keveästä ilmeestä ja ovathan nämä Arne Jacobsenin suunnittelemat ikuiset klassikot! Haaveilin näistä jo kun ostin edellisiä tuoleja, mutta en silloin raaskinut ostaa ja toisaalta, Hayn tuolit passasivat vanhan pöydän kanssa ihan mainiosti.

Samalla Stokke Steps-syöttötuoli/junior-tuoli vaihtui Ikean Urbaneihin. Lapset kiistelivät kuka saa istua missäkin, joten nyt on molemmilla samanlaiset, eikä tarvitse enää säätää istumapaikkojen kanssa.

 

Täällä sitä nyt ollaan, pyöreän pöydän ääressä. Lähellä toisiamme ja usein yhdessä koko perheen kanssa, ihan niin kuin pöydän nimi kertoo.

Mitä pidät ruokailutilan uudesta ilmeestä?

Ps. Pöytä tuli meille ensin blogin kautta testiin,
mutta päätimme ostaa sen omaksi ja saamme siitä alennusta. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*