Miten valita oikea huulipunasävy?

Jos huulipunan sävy ei imartele omaa ihoa, niin se saattaa näyttää oudolta tai jopa tunkkaiselta. Yllä olevassa kuvassa näkee melko hyvin, että Erikalla on keltaiseen taittava iho ja itselläni punakka. (Kuva otettu Cutrin Relaunch -tilaisuuden photoboothissa). Erikan kaltaisille kaunottarille sopii loistavasti oranssiin taittavat sävyt. Hänellä onkin huulilla oranssin ruskea sävy. Itselläni huulissa on tässä melko neutraali punainen. Se on vähän siinä ja siinä sopiiko se minulle, koska parhaiten punakkaihoisille sopii siniseen taittavat sävyt. TÄSSÄ postauksessa on loistava esimerkkikuva siniseen taittavasta nudepunasta huulillani.

Taittaako ihoni punaiseen vai keltaiseen?

Mistä sitten tietää taittaako iho punaiseen vai keltaiseen? Yksi vaihtoehto on katsoa ranteesi verisuonia. Punaiseen taittavilla verisuonet käden kääntöpuolella ovat siniset ja keltaiseen taittavilla vihreät. Olen todennut tämän alusta asti hankalaksi tavaksi, mutta se voi toimia sinulla. En ikinä pyydä asiakkaitani näyttämään minulle verisuoniaan vaan sen vaan näkee samanalailla kuin tuossa Erikan ja mun kuvassa. Helposti ruskettuvat ovat usein keltapohjaisia ja punaiseksi ”ruskettuvat” ovat taas punapohjaisia.

 

Oranssiin vai siniseen taittavaa?

Mikä ihmeen huulipuna se sellainen on joka taittaa siniseen? Postauksen toisena kuvana näet kaksi Anastasia Beverly Hillsin nestemäistä nude-punaa. Toinen niistä on oranssimpi sävy Dolce* ja toinen sinisempi sävy Lovely*. Huomaatko eron? Eli siniseen taittava on oikealla. Seuraavassa kuvassa näet taas punaiset sävyt. Isadoran korallinen sävy* on oranssiin taittava ja Anastasia Beverly Hillsin sävy Carina* taittaa taas siniseen. Näet näistä kaikista esimerkit alempana. Huomaatko kuinka suuri ero nudepunilla on, kun ne laittaa iholle. Ovatko muuten kirkkaat punat kädelle mallattuna samoin päin kuin tuotekuvassa?

Itse tykkään käyttää enemmän korallisia kesällä, vaikka punakkaihoisuuteni ei häviä mihinkään. Rusketus tekee tosi ihostani hieman keltaisemman ja näin oranssiin taittavat sopivat minullekin hyvin. Ainoastaan oranssiin taittavat ruskeammat punat eivät sovi minulle koskaan. Näytän niiden kanssa todella väsyneeltä. Ja jos sekoitetaan vielä hieman pakkaa, niin on myös ihmisiä, joille sopii molemmat sävyt.

 

Koetteko huulipunan sävyn valitsemisen hankalaksi? Uskallatteko käyttää välillä hieman rohkeampia sävyjä?

*Sisältää mainoslinkin. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *