Miten onnistut kissarajauksissa?

Kissarajausten teko on helppoa, kun siihen löytyy oikeat välineet ja kekkaisee miten se kuuluu tehdä. Niin kuin jo aikaisemmassa postauksessa havainnollistin, kaikille ei kuitenkaan saa kissarajauksia. Kuulun itse tähän porukkaan. Sain kuitenkin tehtyä tämän tutoriaalin, koska juuri tähän silmään sen saa hieman paremmin. Toisessa silmässä luomivako menee aivan liian alas.

1. Seuraa viivaa

Kuvittele viiva viistosti ohimoa kohti. Viiva meneekin siis alaripsirajan mukaisesti.

2. Ensimmäinen viiva

Käytän pehmoista kajaalia kissojen piirtämiseen. Tämän kajaalin tulee olla mahdollisimman hyvin teroitettu. Piirrän rajauksen kuviteellisen viivan mukaan ja aloitan viivan piirtämisen alaripsien rajasta kohti ohimoa. Kun teen tätä, niin katson kokoajan suoraan peiliin ja saatan tehdä tämän viivan heti myös toiseen silmään. Näin saan ne samoille kohdille.

3. Viiva takaisin

Aloitan viivan piirtämisen takaisin kohti silmää. Tässä kohtaa voi miettiä kuinka paksun rajauksen haluaa.

4. Täytä väli

Väritän kissan keskiosan ja saatan jopa hieman vetää ihoa sivulle päin, jotta kaikki ihopuomut värittyvät tasaisesti.

5. Jatka viivaa

Piirrän viivaa niin lähelle ripsirajaa kuin mahdollista. Viiva kapenee silmän sisänurkkaa kohti.

6. Extra-vinkki

Koko rajauksen voi tehdä myös mustalla luomivärillä ja viistosiveltimellä. Vaikka kajaali on jo itsessään paljon enemmän armoa antava kuin nestemäinen rajaus, niin luomivärillä tämä on vielä helpompaa. Tämän voi tehdä myös niin, että vahvistaa kajaalin jäljen luomivärillä ja näin on helppo piilottaa rajauksen pienet virheet. Rajauksesta saa tarvittaessa näin myös utuisamman.