• noora

  Sattuipas sopivaan hetkeen tämä postaus! Juuri samat pohdinnat menossa. Meillä on valkoinen nahkasohva, valkoiset kalusteet puunvärisillä jaloilla, vaalea lattia ja harmaat seinät. Olen ajatellut, että asko mixed olisi sopiva. Koko vain mietyttää vielä…

 • piia/pilkkeitä

  Iso Mixed on ollut olohuoneemme lattialla muutaman vuoden ja laatuun ei voi olla kuin tyytyväinen, tykkään edelleen kovasti! Olohuonetilasta löytyy ruokapöydän alta myös whiteä vastaava villamatto, johon siihenkin olen ollut erittäin tyytyväinen. Villa on mahtava materiaali ja valkoinen villamatto on edelleen valkoinen, vaikka tosiaan ruokapöydän alla on!

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   En ole kuullut muuta kuin hyvää tuosta matosta! Ja kauniskin se on! Hieoa kuulla, että villamatto on pysynyt valkoisena jopa ruokapöydän alla, antaa meillekin toivoa :D

 • Auroora

  Totta turinoit, Kerttu! Ja voi vitsi, että oliki kiva lukea välillä postausta, jossa suositellaan jotakin ilman kaupallista yhteistyötä! :) Ihanaa viikonloppua!

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiva kuulla! Hyvää viikonloppua sinnekin :)

 • Poletti

  Tämä ei ole mattoasiaa, mutta kerrotko minkä kokoinen on teidän sohvapöytänne ja sohvanne? Minulla on suuri sohvapöytäongelma ja yritän etsiä sopivan kokoista pöytää suhteessa sohvaan.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Moikka! Palaan asiaan kun ehdin mittaamaan :)

   • Kerttu / Modernisti Kodikas

    Hei!

    Tässä mittoja: Sohvan leveys 256 cm, syvyys: 95 cm, korkeus 77 cm, istuinsyvyys 55 cm. Sohvapöytä on Koko 75×75 cm. Korkeus 48 cm

    • Poletti

     Kiitos paljon! Tuo alimmainen kuva vain oli kertakaikkisen hyvä hahmottamaan mittoja, joten oli pakko käyttää tilaisuus hyväksi. :-)

     Kenen valmistajan tuo sohvapöytä muuten on?

     Kiitos vielä kertaalleen! :-)

 • Raili

  Hei Kerttu
  Asko matto on aivan ihana. Luulen, että olet tehnyt oikean valinnan. Haittaako tuo, että moni muukin on sen valinnut. Laatu ja hinta ovat kohdallaan. Ja hienoa palvelua olet saanut Koodista.

  Viikonlopputerkuin!

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos Raili! Hyvää viikonloppua sinnekin!

 • Terhi

  Kovasti pohdin samaa mattoa, mutta tilaus Sisustuksen Koodista jäi tekemättä kun postituskulut olivat mielestäni melkoiset ja matolla ei ole palautusoikeutta.
  Haluan aina ostaa tavarat palautusoikeudelle, koska näinkin iso hankinta vaatii mielestäni ns. sovituksen.

  • Ulla

   Terhi: paljonko nuo postituskulut olisivat?

   • Anne Malia

    Minäkin voin vastailla. Eli me emme ole nettikauppa vaan kivijalkamyymälä. Näin ollen meillä ei ole vastaavanlaisia rahtisopimuksia kuin nettikaupoilla, jotka postittavat jokaisen tilauksensa, meiltähän yleensä asiakas itse noutaa tuotteen. Näin ollen emme pysty tarjoamaan ihan yhtä edullista hintaa toimitukselle. Näiden mattojen rahdin veloittaa matkahuolto ja rahti maksetaan mattoa noudettaessa matkahuollolle. Rahdin hinnan he veloittavat sekä paketin painon, että asiakkaan osoitteen mukaan. Eli luonnollisesti pidempi rahtimatka on hitusen kalliimpi. Käytännössä nuo rahdit ovat yhdeltä matolta olleet 27-40 euroa, riippuen tosiaan kuinka pitkän matkan matto kulkee asiakkaalle.

    Kommentoin vielä palautusoikeuteen. Meille voi palauttaa tuotteen jonka on ostanut meidän myymälästämme/varastostamme. Mutta sellainen tuote, joka tilataan merkkitilauksena asiakasta varten (kuten vaikkapa matto Tanskasta), ei sisällä palautusoikeutta. Sama koskee myös vaikkapa asiakkaan tilaamaa sohvaa joka hänelle tehdään tilauksesta. Tämä lienee aika ymmärretäävää kuitenkin.

    • Kerttu / Modernisti Kodikas

     Kiitos Anne kun vastailit :)

     Nykyään kun nettikaupat ovat niin yleisiä, niin kuluttajan voi olla vaikeaa hahmottaa millainen rasite palautusrumba on pienille yrityksille. Esim. vaatebisneksessä on arvioitu, että 20-40 % ostoksista palautetaan ja pienelle yritykselle tämä tarkoittaa paitsi ylimääräistä työtä, kuluja ja myös vaikeuksia varaston hallinnan kanssa.

     Maton kokoa voi hahmottaa vaikka teippaamalla maalarinteipit lattiaan ja arvioimalla, olisiko koko sopiva. Sitä mitä ei kasvottomista verkkokaupoista ei saa on on yksilöllinen palvelu, voit todella lähettää asiantuntevalle kauppiaalle kuvan huoneestasi ja hän voi antaa oman suosittelunsa sopivasta tuotteesta :)

 • Laura

  Mikähän väri tuo toiseksi viimeisen kuvan ylärivin toinen vasemmalta näytepala on? Tuo harmaa? Meillä just laitettiin olkkarin matto pois kun oli niin ikilikainen ja seuraava ois hakussa. Meidän lapsiperheessä ei kyllä toimi valkoinen, ei villaisena saati muunakaan materiaalina, vaan ovat kamalan näköiset. Eikös Ikean Stockholm randkin ole villamatto ja kyllä niissä valkoisissa silti lika näkyy :/

 • Tiina

  Kiitos Kerttu tästä postauksesta!
  Valkoinen matto lähti tänään tilaukseen, tosin tilasin omani Seitashopista kun sielläkin oli vastaavanlainen kampanja :). Jännityksellä odotetaan mattoa pitkän pohdinnan jälkeen!

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Jes, kiva! Nyt vaan odotellaan :)

 • anniweedi

  Kiitos erittäin ajankohtaisesta postauksesta, kiva nähdä nuo värivertailut :)! Laitoin tänään päivällä myös tilauksen menemään kyseisestä matosta, jota innolla odotan:)! Meilläkin ollaan oltu ilman olohuoneen mattoa tammikuun alusta, jolloin kyllästyin nuhjaantuneeseen valkoiseen nukkamattoon, ja se poistui meiltä. Eikä uuden maton löytäminen olekaan ollut niin yksinkertaista! Joten arvonnasta voittamani lahjakortti tuli siis hyvään saumaan;)! Kiitos vielä:)

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Hei, ihan mahtavaa että lahjakortti pääsi noin hyvää käyttöön! Nyt vain odotellaan, milloin matot saapuvat. Jes!

 • Anne

  Ihania nuo matot, itsekin mietin uutta mattoa kotiini. Mutta haluaisin tietää, mikä maalisävyn nro pojan huoneen seinässä on? Onko vaaleanharmaa, vai mikä? Remontti alkamassa ja sävy oli ihana?

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Moikka ja kiitos! Sävy on hyvin vaalea harmaa, NCS S 1000-N :)

 • Lanttuleikkuri

  Mä en ole varmaan vielä 9.30 hereill, kun en tajunnut ajatella koko maksullisuus juttua.
  Suosittua sisustusblogia ei pidetä vaihtamalla pöytäliina vanhan ja ikivanhan välillä , mhö suosittuun blogiin tulee yhteistyötarjouksia päivittäin.
  Tiedän että sulla pääkopassa toimii sen verran et tiedät mistä kirjoitat.
  Se paljonko tienaat mistäkin ei kuulu minulle tippaakaan, niin kuin ei muutkaan toisten raha-asiat.
  Tää mattojen koko, voi jee !
  Näin pitkästä aikaa räikeän tapauksen ennen joulua. Kynnysmatto oli keskellä olohuonetta.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Heh, ymmärrän! Kaupalliset yhteistyöpostaukset ovat niitä, jotka alkavat sanoilla “kaupallinen yhteistyö yrityksen X kanssa”. Silloin yritys on tilannut postauksen blogiini ja sen omalla tavallani toteutan ja saan siitä korvauksen. Mutta sitten kun omasta ilostani suosittelen jotain yksittäistä tuotetta (tässä tapauksessa Linie Designin mattoa) ja sisustusvinkkejä antamassa asiantuntijana on kivijalkamyymälän yrittäjä, halusin vielä alleviivata että suosittelen näitä tahoja ilman kaupallista yhteistyökytkyä. Ehkä vähän monimutkaista ja kuten sanoit, jos juttu on hyvä ja mielenkiintoinen, ei sillä pitäisi olla edes väliä onko se toteutettu kaupallisessa yhteistyössä vai ei :)

 • suvi m / Valkoinen Harmaja

  Linien matot ovat niin ihania! Hinta-laatusuhde on todellakin kohdallaan. :)

  Minäkin haaveilen taas uudesta olkkarin matosta. Se tummanruskea menee saunatupaan ja kieltämättä tympii kun niin paljon näkee sitä Asko mixed -mattoa, joka meillä on. Joku toinen väri siitä olisi sekin jo erikoisempi valinta. ;) Minä haaveilen sellaisesta hillityn kuviollisesta Linie Designin matosta (en nyt muista sen nimeä)… :)

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Ystäväni oli ennen joulua tilannut Asko mixed maton ja kun asiasta eilen keskustelimme, niin hän naurahti, että saattoi hyvin tilata mixedin kun ei ole bloggaaja ja sen yleisyys ei haittaa :) Liniellä oli kyllä monta kaunista mallia, mutta raidallisen Woodnotesin jälkeen halusin jonkun ihan simppelin. Ja onneksi voimme vaihdella mattoa elokuvahuoneen kanssa, niin molempiin huoneisiin saa vaihtelua!

 • Kaisa

  …Ei tällaisia postauksia jatkossa, kiitos ? Olohuoneen mattoasia ollut “levällään” ja nyt lähti matto tilaukseen. Katselin jo ko. mattoja viikolla, silloin ajattelin että ei nyt, mutta sinä käänsit pääni suosituksellasi ? Kiitos kivasta blogista, mukavaa kevään odotusta teidän perheelle!

 • Sini/Nautiskellen

  Meilläkin on olohuoneessa Linie Designin matto, tosin ei tuo Asko vaan Sirius. Tämä on täyttä villaa, painavampi ja pehmeämpi kuin tuo Asko, ehkä myös sävyltään vähän valkoisempi. Matto on nyt ollut 3 vuotta ja laatu on ollut erinomainen. Käännettävää mattoa ei ole tarvinnut vielä edes pestä, villa kun puhdistaa itse itseään. Sävy ei ole matossa tasainen, joten siksikin siihen hukkuu mahdolliset tahrat hyvin. Ostimme tämän aikanaan muistaakseni Askon alesta. Toki heilläkin oli näistä vain mallipalat, eli mattoa ei ollut mahdollista sitten tilauspäätöksen jälkeen enää palauttaa. Vähän jännitti silloin, onko sopiva, mutta en voisi enempää olla tyytyväinen!

 • Riksu / Mukavuusalue

  Mihinkäs vanha olkkarin matto siirtyy? Ethän olisi myymässä sitä?

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Hei, se on tv-huoneessa. En raaski siitä koskaan luopua, aivan ihana matto!

   • Kerttu / Modernisti Kodikas

    Vai tarkoititko sitä nukkamattoa? Se on jo uudessa kodissa… :)

 • SannaT.

  Hei! Meillä on nyt ollu vuoden asko mixed-matto, alkuun siitä lähti vähän villanöyhtää vaan ei enään. Helppohoitoinen ja kiva juurikin tuon mustavalkoisuuden takia, lika ei näy. Ison lapsiperheen kovassa käytössä meillä mutta kestää! Tykkään :)

 • Utelias

  Hei! Kuulisin mielelläni kokemuksia koirakodista. Jääkö mattoon kiinni helposti koirankarvat ja minkälainen matto on imuroida? Lähteekö pöly ja karvat helposti?

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Hei! Tähän mennessä matto on ollut oikein helppo! Koirankarvat ei näy ja imurointi onnistuu. Uudesta matosta lähtee vähän villanukkaa, mutta ei mitenkään häiritsevästi.

 • Elina

  Moi! Kesällä on valmistumassa meidän uusi omakotitalo, ja suunnitelmissa olisi ostaa uusi matto olohuoneeseen. Olen miettinyt asko mixed mattoa. Onko matto kuinka painava? Entä hylkiikö koirankarvoja? Onko asko mixed “mennyttä” hittiä? Vai onko uusimpia hitti mattoja?

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Hei! Asko mixed on ollut viimeaikojen hitti, mutta uskon että se saa laatunsa ja ajattomuutensa ansiosta myös klassikon aseman. Matto on aika painava (meillä ei ole erikseen jarrua, pysyy paikoillaan) ja villa hylkii likaa, meillä ei ainakaan koirankarvat näy siinä.

   Onnea uuteen kotiin!

 • Elina

  Okei, kiitos ?. Tarviiko tuota niin käydä ulkona puristamassa? Mietin tuota painoa että miten sen saa ulos. Mutta itse olen niin ihastunut tähän mattoon. ?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee