• Heli

  Aivan ihana matto! :) tuollaisen voisin haluta rakentuvaan taloomme. Mutta miten pesun laita? Meillä on nyt linie designin karvalankamatto, joten helpommin pestävä olisi hakusessa. :D

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos Heli! Viralliset hoito-ohjeet ovat:

   Hoito-ohjeet: Imurointi ja tarvittaessa tuuletus. Tahrojen poisto tuoreeltaan puhtaalla, kostealla liinalla, ei hankausta.

   Pesuohjeet: Kuivapesu vaahdolla tai hellävarainen ammattimainen tasovesipesu max. +30°C miedolla hienopesuaineliuoksella. Ei liotusta tai hankausta. Huolellinen huuhtelu runsaalla vedellä. Ylimääräinen vesi poistetaan esim. telapuristimella. Matto muotoillaan kosteana ja kuivatetaan ilmavasti tasossa. Ei saa taittaa.

   Eli pesulakeikkaa pukkaa, kun haluaa saada maton pestyä :)

  • Merja Makkonen

   Hattara kuten kaikki VM Carpetin matot on vesipestävissä, kylmä vesi ja nestemmäinen pyykinpesuaine-lieväliuos.
   Hyvä huuhtelu! JOten jos on tilat että voi tasopestä ja tasokuivata, voi itsekkin pestä.

 • Jonnanniiina

  Meillä myös samainen matto odottaa postissa :) Jännittää ensinnäkin valkoinen väri ja miten se toimii lapsi- ja kissaperheessä. Mietinkin harmaan ja valkoisen välillä, mutta meillä on tammiparketti eikä oma silmä osannut harmaata siihen istuttaa :D samoista blogeista kanssasi ihastelin mattoa ja tulin siihen tulokseen että tämän maton valkoinen sävy voisi olla oikea :) Tytön omaan huoneeseen tilasin VM-carpetin Pumpuli -maton valkoisena, saa nähdä minkälainen se sitten on. Hyvältä näyttää siis teilläkin. Nappivalinta!

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Pahoittelut hitaasta vastauksesta, täällä on menty pää kolmantena jalkana :/

   Onneksi valkoisenkin maton voi pestä ja elämä on liian lyhyt tahrojen murehtimiseen. Toivottavasti matto on teilläkin yhtä mieluinen!

 • Sofia

  Onko väri mielestäsi valkoinen vai kermaan taittava? Jos vertaat esimerkiksi villamattoihin? Niissähän sävy on yleensä hyvinkin kellertävä. Meillä olisi hakusessa valkoinen matto, ei ihan puhtaanvalkoinen, eikä kuitenkaan villan sävyinenkään. Olisikohan tämä hyvä vaihtoehto..?

  • Heli

   Ihana! Meidän 3v poika keksi että mattoon voi “piirtää” sormella. Jännästi tuo nukan suunta vaikuttaa väriin. Meillä siis harmaa Hattara.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Huomattavasti valkoisempi kuin villamatto, mutta ei mikään kirkkaan valkoinen ole tämäkään. Meillä sävy on oikeastaan aika lähellä valkoisia pellavaverhoja.

   Ainakin Mattokymppi antaa kotisovitukseen, se helpottaa ostopäätöksen tekemistä.

 • Elina

  Hattara on ollut kyllä täysi kymppi! Niin ihanan pehmoinen ja kotoisa, ollen kuitenkin kaunis lisä sisustukseen ?? Kiva jos on voinut inspiroida alitajuisesti ? Matto on myös kestänyt hyvin koiran raapimiset ja hepulijuoksut ?

 • suvi m / Valkoinen Harmaja

  Jes, se on ihana! Sopii teille tosi hyvin. :)

 • Hattara

  Minä en kyllä ymmärrä valkoisia mattoja. Hattaraunelma ajatuksena on ihan kiva, mutta näkyvät roskat ja nuhjuuntuminen ikävää. Ihmeellinen vetovoima näillä mahdollisimman epäkäytännöllisillä kodintekstiileillä.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   No, jokainen tyylillään :) Meillä on kaksi lasta ja koira, jos haluan laittaa valkoisen maton, laitan ja pesetän tarvittaessa. Aika harva tekstiili on sellainen, jossa ei koskaan mikään elämänjälki näkyisi, enkä minä niitä kyllä pelkääkään.

 • Merja

  Matto ja lattia näyttävät kovin samanvärisiltä, jotenkin hailakan näköistä. Mutta makuasioitahan nämä ovat. Varmasti muuten ihana matto. Itsellänikin on useampi WM Carpetin matto, ja olen ollut tyytyväinen. Nykyään minua pitkän neutraalin värikauden jälkeen innostaa tummemmat sävyt ja voimakkaammat värit.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Matto ja lattia ovat todella aika samaa sävyä, pidän juuri tästä yhtenäisyydestä. Kiva kuulla, että olet ollut tyytyväinen VM Carpetin mattoihin!

 • Maru

  VM Carpetin Hattara on aivan ihana! Käytin sitä ruosteen sävyistä yhdessä stailauksessa ja ihastuin täysin. Itse tosin haaveilen omaan kotiin sitä hempeää vaaleanpunaista. Ehdottomasti ainesta uudeksi blogimatoksi! :)

 • Merja

  Kaunis kokonaisuus ja varmasti miellyttävä matto jalan alla. Kysyisin vielä tuosta kauniista torkkuhuovasta; itselläni hakusalla on juuri tuollainen kauniin pinkki huopa jossa sävy on kylmä. Kuvissa huopasi näyttää juuri sellaiselta, mistä olet hankkinut/minkä tuotemerkin huopa tuo on?

 • Nöppönen

  Hattara on ihana matto, jo viime kesänä ostin myös itselleni olohuoneeseen juurikin valkoisena ja olen ollut erittäin tyytyväinen! Keväällä ostin toisen makuuhuoneeseen. Minullakin oli ennestään Woodnotesin paperinarumatto joten kriteerit oli kovat, hattara läpäisi sen pitkän harkinnan jälkeen. Huopasi ja tyynynpäällinen on kauniin värisiä, mistä ne on hankittu?
  Mukavaa kesän odotusta!

 • Sanna

  Hieno matto! Myös minua kiinnostaa, onko sävy villamattojen tapaan keltaiseen taittuva valkoinen? Meillä on valkoinen lattia ja pelkään, että valkoinen riitelee valkoisen kanssa.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Hei! Ei ole niin keltainen kuin villamatot, mutta ei myöskään ihan kirkas valkoinen. Kannattaa testata, sillä se selviää sopiiko omalle lattialle!

 • Maija/Pihkala

  Kivalta näyttää, tuo Hattara on kyllä kiva matto! Meillä se oli vain kuvauslainassa, mutta olisihan se sopinut paikkaansa pidemmäksikin aikaa. Jotenkin tuollaiset matalanukkaiset matot tuntuvat aika freeseiltä just nyt. :)

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Ihania kuvia olit ottanut! Matalanukkainen matto viehättää minuakin :) Helppo imuroida ja lapset rakastaa leikkiä sen päällä.

 • Tuuliviiri

  Hei. Mikä koko teillä? :)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee

>