Musta keinu (pienellä tuunauksella)

Jo viime kesänä etsin pihaamme keinusettiä lapsille. Hakusessa oli mahdollisimman yksinkertainen runko ja silmää miellyttävä väri, eli musta tai harmaa sopien taloon. Tehtävä osoittautui yllättävän vaikeaksi, sillä monet keinuista olivat joko todella kalliita tai vaihtoehtoisesti riemunkirjavia.

Tänä kesänä en jaksanut enää odotella, vaan päätin ostaa Hobby Hallin alesta Oslo-keinusetin, huolimatta sen kirjavista keinuista ja ruskeasta kehikosta. Ajattelin, että pienellä tuunaamisella siitä tulee ihan passeli!

Käsittelin ruskean puukehikon mustalla vesiohenteisella kuullotteella, joka imeytyy puupintaan ja suojaa säärasitukselta hidastaen kosteuden ja auringon vaikutuksia. Vedin kaksi kerrosta ja lopputulos oli aika hyvä mattamusta, saatan vielä viimeistellä kolmannella kerroksella.

Tänä kesänä ostimme myös lähes joka lapsiperheen omakotitalopihan ”kaunistuksen” eli trampoliinin. Meidän vanha, suht edullinen tramppa lähti myrskytuulen mukana naapurin ojaan pari vuotta sitten ja sen jälkeen ajattelin, että ehkäpä pärjäämme (tai siis lapset pärjäävät) ilman.

Kaksivuotiaan pomppuinto nousi sellaisiin sfääreihin, että mikään mahti ei meinannut pitää häntä pois naapureiden trampoliineitä. Nyt panostimme 4,3 metriseen Aconiin, jonka runkorakenne ja pomppuominaisuudet toivottavasti palvelevat vuosikymmenen. Ero vanhaan on kyllä todella suuri, joten tässä näkee aika selkeästi sen, mikä ero on edullisella ja vähän kalliimmalla.

Aconin kokomusta trampoliini oli myyty loppuun (yllätys, ihmiset eivät siis välttämättä halua sitä sinistä hökötystä pihaansa), joten meille tuli tuo tummanvihreä malli. Ihan ok sekin. Siis trampoliiniksi.

Meillä oli varastossa hämähäkkikeinu, jonka kiinnitimme keinurunkoon ja vihreä pyörökeinun köysi vaihdetaan pian mustaan. Kokonaisuudesta tuli oikein toimiva. Tässä vielä keinusetin alkuperäinen kuva Hobby Hallin sivulta:

Tällä hetkellä piha on omistettu aika suurelta osin lasten leikeille, mutta ehkäpä niiden kukkivien perennapenkkien aika on muutaman vuoden kuluttua. Nautitaan nyt tästä, kun lapset kavereineen viihtyvät vielä omalla tontilla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*