Mökkisopimus tehty ja hommat alkavat!

Tämä viikko on saanut suupielet korviin. Vihdoin, pitkän suunnittelujakson jälkeen meillä on nimet paperissa ja mökinrakennusprojektimme pyörähtää täysiä käyntiin!

Ensikäynti mökkitontilla tapahtui vuonna 2014, mutta pari vuotta sitten aloimme pohtia tosissamme, olisiko meistä mökinrakentajiksi. Pitkien keskusteluiden jälkeen noin 1,5 vuotta sitten päätimme, että nyt on oikea aika tälle unelmalle. Ajatukset siitä, miltä toivoisimme mökin näyttävän on oikeastaan koko ajan ollut mielikuvissa selkeää. Se, että meillä on tänä päivänä arkkitehdin kuvat ja sopimus hirsitoimittajan kanssa, ei ole ollut mikään nopea prosessi.

Mökin piirsi meille Sunhouse Oy:n arkkitehti Kalle Oikari. Tonttikäynnin, keskusteluidemme ja Kallen ammattitaidon ansioista suunnitelmasta tuli kerralla todella hyvät. Tämän jälkeen olemme sopineet maankäyttöön liittyvät asiat, pankkiasiat ja toki sen tärkeimmän; mistä mökki tilataan. Sunhouse oli meille alusta saakka yksi vaihtoehto, mutta lopulta totesimme, että kustannussyistä haluamme pilkkoa toimitusta ja olla siitä enemmän itse vastuussa. Yhden omakotitalon kokemuksella uskomme, että hanskaamme pienen mökin rakennusprojektin.

Istuimme useammassakin toimistossa kilpailutuslaskentaa varten. Lopulta isot toimijat karsiutuvat kisasta pois, kustannussyistä pääasiassa. Sillä onhan totta, että jonkun pitää maksaa massiivinen valtakunnallinen markkinointi, myyjäverkostot ja showroomit ja se joku on tietenkin asiakas. Meillä oli jo selkeä näkemys siitä, millaisen mökin haluamme, eikä sitä löytynyt kenenkään valmismallistoista sopivana pakettina.

Tuossa pöydällä paperipinossa on sopimus, jonka ylänurkassa on Ykköspuun logo. Se on kotimainen perheyritys, joka on jo kolmenkymmenen vuoden ajan rakentanut hirsimökkejä, joten he osaavat homman. Ykköspuun yritysilme on tällä hetkellä hyvin perinteinen, mutta he haluavat tarjota tulevaisuudessa entistä enemmän myös moderneja huviloita ja omakotitaloja hirrestä.  Näin meillä löytyi hyvin yhteinen sävel ja tahtotila.

Kerron jo nyt, että tulen tekemään blogiyhteistyötä joidenkin mökkiprojektissa mukana olevien yritysten kanssa. En osaa juurikaan rakentaa, mutta rakastan kertoa näitä tarinoita ja kirjoittaisin joka tapauksessa rakentamisesta iloineen ja haasteineen, joten tämä on minulle luonteva tapa kantaa kortta kekoon. Toivottavasti näin voin tarjota entistä enemmän tietoa ja inspiraatiota omasta mökistä haaveileville.

Aikataulu on sellainen, että  (jos kaikki menee suunnitelmien mukaan) huhtikuussa tehdään maatyöt ja toukokuussa tulee hirsitoimitus tontille. Ykköspuun porukka on valmis kolmessa viikossa ja sen jälkeen meillä on mökki sisätöitä vaille valmis. Perinteiseen toimitusvalmiuteen lisäsimme myös sisäkaton ja lattian sekä parven rakenteet, joten toukokuun lopussa pitäisi olla jo ihan hyvällä mallilla. Nyt kun alkaa tapahtua, tapahtuukin sitten vauhdilla!

Tästä se tulee, #modernistikodikasmökki! Tervetuloa seuraamaan projektia iloineen ja epätoivon hetkineen, molempia on takuuvarmasti luvassa.