Tee se itse: Helppo ja tyylikäs juhlakampaus

Tätä hiustyyliä on nähty paljon varsinkin Kardashianin sisaruksilla sekä upealla Gigi Hadidilla. Kampaus on mielestäni tyylikäs ja elegantti. Ainoa vaikeampi asia saattaa olla hyvän tupeerauksen tekeminen, mutta sehän on nopea harjoitella. Käydään siis suoraan ohjeiden kimppuun.

1. Lämpösuoja

Suojaan hiukseni aina kunnolla ja viimeaikoina olen tykästynyt Four Reasons The Whip vaahtoavaan hoitovoiteeseen, joka tekee hiuksista pehmoiset ja antaa kiiltoa (saatavuus esim. Sokos). Se hoitaa hiusta, muttei kuitenkaan latista sitä. Lisäksi se sisältää myös lämpösuojan.

2. Muotovaahto

Tämä L’orealin tyvi-vaahto* antaa todella paljon volyymia. Sitä suihkutetaan ja hierotaan osioittain hiusten tyveen. Varmasti mikä tahansa muukin muotovaahto toimii hyvin. Nappaa se, joka on kaappisi pohjalla.

3. Föönaus

Föönaa hiukset eteenpäin tai pää alas päin. Käyttämäni Babyliss Digital Sensor -fööni on muuten loistava (Saatavuus esim. Gigantti). En edelleenkään tajua miten se osaa tunnistaa hiustyypin ja föönata sen mukaan. Heti kun kohdistan sen hiuksiini, niin föönin ilmavirta muuttuu hieman viileämmäksi. Toisinsanoen se on hellävarainen hiuksilleni, mutta silti kuivaa yhtä nopeasti kuin toinen taloutemme fööni.

5. Suoristus

Suorista ainoastaan latvat ja anna oman hiuksen taipuisuuden näkyä.

5. Paljon volyymia

Halutessasi voit pyöräyttää tyvet suoristusraudalla, jotta saat sinne lisää muhkeutta. Pelkkä tupeerauskin tosin riittää. Tupeeraa koko pää lukuunottamatta aivan alimmaisia osoita. Aloita suurinpiirtein kuvan osoittamasta kohdasta ylöspäin. Tupeerauksen alle kannattaa suihkuttaa vaikka rakennesuihketta tai hiuslakkaa.

7. Harjaus

Kun tupeeraus on valmis, suihkuta jokapuolelle vielä hiuslakkaa ja harjaa läpi vain päällys osa. Tähän tarvitset harjan, joka ei avaa vaivalla tekemääsi tupeerausta. Itse käytän tähän Duroyn tupeerausharjaa* (jota en itse käytä tupeeraukseen). Tällä harjalla on muuten ihana harjata auki upeat Hollywood-kiharat tai silottaa minkä tahansa kampauksen pintaa.

8. Viimeistely

Hiuslakkana ennen harjausta on muuten hyvä käyttää työskentelylakkaa (esim Four Reasons Working Spray on loistava), jonka jälkeen hiusta voi vielä työstää. Kun hiuksiin ei enää kosketa, voi siihen lisätä vahvempaa lakkaa. Kuitenkin tässä tapauksessa haluan, että kampaus saa vähän elää ja siksi vältän todella vahvoja lakkoja.

Kampauksen jälkeen käyn hiukset läpi vielä kevyesti sormin, asettelen paikoilleen ja lisään lakkaa. Hyvin tärkeää on katsoa minkälainen taakse vedetty malli sopii omille kasvoille. Tästä alla hyvä esimerkki: näytän todella hassulta, kun kaikki hiukset on vedetty taakse. Kasvoilleni sopii paremmin, että hiukset ovat sivuilta hieman korvien päällä.

Julkkisten kuvat: Kim, Kendall, Gigi

*Sisältää mainoslinkin.