Asuntomessut 2018: Ihastuttava Kastelli Viva

Kaupallinen yhteistyö: Kastelli 

Tervetuloa vierailulle Porin Asuntomessuille ja hurmaavaan omakotitaloon, Kastellin Vivaan! Minulla on ilo viedä teidät virtuaaliselle vierailulle tähän kauniiseen kotiin.

Kyseessä on varsin järkevä talo tiloiltaan ja kooltaan. 120 neliöön mahtuu alakerran yhtenäinen keittiö-olohuonetila, kirjastohuone ja wc sekä yläkerran kaksi makuuhuonetta, aula, sauna, kodinhoitohuone ja parveke. Sisustuksen on loihtinut Kastellin oma sisustussuunnittelija Annu Lahtinen, apunaan sisustamassa ja stailaamassa on ollut Mirja Satomaa.

Viva-mallisto on Kastellin moderni talosarja, jossa koot vaihtelevat 98-144 neliöön sekä 1- ja 2 -kerroksiseen kotiin. Tässä pohjakuvat, jotta on helpompi hahmottaa kokonaisuutta.

Alakerta:

Yläkerta:

 

Talon sydän on kaunis L-mallinen keittiö. Kaapistojen sävy on yhtä aikaa trendikäs ja klassinen, sävyä voi kuvata parhaiten sanalla greige eli harmaan ja ruskean sekoitus. Keittiö on Puustellin valikoimasta, ovimallin nimi on osuvasti nimeltään Cashmere ja vetimet löytyvät nimellä Retro. Välitila ja taso ovat samaa keraamista materiaalia, löytyy nimellä Matte Marble Marquina.

Minua ilahdutti, että talossa on käytetty paljon kotimaisia huonekaluja. Keittiönpöytä on Muuramen ja erityistä ihastuksen huokailua aiheuttaneet Woodnotesin tuolit. Innoluxin messinkisten valaisimien muotoilussa on ripaus menneitä vuosikymmeniä.

Jos keittiö on kodin sydän, on olohuone sen lämmin ja kutsuva syli. Sisustukseen on luotu pehmeyttä, kodikkuutta ja kutsuvuutta ja taide seinillä kertoo omia tarinoitaan.

Karelian tammiparketti luo viihtyisän ilmapiirin kotiin ja valkoiset seinät antavat kauniin raamin sisustukselle. Hakolan Lazy Vintage Leather-sohva tammijaloilla kutsuu hengähtämään kiireisen päivän jälkeen. Sohvapöytä ja valaisin tuovat tilaan ripauksen luksuksen tuntua, molempien merkki on Hubsch ja Suomessa brändiä edustaa mm. Mia Design. Korituolit ovat House Doctorin ja matto Woodnotesin.

Olohuoneen yhteydessä on kirjastohuone, miksipä tämä ei toimisi myös makuuhuoneena tai vierashuoneena. Olohuoneen seesteinen tunnelma jatkuu tilassa maanläheisenä, mutta hienostuneena.

Kirjastohuoneen ehdoton katseenvangitsija on Hakolan daybed, yksi tämän hengen hittihuonekaluista. Daybed on sijoitettuna rennosti vinoittain huoneeseen kuin muistuttaen, että suotta sisustamme usein seiniä pitkin.

Vaikka kyseessä on Asuntomessukoti, olisi helppoa kuvitella, että talossa jo asutaan. Kotoinen tunnelma syntyy mm. kirjoilla, keramiikalla ja pehmeillä ja laadukkailla tekstiileillä.

Musta pikkupöytä on Mia Designista ja House Doctorin valikoimaa. Sen päälle voi laskea kahvikupposen kesken rentouttavan lukuhetken. Pälvi Hannin teos on Galleria Brondasta  ja keramiikka Jatta Lavin käsialaa. Muuramen taso kätkee sisäänsä kaiken sälän ja pitää yleisilmeen rauhallisena.

Lasiliikkeessä teetetty pyöreä peili on sisustuksen herkullinen yksityiskohta, tämä yksilö tulee Lasi ja peili Hannikaiselta Porista.

Alakerrassa on iso wc- ja suihkutila. Siellä on rauhallinen tunnelma ja sisustuksen yksityiskohdat luonnonmateriaaleista tuovat mukavaa pehmeyttä. Pukkilan laatat, Puustellin kiintokalusteet ja Balmuirin, Noki Studion ja Woodnotesin  unelmanpehmeät tekstiilit luovat kauniin ja käytännöllisen tilan.

Kastellin Viva on Asun-lehden yhteistyökohde ja niinpä tällä tyylikkäällä sisustuslehdellä on lupa julkaista ensimmäisenä kuvat yläkerrasta. Odottelemme siis, että lehti saapuu myyntipisteisiin ja sen jälkeen myös minä saan julkaista kuvat kauniista yläkerrasta.

ARVONTA

Palkintona on kolme kahden hengen  lippupakettia Porin Asuntomessuille! Arvontaan osallistut, kun käyt katsomassa Kastellin Viva-talomallistoa TÄÄLLÄ ja kerrot, mitä ajatuksia Viva-mallisto sinussa herättää (voit kommentoida esim. arkkitehtuuria, pohjapiirrosta tai vaikka mikä malleista olisi sinun perheellesi sopivin).

Muista jättää sähköpostiosoite sille varattuun kenttään (ei näy julkisesti). Arvonta suoritetaan 29.6.2018. Onnea matkaan!

Tässä vielä kurkistus Porin Asuntomessujen Viva-taloon ulkopuolelta. Kuvauspäivänä pihoilla kävi kova kuhina, kun istutuksia ja laatoituksia viimeisteltiin. Kivaa nähdä sitten messuilla, miltä valmis millainen lopputulos onkaan!

Asuntomessut Porissa 6.7.-5.8.2018.