Jotta en koskaan unohtaisi

Kaupallinen yhteistyö ja arvonta: ifolor

Elämässä on niin paljon hetkiä, jotka toivoo muistavan aina. Syntymiä, ensiaskeleita, lomamatkoja, kuplivia juhlia, kohtaamisia, mielenmaisemia, sykähdyttäviä tunteita. Paikkoja, jossa muistaa olevansa onnellisimmillaan. Hetkiä, joissa kaikki oli hyvin. Vaikeita aikoja, joista selvittiin.

Monet hetket haluaa painaa sielunsa sopukoihin ja ajatella, että siellä ne säilyvät. Kyllä minä muistan. Mutta totuus on, että liian monet asiat silti unohtuvat.

Valokuvat auttavat muistamaan. Ne naurattavat, itkettävät, nolottavat ja saavat herkistymään ja pysähtymään. Kuvat auttavat silloin, kun ikävä puristaa rintaa.

Minulle valokuvilla on suuri merkitys. Kamera kulkee mukana arjessa, juhlissa ja matkoilla. Lasten kasvun kuvaaminen on erityisen mieleistä ja tärkeää. Olen käynyt omat lapsuuskuvani läpi niin usein ja rakennan muistoja niiden varaan. Uskon, että moni asia olisi unohtunut ilman valokuvia.

Nyt haluan taltioida muistoja omille lapsilleni. Vaikka varhaisimmat lapsuusmuistot pyyhkiytyvät mielestä, kuvat kertovat mitä tehtiin ja miltä koti ja maailma silloin näyttivät. Kun tyttärelleni tulee paha mieli, hän ottaa usein perhekuvan, jossa hymyilemme onnellisena. Se tuo lohtua ja muistuttaa, että olemme aina toistemme tukena, kävi miten kävi.

Nykyään kuvataan enemmän kuin koskaan ja samaan hengenvetoon totean, että myös kuvien potentiaalia hukataan enemmän kuin koskaan. Muistot ovat pikseleinä pilvessä tai kovalevyllä, käsien koskemattomissa ja silmän kantamattomissa. Jos kuvia tallentaan tuhansittain, niiden läpikäyminen alkaa olla ylivoimainen urakka. Parasta mitä voit kuvamuistoillesi tehdä, on käydä otokset vähintään kerran vuodessa läpi ja teettää parhaat kuviksi, kirjoiksi tai tauluiksi. Muistoiksi, jotka eivät haalistu.

Olen teettänyt valmiita kuvakirjoja ja valokuvia ifolorilla. Viimeksi onnistuin sohlaamaan kuvakirjan kanssa niin, että se se hävisi siinä vaiheessa, kun oli kuvatekstien lisäämisen aika. Se harmitti ja turhautti niin paljon, että päätin tehdä teille ohjeet, jotta sama ei toistu.

VINKKEJÄ KUVAKIRJAN TEKOON (tekniset ohjeet löytyvät ifolorin sivulta)

1. Lataa ilmainen ifolor Designer-ohjelma. Lataa se siitä huolimatta, että voit myös tehdä kuvakirjan nettiselaimen kautta ja kirjautumatta, sillä ohjelmalla varmistat, että teoksesi säilyy vaikka läppäristä loppuisi akku, kaupungista katkeaisi sähköt, taapero kaataisi maitolasin päällesi tai tekijällä loppuisi kärsivällisyys kesken suorituksen.

2. Lataa ohjelmaan vain yhden kirjan kuvat kerralla ja tee karsinta ja kuvien käsittely ennen kuin lataat kuvat ohjelmaan. Kun humpsautat koko yhden kirjan kuvalastin kerralla ohjelmaan, säädön määrä vähenee ja oikea järjestys kuville löytyy helposti.

3. Laske, kuinka monta kuvaa haluat kirjaan ja valitse kirjamalli määrän pohjalta. Itse suosin valkoisia, pelkistettyjä sivuja, joihin voi asettaa pysty- ja vaakakuvia. Hyvä tehokeino on sijoittaa vain yksi kuva sivulle.

4. Sommittele rauhassa. Kuvien järjestystä voi muuttaa ja esikatselun kautta voit selata kirjan läpi ja tehdä tarvittavia muutoksia.

Kuvakirjat ovat lastemme suosikkeja. Kirjaa äidin ja isän häistä (vaikka on kuulema epäreilua, että he eivät saaneet olla mukana juhlissa, kun eivät olleet vielä silloin olemassa) on luettu satoja kertoja. Pariisin matkakirjan pariin palataan säännöllisesti ja tytär muistaa sen ansiosta ikuisesti, kuinka Eiffel-tornin puistossa puusta putosi kuollut lintu.

Valokuvien lisäksi halusin tallentaa muistoja myös seinälle. Kerroinkin teille, että kodin seuraava muutoskohde on keittiön seinällä. Nyt prosessi on edennyt mukavasti ja tilasin Ifolorin kautta tauluja kuvakollaasiin. Sisustustaulujen valikoima on laaja, kokoja ja eri laatuja löytyy runsaasti. Kotimme hillitty värimaailma saa väripilkun taulukollaasista, johon yhdistelin luontoaiheita sekä kuvia lapsista.

Yllä olevassa kuvassa on canvas-taulu, kuvataulu, galleriataulu sekä kolme alumiinitaulua. Sisustustauluvalikoimaan voit tutustua Ifolorin sivuilla.

VINKKEJÄ TAULUKOLLAASIN SUUNNITTELUUN: 

1. Avaa sisustusinspiraation aarreaitta eli Pinterest ja etsi omaa tyyliäsi esimerkiksi hakusanoilla ”modern picture collage” tai picture collage wall”.

1. Voit yhdistää pysty- ja vaakakuvia sekä muistavalkoisia ja värikuvia. Sisustussäännöt ovat tehty rikottaviksi! Tärkeitä on, että kuvilla on joku yhdistävä tekijä, jonka ansioista kokonaisuus näyttää tasapainoiselta. Yhdistävä tekijä voi olla teema, taulu- tai kehystyyppi, värimaailma tms.

2. Aseta kuvat lattialle ja pyörittele niille erilaisia järjestysvaihtoehtoja. Ota kännykällä kuvia eri kokonaisuuksista, se auttaa hahmottamaan miltä kollaasi näyttää seinällä.

3. Suosittelen tekemään taulukollaasin hillityn kokoisista tauluista, näin kokonaisuutta voi tarvittaessa muuttaa ja kasvattaa. Omat kuvani ovat kokoluokkaa 30 x 40 cm ja 20 x 30 cm.

4. Kun sommittelu on valmis, ota apuun mittanauha ja vesivaaka tai lasermitta. Ole tarkkana taulujen kiinnityskohtien kanssa, jotta saat taulut juuri oikeaan kohtaan. Tätä vaihetta ei kannata tehdä kiireessä.

Meidän tauluseinästä tuli ihana. Esittelen teille valmiin kollaasin ja erilaiset tauluvaihtoehdot viikon kuluttua!

ARVONTA

Minulla on ilo arpoa 100 euron lahjakortti ifolorin sisustustauluihin! Jätä kommentti ja kerro, miten sinä haluaisit hyödyntää valokuvia oman kotisi sisustuksessa. Aikaa osallistua on 18.4. saakka. Muista jättää toimiva sähköpostiosoite siihen varattuun kenttään (ei näy julkisesti), jotta saan voittajaan yhteyden.

Onnea arvontaan!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*