Mökki sisältä

Kurkistetaan vielä mökkiin sisälle!

Näin sisustuksen intohimoisena harrastajana ei voi muuta kuin nostaa hattua näille havainnollistaville 3D-kuville. Jopa maisema on ihan aito, kuvissa varsinainen ryteikkö, joka peittää järvimaiseman. Sunhousen Arkkitehti Kalle Oikarin vierailun jälkeen maisemaa on raivattu, vaikka hommaa on vielä edessä aika paljon. Mutta voitte siis sielunne silmin kuvitella, että isoista ikkunoista avautuu järvi.

Mökin sielu on yhteinen tupakeittiötila, jossa on takka. Keittiö on toiveestani hyvin minimalistinen. Minna Jones on tehnyt upean muodonmuutoksen omalle kesäpaikalleen ja siellä toteutuu suomalaisoloissa aika poikkeuksellinen mökkifilosofia; sinne viedään vain kauneimmat tavarat. Minusta se on ihana ajatus! Kun tilaa on vähän, ei tarvita kippoja ja kuppeja joka sorttia. Koska tilassa on tarkoitus rentoutua ja nauttia vapaa-ajasta, se onnistuu parhaiten kun mökille ei roudata kaikkea sitä rompetta, mille ei ole enää kaupungissa käyttöä.

Vähemmän tavaraa, vähemmän sotkua. Ja ne tavarat jotka ovat paikoillaan, ovat siellä hyvästä syystä.

Tilaa olen jo mielikuvissani sisustanut  Hakolan sohvalla ja Artekin pöydällä. Olisi ihana löytää designaarteita second handina ja täytyykin alkaa pitää silmiä auki. Arkkitehdin kuvissa on hauska sekalainen tuolijoukko, mutta kyllähän muurahais-tuolit näyttäisivät kauniin ilmavilta suuren ikkunan edessä! Mietitään…

Mökissä on kaksi makuuhuonetta, tai toinen on oikeastaan alkovi. Sinne on kuitenkin saatu mahdutettua jopa kolme sänkyä, aika oivaltavaa arkkitehtityöskentelyä! Säilytystilaakin on järkevästi, alkovissa on molemmin puolin huonetta korkea kaapisto ja aikuisten makuuhuoneessa kaappeja on koko seinällinen. Makuuhuoneiden päällä on parvi.

Takka on lämmityksen kannalta parhaalla mahdollisella paikalla eli ihan keskellä mökkiä.

Eteisessä on naulakkotilaa ja portaat parvelle. Aika hauska tuo idea sisällyttää portaisiin säilytystilaa, mutta katsotaan nyt millainen ratkaisu tulee käytännössä.

Parvella on tilaa reilut 20 m2 (ja toki kaiteet, jotka on näkymien avutumisen vuoksi jätetty pois 3D-kuvasta). Uskon, että parvi on varsinkin lasten kasvaessa mieluinen paikka.

Piha- ja terassialue vaikuttaa todella viihtyisältä ja myös helppohoitoiselta. Meille ei ole tulossa yhtään neliötä nurmikkoa, vaan niitty-tyyppinen metsäpohja saa elellä omaan elämäänsä ja kulkuväyliä rakennetaan poluilla ja pitkospuilla. Tavoite on mahdollisimman helppohoitoinen paikka.

Mökkitontti on sen verran lähellä, että siellä voi piipahtaa päiväseltääkin tai yhden yön reissulla. Aurinkosähkö mahdollistaa etätöiden tekemisen silloin tällöin. Suunnitelmat ovat edenneet nyt ihan mukavasti, mutta vielä tässä on pitkä matka ja paljon työtä,  ennen kuin päästää oikeasti mökkeilemään.

Loppukaneetiksi mainittakoon, että tämä on suunnitelma ja arkkitehdin näkemys, joka voi vielä matkan varrella muuttua. Mutta ihanaa, että on jokin konkreettinen visuaalinen kuva siitä, mitä kohti mennään. Unelmia.

Ps. Ulkokuvat löytyvät täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*