Miksi smokey eye näyttää kamalalta?

Smokey eye ja varsinkin musta sellainen on todella kaunis, mutta sen tekeminen tuottaa monelle tuskaa. Usein se voi jopa muuttaa koko naaman melko kamalan näköiseksi, jos meikkiä ei osaa tehdä oikein. Tässä parhaat vinkkini smokey eyen tekoon – teet sitten ruskean, mustan tai vaikka oranssin version.

Tasainen meikkipohja

Tumma smokey eye on tarkoitettu juhliin ja sen kaveriksi luonnollisesti sopii normaalia arkimeikkiä vahvempi meikkipohja. Jos käytössäsi on jokin kevyt BB- tai CC-meikkivoide, niin lopputulos ei ole hyvä. Ellei sinulla ole jo luonnostaan melko tasainen iho ja tämä kyseinen meikkivoide pysyy hyvin paikoillaan koko illan.

Kaikki punaisuus on siis peitettävä ja tummat silmänaluset laitettava piiloon, koska muuten saatat näyttää turpiin saaneelta. Itse suosin kuivalle iholle Make Up Storen Sculpt Excellence meikkivoidetta* ja rasvaiselle Estee Lauderin Double Wearia*. Peitevoiteena tykkään uusista Urban Decayn All Nighter peitevoiteista*, koska ne nimensä mukaisesti pysyvät koko illan.

Häivytä

Luomivärin tulee olla kauniisti häivytetty. Tähän käytän lemppari sivellintäni, joka on Sigman E25 häivytyssivellin*. Tykkään myös häivyttää reunat esimerkiksi oranssihtavalla luomivärillä tai kuten näissä kuvissa tein – poskissa käyttämälläni poskipunalla. Vaaleammalla sävyllä häivyttäminen tekee hommasta huomattavasti helpomman. Itselläni on jo iän mukana tuoma hieman epätasainen silmäluomen iho, joten ihan täydellistä häivytystä en itselleni saa.

Raikkautta silmämeikkiin voi tuoda tämän postauksen kuvien tavalla. En laittanut mustaa ollenkaan silmien sisänurkkiin vaan laitoin sinne aivan pikkaisen hohdepuuteria tuomaan valoa.

Varjosta ja korosta

Jos varjostukset tuottavat ongelmia, niin voit lisätä varjostuksen sijaan aurinkopuuteria. Jollain tapaa kuitenkin kasvoille on tuotava väriä, koska muuten naamasi näyttää pannukakulta. Sen näet postauksen ensimmäisessä kuvassa.

Varjoilla on aina vastakohta eli valo. Jos mukaan lisätään vain varjostuksia, niin meikistä tulee helposti kovin tunkkaisen näköinen. On hyvä lisätä mukaan myös valoa keskelle otsaa, nenän päälle, silmien alle, amorin kaarelle ja leukaan. Tämä on oikeastaan ihan missä tahansa meikissä hyvin tärkeä asia. Ohjeet näet TÄSTÄ.

Poskipuna

Poskipuna tuo raikkautta vahvaan meikkiin ja on mielestäni aivan ehdoton asia. Punaa voi laittaa melko reilusti, koska illan hämäryys ja salamavalotkin imevät sitä kasvoilta.

Kumpi tulee ensin?

Silmämeikki vai meikkipohja? Monet aloittavat usein meikkipohjasta, mutta smokey eyen kanssa kannattaa aloittaa varmuuden vuoksi silmistä. Jos meinaan luomiväriä tipahtelee meikkauksen aikana poskille, niin se on helppo pyykäistä pois ennen meikkipohjan lisäämistä, ja näin lopputulos on mahdollisimman siisti.

Myytin murtaja

Kuinka monesti olenkaan kuullut asiakkailtani, että eikö tumman silmämeikin kanssa kuuluisi tehdä vaaleampi huulimeikki. Vastaukseni on ei. Punaiset huulet näyttävät aina upeammilta illan hämärässä tai lavameikissä. Toivottavasti todistan sen oikeaksi alla olevassa kuvassa.

Miten teen smokey eyen?

Helpon smokey eyen ohjeet löydät vanhasta postauksestani TÄSSÄ. Pohjalle kannattaa kuitenkin aina laittaa silmämeikin pohjustusvoide*, jotta luomivärit pysyvät paikoillaan.

P.S. Postauksen nude huulipuna on Zuiin puna sävyssä Mandarin* ja raikas punainen Jeffree Star Wifey*. Mustan luomivärin pohjalle laitoin KIKOn long lasting stick mustaa voidemaista luomiväriä, joka toimii hyvin silmämeikin pohjustajana. Musta puuterimainen luomiväri myös levittyy sen päälle tasaisesti ja kiinnittää pohjustuksen. KIKOn tuotteita saa suoraan merkin nettisivuilta.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.