Vuoden 2018 matkasuunnitelmia

Eipä voisi uskoa, että tässä kirjoittelee entinen matkabloggaaja. Ennen kävin reissussa vähintään kahden kuukauden välein. Viime vuonna reissuja kertyi vaan kolme, joka tällä hetkellä tuntuu täysin sopivalta määrältä. Ei se, ettei aikaa olisi. Syynä on se, että olen tainnut saada jonkinlaisen lääkkeen 20 vuotta sitten saatuun matkakärpäsen puremaan. Toisin sanoen olen saanut matkaähkyn ja toisenlaiset asiat kiinnostavat nykyään enemmän.

Kaikista tärkeintä nykyään reissaamisessa on hyvä matkaseura ja toisena tulee seikkailut sekä uudet elämykset. Uutena mielenkiinnonkohteena on luonto. Haluaisin tehdä enemmän luontomatkailua ja tällä hetkellä haaveilenkin matkasta Alaskaan tai oikeastaan mihin vaan Pohjois-Amerikan luontokohteeseen.

Tyttöjen reissu

Viime vuonna olin rakkaiden peruskoulu kavereideni kanssa Kööpenhaminassa. Reissu oli niin onnistunut, että päätimme lähteä tänä keväänä uudelleen reissuun. Kohteena on postauksen ensimmäisessä kuvassa komeileva Wien. Yksi meidän kaveriporukan tyttösistä on asunut Wienissä, joten meillä on matkassa paikallisopas! Eniten kuitenkin odotan tyttöjen ratkiriemukasta seuraa.

Löhöloma

Viime vuonna oltiin Ruusumiehen kanssa Chicagossa ja reissu oli ihana. Kaikista eniten kuitenkin pidimme siitä, kun lähdimme ajamaan Indianan puolelle dyyneille. Upeaa ja tyhjää rantaviivaa oli silmänkantamattomiin ja vehreillä dyyneillä sai kiipeillä ja seikkailla ihan omassa rauhassa. Sen vuoksi aiomme tänä vuonna skipata kaupungit.

Viime viikolla päättyi ahkera lomahuvilan etsiminen, koska se oikea löytyi. Halusimme koko talon omaan käyttöön, upean näköalan ja oman uima-altaan. Olimme hieman myöhässä varailemisen suhteen, koska upeimmat huvilat olivat jo menneet. Nyt puhun siis upeista ja rahapussillekin ystävällisistä vaihtoehdoista. Tämä talo löytyi Airbnb:stä ja se maksoi 11:lle päivälle noin 3200 euroa. Kyllähän sekin kirpasee, mutta sen siitä saa, kun on reissannut aika paljon ja standardit ovat vaan liian korkealla.

Talo löytyy Kroatiasta, jonne reissasinkin kaksi vuotta sitten ystäväni Tian kanssa. Reissustamme voit lukea TÄSTÄ, rantavinkeistä Pohjois-Kroatiaan TÄSSÄ ja sanoin kuvaamattoman upeasta luonnonpuistosta TÄSSÄ.

Työmatka

Tästä työmatkasta olen aivan innoissani, koska se osuu keskelle kuuminta kesää ja kohteena on pieni kaupunki Norjassa. En ole käynyt Norjassa Oslon lentokenttähotellia kauempana, joten en voi sanoa, että olisi käynyt koko maassa. Tämä on kuitenkin yksi niistä maista, johon olen aina halunnut matkustaa. Esteeksi on aina muodostunut raha. Onhan Norja ihan pirun kallis paikka.

Kyseessä on siis kahden päivän työmatka, joten tuskin hirmuisesti kerkeän maisemia katselemaan, mutta pienikin vilahdus riittää.

Onko teillä jo tämän vuoden matkat buukattu? Onko kenties tiedossa jotain uutta ja jännää?

Kuvat: Wien / Kuvat huvilasta: AirbnbKristiansand