Mitä isälle lahjaksi?

Alkuun tulee vinkki, mitä EI kannata ostaa isälle (tai tässä tapauksessa lastesi isälle) isänpäivälahjaksi: designvalaisinta.

Testihenkilömme osti Eero Aarnion Tuplakupla-valaisimen (valinnasta voi päätellä, että hankinnasta on jo useampi vuosi). Lahjan saaja ei ole erityisen sisustus- tai designorientoitunut ja saamiemme tietolähteiden mukaan hänen kotonaan ei ole erityisen pimeää, jolla voisi valintaa perustella.

Lopputuloksena vuosia kestävä hyväntahtoinen naureskelu siitä, kuinka valinta oli antajan lahja itselle. Emme suosittele testaamaan ;)

Jos unohdetaan valaisimet, kalsarit, pipot ja villasukat, mitä jää jäljelle? Olen alkanut suosimaan aineettomia lahjoja, sillä tavaraa on jo tarpeeksi ja täsmäostoksia vaikka vaatteisiin, tekniikkaan tai harrastuksiin liittyen voi olla vaikeaa tehdä yllätyksenä.

Syömään!

Brunssi, lounas tai ihana illallinen, on yhteinen hyvä ruoka aina ilo! Isänpäivän voi käynnistää vaikkapa hotellin aamiaisella, esimerkiksi Jyväskylässä Versossa saa ihanan aamupalan, vaikka ei hotellissa yöpyisikään. Vai olisiko nyt hyvä hetki panostaa ja mennä illalliselle sellaiseen paikkaan, jonne ei muuten raaski?

Urheilua, kiitos 

Liput esimerkiksi lätkäotteluun sopii sporttimiehelle erinomaisesti. Jos haluaa panostaa vähän enemmän, voi varata erityisen hyvän istumapaikan tai vaikka aition. Kurkistapa liigajoukkueesi kotisivuilta, mitä kaikkea onkaan tarjolla! JYP hemmottelee fanejaan esim. Blackstagella, jossa pelin lisäksi saa nauttia kuohuvaa ja illallista tai äijämeiningin Blackboxilla, jossa iskä viihtyy premiumtason baarissa snackien ja pelin äärellä.

Tehdään jotain yhdessä 

Mitä jos koko perhe lähtisi pienelle lomalle vaikka ihan omaan kaupunkiin? Yksi yö hotellissa pois kotitöiden ääreltä? Ehkäpä kiipeilyä seikkailupuistossa tai kävelyretki luonnonsuojelualueella? Teatteriin? Elokuviin? Karting-radalle? Museoon? Kylpylään?

Lukemattomia tarinoita

Jos kirjalahja tuntuu turhalta, miten olisi lahjakortti e-kirjoihin? Esim. Storytel on kirjojen Spotify, jossa kirjat striimataan puhelimeen tai iPadille mp3-muodossa ja niitä voi ladata myös offline-tilaan kuunneltavaksi ilman verkkoyhteyttä. Vaikka kolmen kuukauden rajaton lahjakortti ääni- ja e-kirjoihin maksaa alle 50 euroa. Ei jää opuksia pölyttymään hyllyyn ja tarjolla on takuuvarmasti mieleistä luettavaa tai kuunneltavaa.

Antaa kaikkien kukkien kukkia! 

Kyllä mieskin on kimppunsa ansainnut ja kun jättää ne vaaleanpunaiset pionit kauppaan, ei tule sitä vaarallista ”lahja itselle”-fiilistä. Tässä kukkakauppa Ruusupuun äijäkimpussa on aika maskuliinien meininki; elementteinä neilikkaa, flamingonkukkaa, lumimarjaa, jäkälänoksaa, katinliekoa, käpyjä, puolukkaa ja havuja.

Sitten tarvitaan enää lasten tekemät kortit, paljon halauksia ja aamulla valmiiksi keitetyt kahvit. Minä en tietenkään voi vielä paljastaa, mitä testihenkilö on tällä kertaa keksinyt, mutta siihen ei liity designia, eikä muutakaan, jossa voisi tulkita oman lypsykarjan sijaitsevan ojassa.

Jaa vinkkisi, miten teillä muistetaan (omaasi tai lastesi) isää?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*