Erilaisia seerumeita

Mihin ihmeen tarkoitukseen seerumi on ja mikä niistä pitäisi valita? Yksinkertaisesti seerumi on tehotuote, joka sisältää paljon vaikuttavia aineita. Ne imeytyvät tehokkaasti ja syvemmälle ihoon kuin kosteusvoiteet. Seerumi pitää siis valita oman ihon tarpeiden mukaan.

Sekaiholle

Oma sekaihoni rakastaa tätä Evolven Rainforest Rescue Blemish seerumia*. Käytän sitä aina päivällä meikin alla, koska sen avulla T-alue ei ala kiiltelemään, mutta samalla se kuitenkin kosteuttaa ihoa. Kyse on luonnonkosmetiikasta, joka ei ole hinnalla pilattu. Se maksaa vain 29,50€. En usein pidä luonnonkosmetiikan vahvoista kasvituoksuista, mutta tässä on mieto, jopa hieman yleellinen sekä makea tuoksu. Pintakuiva sekaiho tuntuu olevan monen ongelma, joten tässä on oivallinen seerumi sellaisille.

Tietenkin käytän päivällä myös kosteusvoidetta, joka ei jätä iholle rasvaista kerrosta, mutta silti kosteuttaa. Tällä hetkellä päivävoiteena suosin koreakosmetiikan geelimäistä Mizon Water Volume Ex -voidetta*, joka sopii loistavasti myös rasvaiselle tai akneen taipuvaiselle iholle.

Kuoriva yöseerumi

Nyt tulee kuulkaas sellainen uutispommi! Tämä tuote maksaa meinaan vaan 13 euroa ja kaiken lisäksi se on suomalainen tuote. Dermosilin nettisivuilla sanotaan, että tuote sopii väsyneelle ja rasittuneelle iholle, joten en tiedä tarkalleen mille ihotyypille se on tarkoitettu. Voisin kuvitella, että kaikille.

Käytän tätä muutaman kerran viikossa ja aina silloin kun kasvoilla tuntuu olevan epäpuhtauksia tai epätasaisuutta. Seuraavana aamuna ihoni on ihan käsittämättömän tasainen, pehmeä ja rauhoittunut. Tuotteita saa käsittääkseni vain Dermosilin sivuilta.

Ongelmaiholle

Etanalima sisältää antibakteerisia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, joten se on loistava tapa hoitaa akneihoa tai muutenkin ärtynyttä ihoa. Lisäksi etanalima sisältää hyarulonihappoa, joka vähentää ihon juonteita, joten se sopii myös ikääntyvälle iholle.

Tässä itse seerumissa on 80% etanalimaa, joka on tietenkin prosessoitu kosmetiikkaan sopivaan muotoon. Tämä Mizonin Snail Repair Intensive Ampoule -seerumi* auttaa niin moneen eri asiaan, mutta pääsääntöisesti se tasoittaa ja uudistaa ihoa – on kyseessä sitten aknearvet tai ihon vanheneminen. Harvoinpa näkee tuotetta, joka on tarkoitettu niin ikääntyvälle kuin akneihollekin.

Kuivalle iholle

Tämä Holika Holikan Hyaluronic Acid* ei ole sinänsä seerumi vaan hoitoneste, mutta sitä voi myös käyttää seerumin tavoin. Se tehokosteuttaa ja auttaa muita ihonhoitotuotteita imeytymään. On jotenkin vaikea uskoa, että näin tehokas ja iso puteli maksaa vain 14,40€. Tämä on ehdottomasti yksi suosikeistani ihonhoidon puolella. Samoin sanoo siskoni, jolla on todella kuiva iho.

Jos iho tuntuu joinakin päivinä extrakuivalta, niin tätä tuotetta voi kerrostaa. Painele ja taputtele se puhtaalle iholle niin, että se on kunnolla imeytynyt. Toista sama useamman kerran ja ihosi tuntuu varmasti todella kosteutetulta. Tämän päälle olisi tietenkin hyvä laittaa vielä kosteuttava seerumi ja kosteusvoide lukitsemaan ne kaikki ihoon, mutta budjetti ihonhoitaja voi aloittaa tästä. Näistä hoitonesteistä kuulette vielä erillisen postauksen verran.

Ikääntyvälle iholle

Postauksen ainoa kalliimpi tuote on tässä (90,90€). Koitin jättää sen pois kynsin ja hampain sen kalliin hinnan vuoksi, mutten vaan pystynyt. On se vaan niin hyvä. Ja voin sanoa, että testissäni on myös kalliimpia seerumeita, mutta tämä on kivunnut niiden ohi ainakin omassa käytössä. Ikäni puolesta käytän tätä vain kuureina, kun ihoni tarvitsee superkosteutusta ja lisäänkin sen silloin iltaisin. Päivävoiteen alle se on sekaiholleni liian kosteuttava. Aikuisemmat naiset voivat käyttää tätä säännöllisesti ja siskoni kuiva iho nauttiikin tästä säännöllisesti.

Tämä Clarinsin Double Serum* tekee ihosta selkeästi heleämmän ja kiinteämmän tuntuisen. Se on myös hyvin ainutlaatuinen seerumi, koska se sisältää itseasiassa kaksi seerumia. Vesi- sekä öljypohjainen seerumi tekee siitä ihoa monipuolisesti hoitavan kokonaisuuden.

Onko teillä muuten jotain suosikkiseerumeita tai joitain sellaisia mistä ei ole ollut sitten mitään hyötyä? Kuulisin niistä mielelläni.

*Sisältää mainoslinkin. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *