Herkkäihoinen, valitse lisäaineettomat mineraalimeikit

Lisäaineettomat mineraalimeikit sopivat kaikille ihotyypeille.

Mineraalimeikit tehdään jauhettuista mineraaleista. Niissä normaalisti meikkeihin lisättävät lisäaineet on jätetty pois, joko kokonaan tai niiden käyttöä on pyritty minimoimaan.

Mineraalimeikki sopii kaikille ihotyypeille. Mitä pienemmän määrän ainesosia mineraalimeikki sisältää, sitä puhtaampaa se on ja sen vähemmän se aiheuttaa ärsytystä iholle.

Mineraalimeikit sopivat myös allergikoille

Mineraalimeikit sisältävät nimensä mukaisesti jauheeksi murskattuja mineraaleja. Joissakin tuotteissa on mineraalien lisäksi muutamia prosentteja synteettisiä ainesosia, kuten silikoneja. Puhtaimmillaan mineraalimeikkejä voi kuitenkin verrata luonnonkosmetiikkaan, eivätkä ne silloin sisällä keinotekoisia säilöntäaineita, väriaineita tai hajusteita. Vain kourallisen ainesosia sisältävien mineraalimeikkien väriaineettomuus sekä öljyttömyys ehkäisevät huokosten tukkiutumista. Mineraalimeikit sopivatkin usein allergikoille, herkkäihoisille ja epäpuhtaasta tai akneihosta kärsiville.

Pyörittele pehmeästi

Kauneimman tuloksen saat, kun levität mineraalimeikkipohjasi ja -puuterisi isolla, tuuhealla ja pyöreällä kabukisiveltimellä. Hieraise pieni määrä meikkipohjaa siveltimeen ja ravista ylimääräinen pois purkin kanteen. Levitä pohja kasvoille pyöritellen ja hellästi hieroen. Mineraalit ovat todella pigmenttipitoisia ja riittoisia. On tärkeää aloittaa levitys hyvin pienellä määrällä, tarvittaessa voit lisätä toisen tai jopa kolmannen ohuen kerroksen ihosi vaatiman peittoasteen mukaan.
Tiesitkö? Mineraalimeikeissä paljon käytetyt titaanidioksidi sekä sinkkioksidi suojaavat ihoa ihoa uv-säteilyltä
Lue lisää:
Teksti
Kuvat Fotolia
Julkaistu Miss Mixissä 8/2013

Toimitus suosittelee