• Kati

  Ihanalta kuulostaa kun pääsette alusta tekemään oman näköistä. Vinkkaan sinulle pienestä, osaavasta / joustavasta / innovatiivisesta toimijasta – katso preloc.fi =)
  Mukavaa projektia – jään seuraamaan! (Itse remontoimme 60-luvun mökkiä ja puuhaa riittää)

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos vinkistä, kaikki apu otetaan ilolla nyt vastaan :) Tsemppiä ja iloa teidänkin projektiinne, varmasti antoisaa hommaa!

 • Maria

  Ihana seurata teidän mökkiprojektia <3

  Keväisin keskiviikkoterkuin, eräs mökkihöperö :)

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Arvaa vaan kuinka fiilistelen teidän mökkiä ja jännitän, milloin jäät lähtevät :D Pian pääsette korkkaamaan mökkukauden, ihanaa!

 • elina

  Kuulostaa ja näyttää ihanalta projektilta! Rakennutimme muutama vuosi sitten oman ison modernin puutalomme ja muistan edelleen nuo alkuvaiheen mahdollisuudet, selvitykset ja suunnitelmat. Kannattaa käyttää paljon aikaa projektisuunnitteluun ja tehdä päästökset rauhassa, kuten kirjoititkin. Itse olen aloittanut kirjoittamaan blogia omalla nettisivullani elinasaajakari.com, jossa yksi aiheistani on myös talomme. Tervetuloa lukemaan. Kivaa kevättä sinulle!

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos Elina! Kävin kurkkaamassa sivujasi ja talo on todella hieno <3 Nyt vaan kasataan jäitä hattuun ja katsotaan, mitä saadaan aikaiseksi :D

   • elina

    Kiitos Kerttu, kiva kun kävit katsomassa!

 • Emilia

  Seuraan mielenkiinnolla tätä! Samanlaisia haaveita on täälläkin, mutta tällä hetkellä ei yksinkertaisesti ole resursseja ylimääräisiin projekteihin. Ehkäpä joskus tulevaisuudessa… Tässä listauksessa on monia asioita, jotka voin itsekin allekirjoittaa! Hyvää pohdintaa ja tosiaan on varmasti järkevää edetä rauhassa ja harkitusti.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitokset Emilia! Meilläkin mökki kuului enemmän “viisivuottissuunnitelmaan” tai jonnekin lähitulevaisuuteen, mutta nyt aukeni tämä mahdollisuus, niin siihen teki mieli tarttua. Ja totta sekin, että lapset ovat nyt pieniä ja mökkeilevät meidän kanssamme, teinien kanssa sitten tapellaan, onko pakko lähteä :D

   • Emilia

    Tuo on kyllä totta, että toteuttamalla mökin nyt siitä pääsee nauttimaan koko perheen kesken. Omasta lapsuudesta on jäänyt ihania muistoja mökillä serkkujen kanssa vietetyistä kesistä ja jotain sellaista toivoisi omallekin lapselle :) Voihan se olla, että omakin mahdollinen projekti vielä aktivoituu nopeammin, kun saa inspiraatiota näistä sinun postauksista ;)

 • UllaMaaria

  Uskonpa että teidän projektissa “hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” pitänee paikkaansa! Tsemppiä ja iloa mökkiprojektiin! Mielenkiinnolla jään seuraamaan mökin rakentumista unelmista todeksi! :)

 • Sonja

  Muistakaa ottaa huomioon veden lämmitys jos mökkiinne ei tule sähköä. Ehdottomasti oltava tila erilliselle vesipadalle. Kiukaan yhteydessä olevat rimpulat ovat enemmänkin vitsi ja varsinkin jos saunatila on mökin yhteydessä niin aikas kuuma tulee jos joutuu kiuasta pitämään päällä vedenlämmityksen takia. Lämmintä vettä kuitenkin kuluu aika paljon vuorokaudessa tiskailuihin ja peseytymisiin siivoiluihin yms, (meillä ainakin noin 50-100l vuorokaudessa) eli kerta tai kaksi päivässä lämmitetään vesipata.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Hei, kiitos Sonja! Tämä vesiasia pitää tosiaan ratkaista. Ja liuta muitakin käytönnönkysymyksiä on vielä edessä!

 • Viveka

  Pohjapiirros näytti järkevältä. Yhden asian muuttaisin: ovi pesuhuoneesta suoraan ulos eikä tupaan. Saunasta kun on mökillä paljon edestakaista liikennettä uimaan ja saunaan eikä välttämättä ole mukavaa, kun tämä liikenne on tuvan kautta. Tupa pysyy ilman saunaliikennettä kuivana ja siistinä.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos Viveka! Olet oikeassa, se on järkevä muutos! En usko, että tuo pohja on se mikä meille sellaisenaan muutenkaan tulisi, mutta ajatus hahmottuu tuon kautta hyvin.

 • -S-

  Onnea mökkiprojektiin! Suunnitelmat kuulostavat hyviltä. Jos päädytte suunnitelmissanne saunaan, joka on osana mökkiä, laittakaa sinne kulku ulkokautta. Tulee enemmän “mökkisaunafiilistä”.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos S, tuo on tosi hyvä pointti! Jotenkin olisi ihanteellisinta, jos saunalla ja mökillä ei olisi yhteistä seinää, vaikka saman katon alla olisikin.

   • Emilia

    Niinpä! Sauna länmittää yllättävän nopeasti mökin puoltakin, mikä ei kesällä useimmiten ole toivottavaa. Voisiko saunan ja mökin välissä olla katettu tila / lasitettu kuisti, joka ikään kuin yhdistäisi ne ilman yhteistä seinää?

 • Maria

  Tosi hyvän kuuloiset suunnitelmat. Meillä olisi haaveena joskus tulevaisuudessa saman tyyppinen mökki, joten siksikin jään suurella mielenkiinnolla seuraamaan teidän projektia. Toivottavasti raportoit suunnitelmista usein!
  Ai niin, meidän nykyisessä mökissä on vanha kiuas vesipadalla ja se on kyllä meillä ollut tosi toimiva. Mutta tosiaan jostain 70-luvun alusta. Illalla kun on saunomisen jälkeen täyttänyt vielä uudelleen ja laittanut pesällisen täyteen puita niin aamulla saa pesuvedet ja tiskausvedetkin. Nykyisten näppäryydestä en tosiaan tiedä.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos Maria! Raportoin suunnitelmista aina kun on kerrottavaa ja varmasti kun saamme päätöksiä tehtyä, tulee juttua enemmänkin :)

   Kiitos myös ajatuksistasi vesipataan, kaikki käytännönvinkit ovat hyvin tervetulleita. Ja tosiaan, markkinat ovat muuttuneet tosi paljon ja tässä onkin tosi mielenkiitoista ottaa selvää, millaisia mahdollisuuksia onkaan avautunut!

 • Marika

  Siis oliko tämä postaus mun suunnitelmista? :D Meillä on vielä monta mutkaa, mutta ajatus on rakentaa pieni, alle 50 neliön mökki hirrestä. Meille tämä ei ole osa 5-vuotissuunnitelmaa (mun hermot ei kestä sellaisia.. :D ), vaan mökin soisi rakentuvan esim. nyt. Onneksi tontin hankinta on niin hidasta, että harkinta-aikaa jää väkisinkin. Omakotitalo rakentui aikanaan todella nopeasti sen jälkeen, kun oli ostettu tontti. Toivon, että mökkiasiakin etenee nopsaan sitten, kun asiat alkavat loksahdella.

  Mielenkiinnolla siis seuraan minäkin :)

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Hauska kuulla, että olemme samoilla linjoilla suunnitelmissamme! Minähän olen myös todella malttamaton luonne, mutta nyt tarvitaan harkintaa ja koitan ripotella jäitä hattuun :)

 • Elsi

  Ystävillämme on pieni, tosin talviasuttava mökki, jossa sauna on erillinen, vaikkakin saman katon alla. Mökin ja sauna välissä on pieni “käytävä”, ikäänkuin tulokäytävä ovelle, koska tie tuo mökin takapihalle. Toimiva ratkaisu – en tiedä, toimisiko teilläkin?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee