Taulu, taiteilija ja tarina

Esine on parhaimmillaan silloin, kun sillä on merkitys ja tarina. Taiteen yksi olemassaolon syy on kertoa tarinoita sekä herättää tunteita ja ajatuksia. Kun aloin haaveilla taulusta talomme paraatipaikalle, minulla oli ohut mielikuva siitä, millainen teoksen tulisi olla. Halusin yhtä aikaa nöyrää ja näyttävää. Omien ajatusten siirtäminen kuvataitelijan päähän on haastavaa, jollei mahdotonta. Siksi päätinkin suuntaviivojen lisäksi antaa vapaat kädet. Ihan niin kuin tämän talomme kanssa uskoimme arkkitehdin kykyyn hahmottaa toiveemme, uskoin taiteilijan kykyyn visualisoida mielikuvani parhaalla mahdollisella tavalla.
Olohuone ja keittiö muodostavat meillä yli 50 m2 yhtenäisen tilan, johon valo tulvii suurista ikkunoista.  Tilassa on moderni, mutta sulavalinjainen Moon-sohva raheineen. Värit ovat minimalistiset ja liikkuvat turvallisen tyylikkäästi valkoisen, harmaan ja mustan maastossa. Silloin tällöin piristysvärejä tulee tekstiileistä ja kukista, mutta perusilme ei väreillä riehu. Tilan tekstiileinä on pitkänukkainen valkoinen matto suuressa 300 x 200 cm koossa. Sohvaan kuuluvat tyynyt ovat vaihtuneet Ikean mustavalkoisiin graafisiin tyynyihin ja ikkunassa olevat verhot on teetetty Marimekon Ananas-kankaasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taulumme on maalannut kuvataitelija Minja Revonkorpi, joka kertoo teoksestaan näin:

”Tasapainoilua-teoksen taustalla on ajatus sopivalla tavalla rosoisesta harmoniasta. Meillä kaikilla lienee jonkinlainen pyrkimys tasapainoon eri elämänalueilla, mutta aina on myös joitakin pieniä tai suuria asioita, jotka tasapainoamme horjuttavat. Jos elämä olisi liian siloiteltua, siitä katoaisi maku ja tuoksu! Maalauksessa näkyy siveltimenjälkiä ja vaihtelevia pintoja. Muodot ovat jokainen erilaisia, mutta kuitenkin samankaltaisia, ympyrämäisiä. Ympyrämuoto symboloi jatkuvuutta, elämänkiertoa, pehmeyttä ja tasapainoa. Värimaailma on valikoitunut harmaan eri sävyistä, ja kyvystäni nähdä jo tekovaiheessa teos tilassa, johon se on tulossa. 

Tilaustöissä tasapainottelen myös itse oman ilmaisuni ja asiakkaan toiveiden välillä. Teen tilaustyötkin aina omalla tyylilläni, ja esim. ennalta sovittu värimaailma toimii vain mukavana haasteena.”

Minja tuntee kotimme ja minut, siksi hänen oli helppo tarttua toimeen. Ajatus elämän tasapainosta on kaunis ja läsnä kiireisessä arjessa. Taulu joka vei yöunet -postauksessa kerroin, että lähipiiriämme on kohdannut menetys on mukana taulun tarinassa. Lohduttava tunne siitä, että elämä on järistyksistä huolimatta tasapainossa ja onnen vaakakupissa on aina myös jotain muuta.

Minja Revonkorvella on omat nettisivut www.minjarevonkorpi.net, jonka kautta voi tutustua hänen taustaansa, tyyliinsä ja taiteeseensa. Uutukaiseen taideblogiin Minja päivittää kuvauksia taiteilijaelämästä, viimeisimmässä postauksessa on minun aarteeni tulossa kotiin.  Hän tekee tauluja myös tilauksesta asiakkaan toiveiden mukaan, yhteystiedot löytyvät sivuilta.

Minja Revonkorpi

 

 

Olen nyt useamman päivän katsellut taulua. Taide on aina investointi ja ajatukseni on, että tämä työ on meillä aina. Kun esineellä on henkilököhtainen tarina, siitä luopuminen voi olla mahdotonta. Ajatus taulusta jonkun toisen seinällä tuntuu kummalliselta, ihan kun se kertoisi salaisuuksia. Ajatus pysyvyydestä tuntuu myös tärkeältä, kaikki ei ole muutoksen alla ja kaupan.  Arvot säilyvät vaikka visio muuttuisikin. Elämässä on menettämisen ja omistamisen tasapaino.

 

Taulun elävä pinta, pyöreät muodot, turvallinen väritys ja jyhkeä koko tekevät siitä oman ja arvokkaan. Palasen meidän perheen historiaa ja oman kotimme tarinaa. Kiitokset Minjalle taulusta, ammattitaidosta ja kyvystä kuulla sanat myös rivien välistä. Kiitos arjen harmoniasta, joka on läsnä olohuoneessamme tästä lähtien joka ikinen päivä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*