Raksatunnelmia mökkitontilta – saunamökin pintakäsittelyt valmiina

Mökkipäiväkirja, osa 4: Saunamökin pintakäsittelyt

Onnea ovat olleet kauniit ja kuivat päivät mökkitontilla, sillä olemme saaneet kaikki pintakäsittelyt hoidettua. Huomenna, juhannuksen aatonaattona, tapahtuu myös tosi paljon. Aamupäivällä alkaa terassin rakentaminen, suunnitelmissa on noin 16 neliön lehtikuusiterassi, joka lisää oleskelumukavuutta huomattavasti. Toivottavasti homma sujuu ripeään ja on iltaan mennessä valmis, näin tietenkin uskoo ikuinen optimisti.

Otetaan pieni kurkistus NEW SAUNAn pintamateriaaleihin.

Tuvan katto maalattiin  kahteen kertaan valkoiseksi ja se raikasti ilmettä kauniisti. Seiniin valittiin käsittelyksi Teknoksen 3036, sekoitettuna Uulan Ilona-kuultomaaliin. Tavoitteena oli jättää hirsi mahdollisimman luonnolliseksi, mutta taittaa pois kellertävyyttä. Seinät vaativat myös kaksi käsittelykertaa.

Lattiassa on Osmo Colorin värillinen öljyvaha 3040, kuultava valkoinen. Meillä oli ensin väritön öljy, mutta onneksi kyselin vielä suuresti arvostamani sisustussuunnittelija Tuija Talvitien mielipidettä ja hän kannusti ottamaan mukaan vähän valkoista, jotta kellertyvä männynsävy ei ala paistamaan läpi. Alakuvassa tilanne on kesken, ensimmäinen kerros on levitetty puoleen väliin ja tarkkasilmäinen näkee kuvasta selkeän värieron. Kahden kerroksen jälkeen lattian sävy on superkaunis!

Saunakin on käsitelty, mutta kuvien puuttuessa palataan siihen myöhemmin.

Suurin muutos tapahtui nimittäin ulkopuolella, kun saunamökki sai ylleen tumman sävyn. Ensin mökki käsiteltiin värittömällä Valtti pohjusteella ja sen jälkeen laitettiin kaksi kerrosta Tikkurilan Valtti-kuullotetta, sävynä piki.

Ihan viimeistä silausta en ole nähnyt vielä itsekään, sillä mieheni ja appiukkoni kävivät tänään työn viimeistelemässä. Kuvien perustella lopputulos on tosi hyvä ja pidän siitä, miten tumma mökki sulautuu maisemaan. Viimeinen niitti sävypäätöksen arkkuun on upea Talo Markki, jossa saimme vierailla Asuntomessuilla pari vuotta sitten. Helpottaa kummasti päätöksen tekemistä, kun näkee vaihtoehtoja luonnossa.

No mitäs lapset sitten ovat tehneet, kun me olemme maalanneet? Aika lailla tätä! Uintia, kahlausta, vesileikkejä ja kirmailua välillä mummon ja papan saunaan naapuritontille lämmittelemään. Hiekkarantakin on aika hyvällä mallilla ja heinäkuussa saadaan vielä laiturikin rantaan, niin perusasiat alkavat olla kunnossa.

Pienen viivästyksen jälkeen Ykköspuun rekka kaartaa tontille maanantaina ja siitä alkaa kolmen viikon tohina varsinaisen mökin pystytyksen tiimoilta.  Sitä ennen nautitaan ne maagiset ensilöylyt omassa saunassa ja nukutaan kuin pienet possut rivissä saunatuvassa.

Eikä sovi unohtaa suosikkivaihettani; pitäähän tupa ensin sisustaa!

LUE MÖKKIPÄIVÄKIRJAA: 

Osa 1: Lähtötilanne
Osa 2: Perustukset
Osa 3: NEW SAUNA SAAPUU