Kestävä nude-puna

Nämä kaksi huulipunasavyä ovat ehdottomasti omat suosikkini hempeään ja romanttiseen meikkiin ja tietenkin myös arkimeikkiin. Voit kurkata pientä osviittaa siitä, että kumpi puna voisi sopia juuri sinulle postauksesta: ”Miten valita oikea huulipunasävy?” Näin vahvoissa studiovaloissa ei suurta eroa näy, mutta luonnonvalossa kädelläni huomaa selkeän eron.

Morsianten suosikki

Postauksen ensimmäisessä kuvassa oikealla on viime kesänä meikkaamieni morsianten lemppari huulipuna Anastasia Beverly Hillsin nestemäinen huulipuna sävyssä Lovely*. Se on kestävä, eikä sataprosenttisella varmuudella tuhri sulhasen huulia. Vasemman puoleisessa kuvassa on taas hieman oranssiin taittava nudepuna – sekin on Anastasian ja sävy on Dolce*. Hankin sen tulevaa kesää silmälläpitäen, koska tiedän nude-huulten suosion jatkuvan myös tulevan kesän häissä.

Vaikka näillä pigmenttisillä sävyillä saa jo itsessään kauniit rajat, niin kauniimman ja huolellisemman näköisen meikin saa aina huultenrajauskynien avulla. Sitäpaitsi ne helpottavat huulimeikin tekoa. Lovely sävyn kanssa käy loistavasti yhteen Make Up Storen huulikynä sävyssä Fairytale Dream ja Dolcen kanssa sopii Make Up Storen huulikynä sävyssä Old Rose. Näitä saa Make Up Storen pisteiltä Sokoksista.

Vinkki levitykseen

Nestemäiset huulipunat ovat koostumukseltaan mattaa. Ne kuivuvat huulille ja jämähtävät siihen. Onkin tärkeää, että huulet on ensin kuorittu ja kosteutettu hyvin. Lisäksi huulivoide tulee ottaa ensin pois ennen kuin huulipunaa lisää, koska muuten puna ei pysy niin hyvin.

Kaikista parhaimman tuloksen saa niin, että ottaa nestemäistä huulipunaa todella vähän huulisiveltimeen ja näin tuotetta levittää mahdollisimman ohuen kerroksen. Jos huulipunaa lisää päivän aikana, niin aplikaattori kannattaa pyyhkiä kunnolla tuubin reunaan, jotta tuotetta on siinä vain vähän. Sitä kannattaa lisätä vain niihin kohtiin, mistä puna on mahdollisesti hävinnyt, koska muuten tuloksena on repeilevä huulipunakakku.

Mielestäni nude-puna on sellainen puna, joka korostaa oman huulen sävyä eikä sellainen ”concealer lips” meikkivoiteen värinen huulet kadottava tapaus. Toki ei niissäkään mitään väärää ole, mutta ihon värinen huulipuna tekee ilmeestä usein vähän väsyneen. Lisäksi valokuvissa näyttää paljon paremmalta, jos huulissa on edes vähän sävyä. Vai mitä mieltä olette?

*Sisältää mainoslinkin.