• Marja

  Ihana teksti, Kerttu! Pystyin hyvin elämään päiväsi kuin olisin ollut kärpäsenä katossa. Kyllä tällaisesta aiheesta voi kirjoittaa, kun sen tekee niin hyvin kuin sinä.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos Marja!

 • MaritaH

  Lapsettoman keski-ikäisen itseni elämään ei ollut paljoakaan yhtymäkohtia, mutta kokemuksemme kohtasivat viimeisessä merkinnässä :D. Silti koko postaus hyvin kirjoitettu, oli helppo elää mukana.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos MaritaH! Tämä vauvavuosi on kyllä aika extreme-aikaa, mutta pian se on meillä lopuillaan. Ja varmasti vielä kaipaan näitä hetkiä, jotka saa nyt välillä hulluuteen :D

 • Meri

  Minäkin tykkäsin-aika samaa rataa pyörii omatkin päivät mutta silti jaksoin lukea kiinnostuksella loppuun asti. Aikamoinen touhuaja teiltä löytyykin:)Meillä on hieman auttanut 7kk pojan yöheräilyyn kun hän siirtyi omaan huoneeseensa nukkumaan, tosin haen hänet sitten aamuyöstä meidän väliimme pötköttämään. Tällä yhdistelmällä saamme kaikki nukkua aamuseitsemään, luksusta! Haluaisin kysyä vielä tuosta kauniista harmaan sävystä mikä teillä on seinissä, mikäköhän se on?

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Meillä yritettiin pojalle omaa huonetta, mutta siinä vaiheessa kun jompi kumpi meistä oli kuukauden nukkunut lastenhuoneessa patjalla kuukauden ajan vähintään klo 01-02 eteenpäin, niin päätimme ottaa pojan takaisin meidän makkariin. Saa sentään itse nukkua omassa sängyssä :D

   Maalista löydät lisätietoja täältä: http://divaaniblogit.fi/modernistikodikas/taydellinen-harmaa-savykoodi/

 • Saija

  Luin hymyssä suin ? hyvin pystyy samaistumaan ja hyvin kirjoitettu.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos Saija! Elämä on <3

 • retromoderni

  Minä kanssa pyörin teidän katossa. Kiva päivä.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Perusarkea :D

 • Kaisa J - Koti-ikävä

  Oi, tää oli ihana postaus! Paljon olet ehtinyt päivän aikana saamaan aikaiseksi. Ihailen teitä äitejä! <3

  Ja tuo kuva, missä poika istuu pöydän ääressä ja koiruus odottelee mahdollisia tippuvia makupaloja, sai niin hymyn huulille. :)

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos Kaisa! Tämä on sitä täyttä elämää sanojen kaikissa merkityksissä ;)

 • Leena h

  Sä kirjoitat niin mainiosti ja taitavasti! Näitä postauksia on niin kiva lukea. Pystyin myös elämään mukana päivässä!? kaikki kirjoittamasi tempaa mukaansa. Kiva postaus tämäkin.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Ihana kuulla, kiitos! <3

 • Terhi

  Hyvin kirjoitettu. Kovasti hetkistä on arki pienten lasten kanssa. Jaksan aina ihailla arjen sankareita, äitejä. Mukavaa viikkoa.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos paljon Terhi! Ihanaa loppuviikkoa sinnekin!

 • Melina / Minishow

  Oi että, tuttua!!!

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   <3

 • Minna

  Story of my life ?? eilenkin vielä viimeistelin blogia yhden aikaan ja meillähän herätään tunnetusti kuudelta… Olen myös ollut työntämässä vaunuja pihalla ennen kahdeksaa kun poika meni ekoille päikkäreille ja just jännittääkin, että miten sitä kahden kanssa pärjäisi jos isompi ei nukkuisikaan päiväunia! Mun on pakko nukkua päivällä tai hajoan ihan lopullisesti. ?

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Mitäs me äidit ja yrittäjät <3 Ei ole ainakaan vapaa-ajanongelmia :)

 • Sara

  Pystyn palauttamaan nuo fiilikset oikein hyvin, vaikka lasten vauva-ajoista onkin aikaa. Tämmöinen Päivä Kertun kanssa -postaus on minusta oikein kiva arjen kuvaus. :-)

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiva kuulla <3 Se on muuten jänni miten tämä vauvavuosi unohtuu… Ehkä se on se väsymys :D

 • Elina

  Ihana postaus! Tuollaista se oli omalla kohdallakin vuosi sitten, kun olin kotona 1 ja 3 vuotiaiden kanssa, noin niinkuin suurin piirtein. Samat rutiinit päivästä toiseen ja joskus iltaisin sitä ihmetteli, miten voi olla niin väsynyt vaikka on vaan kotona ollut. Mutta kun ne tehdyt jutut listaa mielessään, niin oikeesti ei ole paljon paikallaan istunut… Eikä ne yöheräilyt ja uhmaikäisen kanssa taistelut ainakaan elämää helpottanut ;) Nauratti muuten se kohta, että lapsiperheessä on ainakin yöllä siistiä, samalla tavalla minäkin siivoilen iltaisin. Uuteen aamuun on mukavampi herätä, kun vastassa ei ole edellisen päivän sotkut :)

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   No just näin ja minulle se on ehkä hankalinta, että olen kotona, mutta en ehdi / pysty saamaan juuri mitään aikaan :D

 • Kassu

  Arki on ihan parasta luettavaa :)
  Meillä on samanikäiset lapset + yksi 2,5v siinä välissä. Jotenkin itse päädyin ajattelemaan, että voi kun se oli helppoa kahden kanssa, mutta sitten tajusin… Ei se ollut. Se tuntui silloin hetkittäin haastavalta. Nyt kun lapsia on kolme, miettii, että onhan tämä nyt ihan erilaista kuin kahden kanssa ja kädet eivät enää riitä samaan suoritukseen millään. Ja varmaan kävisi niin, että jos lapsia olisikin neljä (lapsilukumme on kyllä täynnä eli pelottavaa pohdittavaa jossittelun asteellakin!! Hih) niin miettisin, että olipa helppoa kolmen kanssa ;)
  Eli ei tästä varmaan mitään irti saa… 5-henkiseen perheeseen kun iskee mahatauti niin voin kertoa, että kodinhoitohuone alkaa olla toinen kotini ja yöllisestä rauhasta ei tietoakaan. Sitä vaan yritän täällä viestittää, että hyvä teksti ja ihana arki – kaikesta huolimatta :)
  Vasta jälkikäteen sitä ymmärtää kuinka pian lapset kasvavat ja itse haluan nauttia kaikista näistä hetkistä (voiko oksutautinen äiti kirjoittaa näin??), ettei jälkikäteen harmita kun ei ollut läsnä. Nukkua saa ja voi silloin kun pystyy eli hyvä jos sait päikkärit onnistumaan. Ehkä mäkin vielä joskus kun nämä pikkuihmiset suostuvat nukkumaan päikkärinsä samaan aikaan ;)

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos Kassu! Se joka sanoo, että kaksi lasta menee siinä missä yksi tai kolme siinä missä kaksi, valehtee :D Jokainen vaatii oman huomionsa ja hoivansa ja kun lapsi muuttuu, sen tarpeet muuttuvat mukana.

   Fiksuja ajatuksia sinulla arjesta ja elämästä <3

 • Jonna

  Hei just tällaista tekstiä on kiva lukea. Edellisestä vauva-ajasta on aikaa muutama vuosi mutta nyt tuli hankittua koiranpentu, joka tekee unesta repaleisen ja kodista kaoottisen… Helppo samaistua ja kuvasi on niin täydellisiä niin ei-niin-hohdokkaasta arjesta on helpottavaa lukea. Ihminen siis sinäkin :-)

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Onnea karvaisesta perheenlisäyksesta <3 On siinäkin oma hommansa, ennenkuin koira oppii tavoille <3 Ja todellakin, ihan tavallinen ihminen minäkin :)

 • Nippe

  Innolla ja kauhulla odotan kesällä syntyvää nro 4 syntyväksi sillä juuri tuotahan se arki on. Pieniä hetkiä arjessa, väsymystä mutta onnellisia koululaisia tulossa kotiin valmiille välipalalle. Yhteisiä läksyhetkiä pienen päiväunien aikaan, jäätäviä silmäpusseja ja hormoni itkukohtauksia. Sitä se on arki.
  Täällä vielä töissä ollessa sitä silti haaveilee ja on onnellinen että kaikki tuo vielä kerran edessä <3
  Lapset ovat niin ihania ja rasittavia ja aivan ihana ihmeitä! <3

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Sinä sen sanoit juuri niin kuin asia on <3 Onnea odotukseen! Kaikki menee varmasti hyvin!

 • Ulla

  Tämähän oli aivan loistavaa luettavaa tämän toisen kotiäidin mielestä. Kiva lukea toisten arjesta, auttaa jaksamaan omassa arjessa kun näkee että samanlaista sitä muillakin on. Vauva menee aamuseiskalta ekoille päikkäreille ja yöksi siivoillaan – lapsiperhe-elämää!

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Heh, juuri näin :D Elämää, ei sen enempää!

 • Ulla

  Tämähän oli aivan loistavaa luettavaa tämän toisen kotiäidin mielestä. Kiva lukea toisten arjesta, auttaa jaksamaan omassa arjessa kun näkee että samanlaista sitä muillakin on. Vauva menee aamuseiskalta ekoille päikkäreille ja yöksi siivoillaan – lapsiperhe-elämää!

 • Reetta

  Ihana! Nauroin hersyvästi siistille yökodille ? Ehdotan, että teet vastaavan postauksen kun palaat takaisin työelämään. Uskoisin, että vauhtikertoimet sen kun vain lisääntyvät. Kolme vee kaksosten yh-äitinä tuntuu, että filmi on koko ajan pikakelausasennossa. Minuuttiaikataulut akselilla kotitarhatyötarhakoti saavat pään välillä niin pyörälle, että pysäytetty still-kuvatilamahdollisuus olisi vapauttavaa. Tuot iloa harvoihin omiin lukuhetkiin! Blogit sopivat ruuhkaäitien lukemistoksi, koska viidessä minuutissa ei paria postausta enempää ehdi. Onneksi on tabletit ja blogit!

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Voi olla että päivätöihin paluun jälkeen minulla ei ole enää aikaa kirjoittaa tätä postausta :D Voimia sinne arkeen, voin uskoa että vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää. Mutta onneksi myös tuplasti rakkautta <3

 • idahhh

  Nää on ihan parhaita nää sun “arki” postaukset! Sulla on sana hallussa höystettynä hersyvällä huumorilla :D <3

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos paljon!

 • Tiina

  Haha, tää oli tosi hyvä kirjoitus ja niin tutulta kuulostaa :) Miekin hetki sitten alottanu blogin kirjottamisen ja blogien seuraamisenkin yleisesti, niin silläkin osin tämä teksti upposi. Mielestäni siulla on oikea asenne elämään (mm. lapsen nukkumiseen liittyen), mitä miekin yritän pitää yllä, joskus paremmalla ja joskus huonommalla menestyksellä.
  Tsemppiä!

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos Tiina, kiva kuulla! <3

 • Vilja @ muotoseikka

  Hauska postaus. Arki kiinnostaa aina. Itsekin luin joka sanan :)

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Kiitos Vilja <3

 • Netta - Syyskuun kuudes

  Voi kuinka mä nauraisin kippurassa tuolle vauvat on epäluotettavaa sakkia kohdalle, ellen olisi juurikin nukuttamassa yhtä samanmoista. Ihana postaus – arkea ja juhlaa, kävin myös kurkkaamassa upeaa juhlapukua. Välillä pullanmuruja toisinaan taas kuohuvaa, elämä <3

  • Kerttu / Modernisti Kodikas

   Elämää tosiaankin! Tänään on ollut vauva vähän kiukkuinen, kunnes sitten juuri nukkumaan menon aikaan sai hirmuisen kikatushepulin olohuoneessa. Isosisko kysyi vilpittömästi, että mitä varten veli on koko päivän säästellyt tuota hyvää tuultaan? :D Vauvat, ei voi luottaa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee