Meikkaa itsesi nuoremmaksi

Länsimaalainen tapa meikata vanhentaa! Olen huomannut tämän tutustuessani korealaiseen kosmetiikkaan. Kaikista tärkeintä on tietenkin kaunis ja kuulas iho, mutta heillä on myös muutamia nuorentavia kikka kolmosia takataskussa – muutakin kuin Etelä-Koreassa kukoistava kauneuskirurgia. Nuorentavassa meikissä perusidea on, että kaikki tehdään niin sanotusti pyöreämpänä.

Kuulas iho

Tuntuu, että paasaan tästä kokoajan, mutta iho on se kaikista tärkein asia, joka tekee ihmisestä terveen ja nuorekkaan näköisen. Mulla on takataskussa pari postausta, joissa kerron uusista keinoista hohtavaan ihoon. Ennen kuin saan ne postaukset valmiiksi voitte tutustua korealaisen kosmetiikan saloihin, jos se on vielä vieras juttu. Postaukset löytyy kategoriasta ihonhoito.

Poskipuna ja varjostukset

Ennen poskipunaa lisäsin aurinkopuuteria kasvojen ulkoreunoihin ja poskien päälle tehden kasvoista pyöreämmät. Varjostuksia en tehnyt ollenkaan, koska ne tekevät kasvoista kulmikkaammat – lapsillakin on pyöreät kasvot, mutta vanhemmiten posket menevät lommolle.

Poskipunana toimi the Balm merkin puna sävyssä Argyle* ja poskipuna silveltimenä Real Techniques uusi poskipunasivellin*. Poskipuna laitetaan nuorentavassa meikissä vain poskipäihin eikä sitä nosteta perinteiseen tapaan kohti ohimoita.

Kulmakarvat

Kulmikkuus unohdetaan myös kulmakarvoissa ja ne tehdään mahdollisimman suoran mallisiksi. Itse en tehnyt niin suoria kulmia kuin korealaisilla naisilla ja ihastuinkin tähän malliin samoin tein. Kulmikkaammat kulmakarvat tekevät kantajastaan vihaisemman näköisen ja suoremmat taas suloisemman ja nuoremman näköisen. Huomaatko eron postauksen ensimmäisessä kuvassa?

Luomiväri

Käytin luomivärinä Isadoran palettia sävyssä 14 Peach Avenue*. Luomivakoon laitoin neutraalin harmahtavaa sävyä sekä häivytin sen kauniilla korallisella sävyllä. Siveltimenä toimi uutuus häivytyssivellin Real Techniquesiltä*, joka on muuten loistava silmämeikkisivellin niin aloittelijalle kuin edistyneemmällekin. Tärkeää on välttää tummia sävyjä ja kissamaisia silmiä – myös silmistä halutaan tehdä pyöreän malliset.

Alaluomella korostin silmäpussia korealaiseen tapaan! Olen aivan ihastunut tähän tekniikkaan, vaikka teenkin sen vielä vähän ujosti. Voitte kurkata ohjeet tältä videolta:

Raikas huulipuna

Huulipunan kohdalla nuorentavassa meikissä ei ole oikeastaan muuta sääntöä kuin se, että huulipunan tulee olla raikkaan sävyinen. Käytin tässä korealaista huulisävytettä merkiltä Holika Holika ja sävy on Rasberry Water*. Nämä ovat hyvin erilaisia kuin tavalliset huulipunat, koska ne tuntuvat huulilla ihan oikeasti kylmältä vedeltä. Kaiken lisäksi nämä tarraavat huuliin supertehokkaasti, mutta huulten pitää olla hyvin kuoritut ennen näiden lisäämistä.

Kyselyä kehiin!

Kenen mielestä näytän nuoremmalta näin korealaiseen tapaan meikittuna? Mikään jäätävän suuri erohan meikeissä ei ole, mutta voisin aloittaa gallupin ensimmäisenä ja tehdä hurjan väittämän, että ”vanhemmassa” kuvassa näytän 36-vuotiaalta ja ”nuoremmassa” 26-vuotiaalta. Olenko aivan väärässä?

*Sisältää mainoslinkin. / Saatu blogin kautta. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *