Täyttä elämää sen kaikissa väreissä

Sain viestin torstai-iltana:

– Saisin pöydän kuljetuksen teille huomenna.
– Joo, tottakai, tänne vaan!

Sen jälkeen mietin, että minnehän ihmeeseen laitan nykyisen keittiönpöydän? Perjantaiaamuna näpyttelen myynti-ilmoituksen. Kaupat tuli, nouto iltapäivällä ja illalla puoli kahdeksan aikaan soi taas ovikello:

– Tässä olisi tämä teidän uusi pöytänne!

Nopeat liikkeet ovat näyttäviä, totesi aviomiehenikin vaimonsa sisustuspuuskasta. Tänä isänpäivänä aamiainen katettiin pyöreän pöydän ääreen. Kyseessä on Formarin Yhdessä-pöytä, joka tuli meille testiin, vaikka aika pian ihastukseni syveni tasoille, josta ei ole ehkä paluuta. Kuvaan pöydän tarkemmin tänne blogiin pian.

Isänpäivä on ollut ihana ja touhuntäyteinen. Tein aamupalalle sämpylöitä, mutta kakun kanssa oikaisin ja ostin kaupasta valmiin. Lasten kortit ja laulut ovat saaneet roskia silmiin, kuinka tärkeä päivä tämä on pienille!

Samalla mietin keskustelua, jossa on puhuttu siitä, että isänpäivä muutettaisiin lähimmäisen päiväksi, jotta kenellekään ei tule paha mieli. Suru siitä, että ei voi  askarrella isälle korttia tai kutsua isää päiväkodin aamiaiselle ei muutu päivän nimen muuttamisella. Isänpäivä on vain  yksi pisara siinä surun tai pettymysten meressä, että isää ei ole. Ajattelen, isänpäivä voi olla yksi tapa alkaa keskustella vaikeasta tai vaietusta aiheesta tai vaikka löytää ryhmästä kohtalotovereita. Onneksi ja toivottavasti jokaisella lapsella on joku luotettava lähiaikuinen, jolle sen kortin saa antaa.

Tänä vuonna on tapahtunut oman isäni kanssa lähentymistä. Sanotaan, että koskaan ei ole liian myöhäistä saada onnellinen lapsuus. Vaikka toki se on sitä ollut pääosin näinkin, tiedän mitä tunteita isänpäivä voi herättää. Ja juuri siksi on tärkeää, että se on juuri sen niminen kun on.

Elämää sen kaikissa muodoissa, väreissä ja tunteissa.

Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että roikkuisi menneisyydessä, joka kukaan ei voi muuttaa. Voimme vaikuttaa vain tähän päivään ja huomiseen. Vaikka olisi mennyt aikaa, vaikka olisi tapahtunut paljon, vaikka ottaisi ylpeyden päälle; ajattelen, että se askel kannattaa ottaa.  Ettei tule se päivä, jonka jälkeen on jo myöhäistä.

Yhdessä-pöytä. Tykkään tästä symboliikasta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*