Testaa: Mikä ihotyyppi sinulla on?

Vaikka blogeista ja ystäviltä saattaa saada huikeita tuotesuosituksia, niin on kuitenkin pidettävä mielessä se, etteivät kyseiset tuotteet välttämättä sovi juuri sinulle. Oma ihotyyppi on otettava huomioon välttääksesi rahan tuhlausta tai ihosi huonontumista.

Bongasin Wishtrend TV:ltä loistavan videon, jonka avulla tein tämän postauksen. Heidän alkuperäisen testinsä englanniksi voi katsoa TÄSTÄ. Päätin kääntää tämän loistavan kotitestin teille suomeksi.

On tietenkin hyvä muistaa, että ihotyyppi muuttuu paljon iän myötä ja vuoden aikojen mukaan. Lisäksi normaali-ihoiset varmasti tietävät itsensä jo ilman testiä, jonka vuoksi jätin tekstiosion pois ja tein testistä vielä yksinkertaisemman. Normaalilla iholla kasvot eivät tunnu kuivilta, ei ole epäpuhtauksia, kasvot eivät rasvoitu päivän aikana eli toisin sanoen melko täydellinen iho.

Ei ole olemassa vain viittä eri ihotyyppiä vaan myös kaikkea siltä väliltä. Tällä testillä saatte suuntaa siitä, mitä ihonne ehkä kaipaa. Itselläni on herkkä- ja sekaiho. Ihoni reagoi helposti kylmään ja lämpimään, siinä on paljon kirjavuutta, otsaan sekä leukaan tulee finnejä ja posket sekä silmänaluset ovat kuivat. Kaiken lisäksi olen atoopikko, mutta pitänyt ihottuman kurissa hoitamalla ihoani.

Miten teet testin?

Tarvitset vain viisi palaa kiillonpoistopaperia. Pese kasvosi normaaliin tapaan, mutta älä laita siihen mitään hoitotuotteita, kuten seerumeita tai kosteusvoiteita. Odota noin tunti. Tämän jälkeen aseta paperit otsalle, nenän päälle leukaan ja poskille.

 

Miten näet tulokset?

  • Paperit tarttuvat hädin tuskin ihoon. Pysyvät ehkä hetken, mutta tippuvat pois. Sinulla on herkkä iho (ensimmäinen kuva).
  • Paperit eivät tartu ihoon ollenkaan. Sinulla on kuiva iho (toinen kuva).
  • Paperit tarttuvat vain otsaan, nenälle ja leukaan. Sinulla on sekaiho (kolmas kuva).
  • Kaikki paperit tarttuvat ihoon kiinni. Sinulla on rasvainen iho (viimeinen kuva).

Testi on suuntaa antava. Kosmetologi osaa aina sanoa ihotyyppisi parhaiten, mutta tämä on helppo ja lähes ilmainen kotitesti. Se yllätti myös minut, koska luulin epäilemättä saavani tulokseksi sekaihon. Mutta onhan se totta, että ihoni on aina ollut herkkä; saan välillä testaamistani tuotteistakin reaktioita. Hankalasta ihotyypistä on siis kyse – ehkä yksi vaikeimmista. Siksi olenkin niin onnellinen, että olen törmännyt tehokkaisiin ja edullisiin koreakosmetiikkatuotteisiin, joista kirjoitinkin jo teidän rakastaman postauksen: ”Mikä ihmeen koreakosmetiikka?”.

Tulen kirjoittamaan pian tuotteista, jotka on suunnattu eri ihotyypeille. Sitä olettekin kyselleet jo paljon! Olisi mielenkiintoista kuulla teidän testituloksista ja toiko testi mukanaan yllätyksiä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *