Millaista on olla Disco K-50:ssä? ”Täällä halataan paljon”

Diskovalot välkkyvät. Kasvoilla näkyy iloisia ilmeitä. Disco K-50 on yli viisikymppisten oma, rento juhlimispaikka, jossa kuka tahansa saa tanssia vaikka yksin.

Punaista, vihreää, sinistä. Valot välkkyvät. Miehen jalat pyörivät vinhasti. Tom Turja ei pidä yökerhoista mutta viihtyy Disco K-50:ssä, ja erityisen hyvin parketilla.

– Tanssiminen on kivaa! Minun tanssikuvioni ja -taitoni eivät ole kummoiset, joten ihmiset rohkaistuvat tulemaan parketille, kun minäkin tanssin, Turja sanoo.

Hänen vaimonsa Lilu Nissinen-Turja nimittää puolisoaan leikkisästi: öljytty esitanssija. Onhan Tom Turja aina ensimmäisenä tai vähintään ensimmäisten joukossa tanssilattialla.

Lilu Nissinen-Turja on Disco K-50:n perustaja. Hän halusi diskon, ei perinteistä paritanssia, sillä diskossa vallitsee vapaus tanssia. Kenenkään ei tarvitse odottaa hakijaa.

– Olen sen verran feministi, että minusta kaikkien pitää vapaasti päästä tanssimaan, Nissinen-Turja sanoo.

Sillä välin feministin miestä halataan. Kolme naista tervehtii iloisesti Tom Turjaa. Diskoillassa ihmiset tutustuvat helposti toisiinsa.

– Meille on helppoa tulla yksin. Meillä myös syntyy pariskuntia ja ystävyyksiä. Eräs naisporukka tutustui diskossa ja käy yhdessä muuallakin, kuten teatterissa, Nissinen-Turja sanoo.

Henkilötodistus, kiitos!

Törkeää ikäsyrjintää jo vuodesta 2006. Niin lukee Disco K-50:n mainoksessa.

Ovella jokaiselta kysytään henkilöllisyystodistus, eikä alle 50-vuotias pääse mukaan.

Kun sitten pääsee sisälle, tunnelma on kotoisa. Disco K-50:n kaikkien aikojen ensimmäinen hymytyttö Tina Holmbergin mukaan vastaanotto on ystävällinen.

– Täällä halataan paljon. Tuntuu kuin tulisi kotibileisiin.

Hän muistuttaa, että disko ja tanssiminen rentouttavat raskaasta työstä.

– Minulla on monia harrastuksia, mutta tämä on rakkain, Holmberg sanoo.

Tapahtumassa näkee, minkälaisia aikamme 50 vuotta täyttäneet ovat. Ne ajat ovat ohi, kun 50-vuotislahjaksi sai kaappikellon tai kävelykepin.

Lue koko juttu 25.1. ilmestyvästä Omasta Ajasta.

Lue myös:

Miten aikuinen sinkku voi tyydyttää läheisyydenkaipuutaan?

Tanssija Minna Tervamäki: ”Älä kuuntele itseäsi, kuuntele järkeäsi”

Päätoimittajalta: Liikun – siis olen

Toimitus suosittelee