Terassikahvit ja kuningatarpiirakka

Kevät alkaa vuoden ensimmäisistä terassikahveista!

Lasitusten ansioista terassi lämpenee kesälukemiin aurinkoisina päivinä jo maaliskuun tienoilla ja kylläpä oli eilen ihana fiilis pitkän talven jälkeen nauttia kahveista lähes ulkosalla. Suorassa paisteessa lämpötila nousi niin korkealle, että sai riisua sukkikset.  Tällä valo- ja lämpöenergialla jaksaa taas kummasti! Tässä vaiheessa vuotta saa huokaista, talven pimeys on vihdoin takana.

Kevään saapumisen kunniaksi tein helpon, nopean ja herkullisen kuningatarpiirakan. Kiitos appivanhemmilleni pakastimessa on edelleen runsaasti viime kesän marjoja <3

Kuningarpiirakka

Pohja / valmiina kaupasta tai

100g voita
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Täyte

mustikoita
vadelmia
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
kermaviili

Painele pohja voideltuun vuokaan. Marjat sopivat piirakkaan suoraan pakastimeista. Käytin noin 2/3 mustikoita ja 2/3 vadelmia. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri ja kaada seos marjojen päälle. Paista uunin alaosassa noin 200 astetta noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Katoin pöydän ja aloin odottamaan, että pienin heräisi päiväunilta ja muu perhe tulisi kotiin. Kello kävi, lapsi nukkui ja ketään ei näkynyt. Juuri niitä tyypillisiä yllättäviä tilanteita, kun olisi aikaa tehdä mitä vain, mutta ei osaa tarttua mihinkään. Niinpä istuskelin terassin sohvalla lukemassa mökkiesitteitä Hugo kainalossani. Toisaalta, olisiko sitä hetkeä voinut paremmin käyttää kuin tekemättä mitään :)

Toki aktiivinen suunnittelukin voidaan joissain piireissä laskea tekemiseksi! Pian on aika kaivaa ikkunapesuri kaapista (käyttökokemuksia Kannattiko ostaa ikkunapesuri-postauksessa täällä) ja hinkata talven pölyt pois terassin nurkista. Ikkunasta pilkottava ilmapallo muistuttaa, että ensi viikonloppuna juhlitaan syntymäpäiviä. Toivon, että aurinko paistaa silloinkin ja saan kattaa myös terassille muutaman istumapaikan.

Loppuun haluan kiittää kaikkia teitä, jotka jätätte kommentteja blogiin, ne tuovat ihan valtavasti iloa! Ensi viikolla saatat törmätä erilaisiin ”kommenttisi tuo iloa”-kuviin blogeissa kiitoksena vuorovaikutuksesta, keskustelusta ja kannustuksessa. Sillä ilman kommenttejanne blogi tuntuu vähän yksinäiseltä <3

 

Ps. Bloggaaja, liity mukaan vapaamuotoiseen kampanjaan, jossa sekä kiitetään lukijoita kommenteista, mutta myös lisätään omaa kommentoinnin määrää. Nappaa halutessasi kuvake matkaan ja liitä se oman postaukseni loppuun. Lämmin kiitos kuvasta kuuluu Pilkkeitä-blogin Piialle!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*