Miten ylläpitää kylmä blondi?

Olen vihdoin oppinut ylläpitämään kauniit kylmän vaaleat hiukset! Yllä näet sen, kuinka keltaiseksi hiukset aikaisemmin vetivät jo pari viikkoa kampaajakäynnin jälkeen. Alemmassa kuvassa näet tämän hetkisen tilanteen ja kampaajalla olen käynyt huimat kolme kuukautta sitten. Avainjuttuja on hopeashampoon lisäksi toinen hyvin tärkeä asia.

Metallit suihkuvedessä

Asuntosi putkistoissa saattaa kyteä ongelmasi ydin. Vanhoista putkista irtoaa veteen kuparia ja rautaa sekä itse vedessä oleva kloori taas saattaa kertyä hiuksiin ja iholle. Metallit värjäävät hiukset pissin keltaisiksi tai vihertäviksi. Kampaajasi saattaa huomata, että folion alla hiukset kuumenevat blondatessa ja yksi syy on hiuksiin kertyneet metallit.

Oman suihkuveden metallikertymät huomaa siitä, että kaakeileiden saumat ja suihkuverhon reuna värjääntyy kellertäväksi. Lavuaarissakin saattaa nähdä punertavia rantuja. Olen nähnyt näitä niin monessa vanhemmassa talossa. Ja tämä ei ole muuten vain blondien ongelma vaan se vaikuttaa kuulemma myös punaisuuden pysyvyyteen hiuksissa.

Ratkaisuna on suihkusuodatin, joka puhdistaa veden. Tällaisen vekotukset maksavat noin 60 euroa. Lisäksi metallien hiuksista poistamiseen kannattaa käyttää syväpuhdistavaa shampoota, joka sisältää metallinsitojaa eli inci-listalla sen löytää nimellä Tetrasodium EDTA. Itse käytän muutenkin syväpuhdistavaa aina silloin tällöin ja käytössä on nyt Wellan purifying shampoo. Varmasti mikä tahansa kyseistä raaka-ainetta sisältävä ajaa asiansa.

Hopea shampoo

En tiedä kuinka hyviin tuloksiin pääsee, jos kotivedessä on paljon metalleja ja käyttää hopeashampoota. Veikkaisin, että lämpöä saan hiuksista ainakin jonkin verran pois. Varsinkin, jos käyttää sellaista hopeashampoota, joka sisältää tuota Tetrasodiumia. Oma ehdoton lemppari onkin Fanolan No Yellow hopeashampoo*. Olenkin jo aikasemmin hehkuttanut tätä putelia, jonka sain eleveniltä testiin. Tämä on todellista tehoainetta ja sopiva varsinkin niille, jotka pitävät todella kylmästä blondista. Fudgen hopeashampoota hehkutetaan aina, mutta tämä vetelee ohi mennen ja tullen.

Voisin sanoa, että postauksen alun ennen ja jälkeen kuvat kertovat kaiken. Pientä keltaisuutta on vielä alimmissa hiuskerroksissa, mutta ne osat vaativatkin vielä yhden blondauskerran ja keltaisuus on poissa. Ja muuten huomioikaa se, että kävin ensin ammattilaisella ottamassa kauniin kylmän blondin, jota olen ylläpitänyt itse. En usko, että näillä vinkeillä täysin kellertävista hiuksista hopeablondia saa. Hopeashampoot eivät kuitenkaan ole hiusvärejä.

*Sisältää mainoslinkin.