• Milla

  Hep! Kyllä juhlitaan. Asun rannikolla Keski-Pohjanmaalla. Täällä juhlan aiheena on mökkikauden päättyminen. On lapsille ohjelmaa kaupungilla, valoshowta, discoja lapsille, esiintyjiä torilla… kaupunki panostaa kymmenillä tuhansilla euroilla juhlan järjestämiseen.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kuulostaa tosi kivalta! Onko perinne ollut voimassa jo pitkään?

  • Satu

   Millan kuvailemat venetsialaiset kuulostavat Kokkolan venetsialaisilta – ehkä ovatkin? :)
   Täällä venetsialaisperinne on jo yli 100 vuotta vanha.

 • Muuttuva kotini Päivi S

  Täällä päin juhlitaan isolla tapahtumalla, mutta en ole koskaan ollut ite juhlimassa Venetsialaista. Kävin kesällä katsomassa tuon paikan kun kävin Löylyssä ja oli kyllä aika karun näköinen paikka, ei itelle lämmennyt paikka yhtään :(.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Moikka! Kivaa, että yhteinen tapahtuman järjestetään. Meillähän ei tosiaan ole mitään yhteisiä tapahtumia, yksittäiset ihmiset saattavat juhlistaa valoilla tms. Molempia yhdistää meri ja se on parasta antia ❤️

   Hernesaaren rantaa ja Löylyä ei voi oikein verrata. Löyly on upea arkkitehtuurinen kohde, kun Hernesaaren ranta taas teltoista rakennettu “bilekylä”.

 • Sara

  MInä olen kotoisin Torniosta eikä siellä ole ollut tapana juhlia venetsialaisia. Täällä nykyisellä kotiseudulla Espoossakaan ainakaan minun tuttavapiirissäni niitä ei juhlita, mutta ajatus niistä on kyllä kiva.

  Koska juhlia järjestetään ihan liian harvoin, ehkä ensi kesänä voisi järjestää itse omalla kotipihalla venetsialaiset – tosin ilman tuota ilotulitusta. :-)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee

>